• امروز : سه شنبه - ۱۰ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - محرم - 1447
  • برابر با : Tuesday - 1 July - 2025
کل پست ها: 74000اخبار امروز : 8
5

آموزش‌های پشگیری از اعتیاد در مهدها و پیش‌دبستانی‌های زنجان ارائه شود

  • کد خبر : 20141
  • ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۱

معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه آموزش‌های پشگیری از اعتیاد در مهدها و پیش‌دبستانی‌های زنجان ارائه شود، گفت: اعتیاد والدین اولین و اصلی ترین علت بد سرپرستی کودکان است. گل‌نساء آقامحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان با اشاره به نقش اعتیاد والدین در بی سرپرستی کودکان اظهار داشت: […]

معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه آموزش‌های پشگیری از اعتیاد در مهدها و پیش‌دبستانی‌های زنجان ارائه شود، گفت: اعتیاد والدین اولین و اصلی ترین علت بد سرپرستی کودکان است.

گل‌نساء آقامحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان با اشاره به نقش اعتیاد والدین در بی سرپرستی کودکان اظهار داشت: کودکان بی سرپرست و بد سرپرست کودکانی هستند که بدون خواست و اراده خود به خاطر مشکلاتی که بزرگسالان، خانواده‌ها و نهادهای اجتماعی دارند به وضعیت وشرایطی ناخواسته دچار شده‌اند.

وی تصریح کرد: این کودکان مجبور به تحمل شرایط زندگی می‌شوند که والدین بر آن‌ها تحمیل کرده‌اند و حساب کودکان بی‌سرپرست به کلی از حساب والدین معتاد آن‌ها جداست و نباید به آن‌ها با دید منفی نگاه شود.

معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان خاطر نشان کرد: کودکانی که والدین معتاد دارند در بسیاری از موارد دچار معضلات و آسیب‌های اجتماعی می‌شوند به طوری که برخی از این کودکان تبدیل به کودکان خیابانی می‌شوند.

وی تصریح کرد: این کودکان در فضای عمومی رها می‌شوند و یا توسط والدین برای تهیه مواد مخدر و فعالیت‌های بزهکارانه مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند.

معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان گفت: تاثیرات ویرانگری در اعتیاد پدر یا مادر ممکن است بر روی کودکان بگذارد که یکی از این تاثیرات خودداری کودکان از قرار گرفتن، ایجاد ارتباط و فعالیت مشترک در جمع دوستان و محیط‌های اجتماعی بدلیل ترس یا احساس شرم از اعتیاد والدین است.

وی افزود: کودکان به خاطر سردرگمی در مورد چگونگی رفتار با پدر و مادر از محیط خانواده می‌گریزند و برای آن‌ها خانواده یک محیط امن نبوده و مکانی خطرناک به حساب می‌آید.

آقا محمدی ابراز کرد: کودکان در این خانواده‌ها از هیچ گونه حمایت عاطفی برخوردار نیستند.

وی تاکید کرد: احساس ترس و اضطراب در این کودکان بالا بوده و هزاران عامل مخرب به غیر از تاثیرات ویرانگر اعتیاد بر کودکان فشار مضاعفی وارد می‌کند.

معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان با اشاره به نقش موثر ارائه آموزش‌های مهارتی دردوران پیش از دبستان و دوران تحصیلی کودکان گفت: آموزش‌های پیشگیرانه از اعتیاد سبب ارتقاء سلامت روانی کودکان می‌شود.

وی با اشاره به نقش موثر ارائه آموزش‌های مهارتی همچون نه گفتن در جلوگیری از اعتیاد در بزرگسالی ابراز کرد: بهزیستی استان نیز به عنوان متولی کمیته فرهنگی پیشگیری از اعتیاد استان نقش این آموزش‌ها را بسیار کلیدی می‌داند.

آقا محمدی بیان کرد: میزان شیوع اعتیاد در استان کمتر از یک درصد بوده و استان زنجان جزو پاک‌ترین استانهای کشور در زمینه شیوع اعتیاد است.
وی خاطر‌نشان کرد: آموزش در مورد مواد مخدر قبل از سن دبستان شاید به نظر ضروری نمی‌رسد اما نگرش، عواطف، رفتارها و عادات آموخته شده اولیه می‌تواند در راستای تصمیم گیری‌های بعدی کودکان بسیار مهم باشد.

معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان تاکید کرد: هر چند صحبت از مواد مخدر برای کودکان نه ضروری و نه قابل درک است ولی ارائه اطلاعات و آموزش‌های مهارت‌های کافی در این دوره نقش عوامل محافظت کننده را دارند.

وی افزود: اگر به کودکان آموزش داده شود از سوق دادن آن‌ها به سوی خطر جلوگیری شده و سلامت روانی، اجتماعی آن‌ها نیز ارتقاء می یابد.

آقامحمدی تصریح کرد: ارائه این آموزش‌ها هم در مهدکودک‌ها، هم مراکز پیش دبستانی و هم در خانواده‌ الزامی است.

وی گفت: با وجودی که کودکان ۳ تا ۵ ساله برای آموزش واقعیت‌های مربوط به مواد مخدر هنوز آمادگی ندارند اما می‌توانند مهارت‌های تصمیم گیری و حل مسئله که برای امتناع از مصرف مواد اعتیاد آور به آن نیاز دارند را آموزش ببینند.

منبع خبر: تسنيم ۹۴٫۰۴٫۲۴ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=20141

برچسب ها