فرمانده انتظامی ایلام با اشاره به افزایش ۳۵ درصدی کشفیات مواد مخدر در نیمه اول سال ۹۴ در استان ایلام، گفت: با تلاشهای صورت گرفته بیش از ۱۰ باند تهیه و توزیع مواد مخدر در سطح استان متلاشی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، سردار علی دولتی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: فعالیتهای پیشگیرانه مهمترین راه مبارزه با توسعه مواد مخدر و سلامت جامعه است.
وی با تاکید بر این نکته که اعتیاد به مواد مخدر در جامعه ما گریبانگیر بسیاری افراد به ویژه نسل جوان و نوجوان شده ونگرانیهای عمیقی برای خانوادهها به وجود آورده است، گفت: اگر اقدامهای مناسب پیشگیرانه صورت نگیرد، هیولای اعتیاد جوانان را به کام خود خواهد کشید و این یک هشدار به همه خانواده هاست.
فرمانده انتظامی استان ایلام عنوان کرد: ترویج آموزههای دینی، توسعه آموزشهای همگانی، حساس کردن خانوادهها نسبت به این آسیب خطرناک و هم افزایی جدی میان نهادهای متولی بهترین ابزارهای جلوگیری از گسترش مواد مخدر است.
وی با اشاره به افزایش ۳۵ درصدی کشفیات مواد مخدر در نیمه اول سال ۹۴ در استان ایلام، خاطرنشان کرد: با تلاشهای صورت گرفته بیش از ۱۰ باند تهیه و توزیع مواد مخدر در سطح استان متلاشی و تعداد زیادی از خرده فروشان مواد مخدر نیز شناسایی و دستگیر شدهاند.
سردار دولتی طرح پاکسازی نقاط آلوده و جرم خیز، جمع آوری معتادان خطرناک و کنترل گلوگاههای ورودی به استان را از مهمترین اقدامات پلیس در مبارزه با مواد مخدر خواند و گفت: همزمان با اجرای بیش از یکصد طرح و عملیات مقابلهای با سوداگران مرگ، فعالیتهای فرهنگی و آموزشی خوبی متناسب با جامعه هدف در جای جای استان توسط پلیس انجام گرفته است.
وی گفت: اگرچه نیروی انتظامی با تمام امکانات و کارکنان خود بطور جدی با این پدیده شوم مبارزه میکند، اما حجم این آسیب عمومی به حدی زیاد است که این نیرو به تنهایی قادر به پیشگیری از پیامدهای آن نیست.
فرمانده انتظامی استان ایلام با اشاره به اینکه مبارزه با تولید و عرضه مواد مخدر بسیار ضروری است اما به تنهایی راه حل مناسب و اثربخشی نیست، تصریح کرد: تا زمانی که تقاضا برای مواد وجود داشته باشد عرضه را نمیتوان خیلی پایین آورد. بنابراین مقابله با عرضه در کنار درمان معتادان به مواد مخدر و مهمتر از آن اجرای سیاستهای پیشگیرانه برای کاهش تقاضا سه امر مهم در مبارزه با مواد مخدر را تشکیل میدهند.
وی به نقش والدین در پیشگیری از اعتیاد در جامعه پرداخت و گفت: والدین باید ارتباط مناسب و مستمری با مدرسه و محل تحصیل فرزندان خود داشته باشند و از وضعیت درسی، اخلاقی، رفتاری و دوستیهای فرزندان خود اطلاع یابند و در صورت لزوم از معلمین و مسؤولین مدرسه یا دانشگاه کمک گیرند.
فرمانده انتظامی ایلام عنوان کرد: اولیا باید نسبت به تغییرات رفتاری، افت تحصیلی، وجود مشکلات خُلقی مثل افسردگی یا فرزندان خود حساس باشند چرا که اینها هم مسبب روی آوردن آنها به مواد مخدر یا سیگار میشود.
سردار دولتی تصریح کرد: البته سازمانهایی از قبیل آموزش پرورش، وزارت ارشاد و تربیت بدنی سهم به سزایی را در ایجاد انگیزه تلاش در امر تحصیل، آموزش و یادگیری فنون، پرداختن به هنرها و تفریحات سالم جوانان و نوجوانان دارند که باید با همگانی کردن تسهیلات و ایجاد مراکز فرهنگی ـ ورزشی ـ تفریحی و سپس ایجاد بازار کار مناسب، نوجوانان و جوانان را هرچه امیدوارتر سازند تا شاهد گسترش اعتیاد و مصرف مواد مخدر در جامعه نباشیم.