استاندار ایلام گفت: پیشگیری از اعتیاد و مواد مخدر در محیط های کاری یک موضوع بنیادی برای مدیران و مسوولان است که باید با اهتمام ویژه به این مهم توجه کنند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری ایلام، محمدرضا مروارید در نشست هماهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: برخورد با مصرف کنندگان مواد مخدر در ادارات باید در یک برنامه کارشناسی و با رعایت همه جوانب و قوانین انجام شود.
وی با تاکید بر آموزش و توجیه مدیران و انتخاب یک نفر به عنوان رابط با شورای هماهنگی مواد مخدر استان افزود: محیط کار، مکانی ایده آل برای آغاز تغییرات رفتاری مثبت در سبک زندگی و ارتقای سلامت کارکنان است.
مروارید یادآور شد: برنامه ریزی، فراهم کردن امکانات پیشگیری و اجرای برنامه ها با مشارکت کارکنان، سرپرستان و مدیران و مصون سازی آنها به آسانی در محیط کار عملی است و این اقدامات باعث می شود تا از تحمیل هزینه های سنگین درمانی برای رفع بیماری های مرتبط با اعتیاد کارکنان جلوگیری شود.
وی تاکید کرد: رابطه تنگاتنگی بین سلامت محیط کار و سلامت جامعه وجود دارد آحاد جامعه با محیط های کار در تماس هستند و بر این اساس در صورت گسترش برنامه های پیشگیرانه در محیط کار، همسران و فرزندان کارکنان و نیز مدارس فرزندان آنها از این گونه برنامه ها بهره مند می شوند.
استاندار ایلام گفت: دولت نیز از اجرای این برنامه ها در محیط کار سود خواهد برد زیرا حفظ منابع عظیم انسانی بعنوان مهم ترین مولفه در توسعه پایدار به شمار می رود.
مروارید با بیان اینکه برخورد قهری (اخراج ) با کارکنانی که سوء مصرف دارند، منجر به آسیب های اجتماعی دیگری می شود، افزود: ضررهای اقتصادی ناشی از مصرف مواد مخدر توسط کارکنان بر سطح درآمد ملی کشورها بسیار زیاد است به گونه ای که برخورد قهری را موجه می سازد.
وی خاطر نشان کرد: باید در برخورد با متخلفان با کار کارشناسی و رعایت قوانین و مقررات و رد طی یک برنامه زمانبندی شامل آموزش، آگاه سازی و سپس برخورد قاطع اقدام کرد تا در این فرایند کارکنان متخلف فرصتی برای باز توانی مجدد بیابند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام نیز در این نشست با تاکید بر سرعت عمل بیشتر در مقابله و مبارزه با مواد مخدر در این استان گفت: شیوع مواد مخدر توطئه ای علیه سلامت بشر است و باید تلاش کنیم با ریشه کنی مصرف مواد مخدر در استان این توطئه فراگیر را خنثی کنیم.
حسین کلانتری افزود: امروزه دشمن از هر ابزاری برای تهدید جوانان ایران اسلامی بهره می گیرد و در شرایط جدید تهدیدات مواد مخدر در فضای مجازی گستره وسیعی را در بر گرفته که راه مقابله و پیشگیری از آن نیازمند اطلاع رسانی به مردم و آگاه سازی آنان از شیوه های جدید مصرف مواد مخدر است.
وی با اشاره به مصرف مواد مخدر در بین کارکنان اداری تاکید کرد: برخورد با کارکنان متخلف باید در یک کارگروه کارشناسی در همه ابعاد بررسی و سپس شیوه های برخورد با آنها نیز تدوین شود.
کلانتری همچنین به بروز رسانی برنامه های پیشگیرانه و سپس برخورد قاطع در صورت اصرار متخلفان تاکید کرد و گفت: تدوین شیوه نامه برخورد با کارکنان متخلف در ادارات دولتی و خصوصی و سپس ارایه آموزش های لازم و آگاهی از مسایل حقوقی و آشنایی با قوانین و مقررات مصرف مواد مخدر در ادارات برای کارکنان ضروری است.
وی یادآور شد: در صورت تکرار مصرف مواد مخدر و عدم رعایت قوانین و مقررات اقدامات قهری و اخراج از سیستم نیز ضرورت می یابد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ایلام نیز در ادامه با اشاره به اینکه تمام اقشار جامعه خطر اعتیاد را احساس می کنند، گفت: کارکنان دولت نیز عضوی از اقشار همین جامعه هستند و این خطر را احساس می کنند و به نظر می رسد، برای اینکه بتوانیم آسیب های این پدیده اجتماعی را کاهش دهیم باید در زمینه پیشگیری اقدامات لازم را انجام دهیم.
رضا صادقیان اضافه کرد: با توجه به اینکه آمار اعتیاد در بین کارکنان دولت بالا نیست طرح غربالگری و آزمایش عمومی اعتیاد نیز انجام نمی شود چرا که معتقدیم این امر در شان کارکنان و کارمندان دولت نیست.
وی با تاکید بر اینکه پیشگیری نقش اول را در کاهش آسیب های اعتیاد دارد، افزود : برنامه های وسیع پیشگیری و بررسی علل اعتیاد همواره باید در دستور کار باشد و این موضوع مهمی است که کارکنان دولت نیز که به مردم خدمت ارایه می دهند باید به این موضوع توجه داشته و افراد پاکی باشند.
صادقیان ادامه داد: اگر کسی بخواهد پاک دست باشد، بطور قطع نباید به سمت اعتیاد برود چرا که یکی از زوایای اعتیاد عدم پاک دستی است و بر همین اساس ارگان ها و مراکز اداری و دولتی باید در سازمان های خود سیستم پیشگیری را در اولویت اصلی برنامه های خود قرار دهند.
مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری نیز در این نشست با اشاره به آسیب های اجتماعی اظهار کرد: امروزه با توجه به توسعه فضای مجازی واقعیت ها بر تخیل پیشی گرفته و این مهم نیز در حوزه اجتماعی نیز اثرات سویی را بر جای گذاشته بطوریکه آسیب های اجتماعی فراتر از آن چیزی است که ما فکر می کنیم.
علی مهر علی زاده گفت: شکل گیری سیستم هوشمند آسیب های اجتماعی باعث ترافیک فزاینده ای در مصرف مواد مخدر شده است که این مهم نیازمند برنامه ریزی منسجم و همگام با آن دقت و سرعت عمل بیشتر است.
وی با اشاره به راهکارهای مقابله با مصرف مواد مخدر گفت: تنها موضوعی که می تواند به اصلاح این وضعیت کمک نماید،افزایش امید در جامعه و توسعه گفت و گو ها و مشارکت اجتماعی است.
مشاور استاندار و رییس هیات بدوی تخلفات اداری استان ایلام هم در این نشست تاکید کرد: تخلفات اداری در ارگان های دولتی یک ظرفیت ویژه و تاثیر گذار در بحث مقابله و پیشگیری از مصرف مواد مخدر است که باید از این ظرفیت برای پاک کردن ادارات از سوء مصرف مواد مخدر بهره لازم را گرفت.
بهمن جلیلیان گفت: برخورد با کارکنان متخلف نیازمند همکاری و همراهی قسمت های مختلف دستگاههای دولتی و خصوصی از جمله اداری مالی، حراست و گزینش است.
وی اظهار کرد: رصد کارکنان از کف مجازات (تذکر) تا سقف آن (اخراج) یک ظرفیت خوب برای مقابله با مصرف مواد مخدر در بین کارکنان ادارات است.
جلیلیان با تاکید بر کار کارشناسی و رعایت همه جوانب در برخورد با متخلفان یادآور شد: برخوردها نباید شان و شوکت کارمندان را از بین ببرد و خدایی ناکرده حق و حقوق خانواده هایشان را ضایع نماید.