دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان گفت: سال گذشته ۹ تن و ۸۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان همدان کشف شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، عبدالحسین مرادی صبح امروز در آستانه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با مواد مخدر همواره پیشگام بوده و سند این مهم تقدیم ۴ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز است.
وی با اشاره به کشفیات سالانه ۵۵۰ تا ۶۰۰ تن مواد مخدر در کشور افزود: در سال گذشته در استان ۹ تن و ۸۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف شده که نسبت به سال ۹۲ میزان کشفیات ۳۳ درصد افزایش داشته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان تصریح کرد: استان همدان براساس ارزیابی سال ۹۲ در راستای مبارزه با مواد مخدر در ابعاد مختلف دارای رتبه ۲۲ بود و در ارزیابی سال گذشته به جایگاه نهم رسید.
وی با بیان اینکه ۲٫۴ درصد جمعیت استان مبتلا به اعتیاد هستند، خاطرنشان کرد: این رقم از میانگین کشوری پایینتر است و نقش باورهای دینی و مذهبی در استان در عدم گرایش به این پدیده شوم تأثیر بسزایی داشته است.
مرادی با تأکید بر لزوم اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال حاضر در خصوص مبارزه با مواد مخدر ایجاد فرهنگ انزجار از مواد مخدر یک ضرورت است.
وی با اشاره به اینکه پرداختن به فعالیتهای فرهنگی و پیشگیری ارزانتر از درمان است، افزود: گسترش نشاط اجتماعی و غنیسازی اوقات فراغت در پیشگیری از ابتلا به اعتیاد تأثیر مناسبی دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان برخورد قهریه را در راستای مبارزه با مواد مخدر مؤثر ندانست و بیان کرد: توسعه ورزش همگانی، استفاده از ظرفیتهای سازمانهای مردمنهاد و ورود جامعه شناسان و روانشناسان در عرصه مبارزه با مواد مخدر میتواند بر کاهش گرایش به اعتیاد مؤثر باشد.
وی با اشاره به اینکه دستگیری و برخورد با خردهفروشان مواد مخدر با جدیت دنبال میشود، عنوان کرد: همدان برای فعالیت قاچاقچیان مواد مخدر استانی ناامن است.
مرادی پاکسازی نقاط آلوده را از اولویتهای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر برشمرد و افزود: اشتغال بهبودیافتگان و حمایت از خانوادههای آسیبدیده از اعتیاد نیز از مهمترین برنامههای شورای هماهنگی استان است.
وی همچنین خواستار ورود خیرین و کارآفرینان برای حمایت از معتادان بهبودیافته و ایجاد اشتغال برای آنها شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر همدان اظهار کرد: ۷۰ درصد از آمار زندانیان مرتبط با مواد مخدر است و همچنین ۵۵ درصد طلاقها، ۴۰ درصد از همسرآزاریها و کودک آزاریها و ۲۵ قتلها مرتبط با آسیبهای اعتیاد و مواد مخدر است.
وی مواد مخدر را یکی از بحرانهای ایران و جهان دانست و گفت: تجارت غیرقانونی مواد مخدر در دنیا در کنار تجارت نفت و اسلحه از پرسودترین فعالیتها به شمار میآید.
مرادی با تشریح برنامههای هفته مبارزه با مواد مخدر در استان عنوان کرد: برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری پیشگیری از اعتیاد، برگزاری نمایشگاه عکس و کاریکاتور با موضوع اعتیاد، اجرای تئاتر با موضوع اعتیاد، تهیه و توزیع تراکت آموزشی از جمله برنامههای این هفته است.
وی با اشاره به برگزاری همایش تجلیل از بهبودیافتگان از اعتیاد تصریح کرد: در هفته مبارزه با مواد مخدر سرکشی و تجلیل از خانوادههای شهدای مبارزه با مواد مخدر انجام میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ایجاد فضاهای فرهنگی و ورزشی در حاشیه شهر را از جمله اقدامات پیشگیرانه برای ابتلا به اعتیاد عنوان کرد و افزود: در استان همدان ۹۴ درصد معتادان را مردان و حدود ۶ درصد را زنان تشکیل میدهند.
وی ۸۰ درصد مراکز درمانی اعتیاد در استان را خصوصی دانست و گفت: ۱۵۰ مرکز متادون درمانی در سطح استان وجود دارد و به بیماران مبتلا به اعتیاد خدمات ارائه میدهند.
مرادی افزود: ۴۲ کمپ اعتیاد در سطح استان فعالیت میکنند که از این تعداد دو مرکز ویژه بانوان است و در این راستا تاکنون ۱۰ کمپ غیرمجاز و غیراستاندارد نیز شناسایی و تعطیل شدند.
وی با اشاره به فعالیت مرکز ماده ۱۶ در استان همدان بیان کرد: این مرکز از اسفندماه سال ۹۲ راهاندازی شده و برای نگهداری معتادانی است که خود اقدام به ترک اعتیاد نمیکنند در این راستا تاکنون یکهزار و ۱۶۲ نفر در این مرکز پذیرش شدهاند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان خاطرنشان کرد: سن گرایش به مواد مخدر در استان در حال افزایش است و گرایش معتادان از مواد صنعتی به سمت مواد سنتی تغییر پیدا کرده است.
وی با اشاره به برگزاری دو مرحله مزایده اموال مصادره شده از قاچاقچیان مواد مخدر در سال گذشته افزود: یکمیلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان درآمد حاصل از این مزایده به خزانه دولت واریز شده است.
منبع خبر: فارس ۹۴٫۰۴٫۰۳