جانشين دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان در مراسم اختتاميه جشنواره دانشگاه پاک گفت: با تشکيل اتاق فکر دانشگاه و اقداماتي که به تازگي انجام شده، مصرف مواد مخدر در دانشگاه استان به حداقل ممکن رسيده است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي؛ ماشاله صادقي در اين مراسم که در دانشگاه فردوسي برگزار شد، گفت: قاچاقچيان مواد مخدر با استفاده از تيزهوشترين افراد، اتاق فکر تشکيل ميدهند و هر روز با عنوان جديد، مواد مخدر را عرضه ميکنند.
وي ادامه داد: آنها براي قاچاق مواد مخدر برنامهريزي و براي اعتياد جوانان هزينه ميکنند ولي ما هر زماني که ميخواهيم بودجهاي را کاهش دهيم ابتدا بودجههاي فرهنگي را کاهش ميدهيم.
رييس دبيرخانه شوراي استان خراسان رضوي در ادامه، تشديد مقابله، درمان و پيشگيري را سه راهبرد مبارزه با مواد مخدر در کشور دانست و افزود: هماکنون بسياري از کمپهاي غيرمجاز ترک اعتياد در مشهد تعطيل شدهاند و با تشکيل اتاق فکر دانشگاه و اقداماتي که به تازگي انجام شده، مصرف مواد مخدر در دانشگاه به حداقل ممکن رسيده است.
صادقي تاکيد کرد: شيشه؛ دکتر، مهندس، دانشجو و دانشآموز نميشناسد به سراغ هر فردي ممکن است برود براي مقابله بايد حرکت انقلابي کرد نه اداري.
اعتياد نوعي جنگ نرم است
همچنين دکتر جليل دارا مديرکل فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم با تاکيد بر ضرورت افزودن آموزشهاي پيشگيري از اعتياد به دروس دانشگاهي گفت: تلاش ميکنيم پيشگيري از اعتياد بهعنوان بخشي از دروس عمومي در دانشگاه تدريس شود.
وي با اشاره به برگزاري جشنواره دانشگاه پاک و ضرورت پيشگيري از اعتياد در دانشگاهها اظهار کرد: اگر گرايشهاي فکري را مطالعه کنيم درمييابيم كه تقاضا براي عرفان و دينداري زياد شده و اگر نتوانيم عرفان صحيح را معرفي کنيم عرفانهاي کاذب جايگزين ميشود.
دكتر دارا در ادامه، اعتياد را نوعي جنگ نرم دانست و افزود: در دانشگاهها برنامهريزيهايي انجام شده تا در زمان امتحانات، مواد مخدر يا روانگردانها کمتر مورد استفاده قرار گيرد.
حساسسازي و ايجاد دغدغه براي دانشگاهيان هدف برگزاري جشنواره دانشگاه پاك است
همچنين دکتر ابوالفضل غفاري مدير فرهنگي اجتماعي دانشگاه فردوسي مشهد در اين مراسم هدف از برگزاري اين جشنواره را حساسسازي و ايجاد دغدغه براي دانشگاهيان قلمداد کرد و گفت: نقش دانشگاه در کاهش اعتياد دانشجويان، عوامل گرايش جوانان به اعتياد، تاثير اعتياد بر فرآيند زندگي فرد معتاد، نقش اعتياد بر ساير رفتارهاي پرخطر فرد و شيوههاي مديريتي مقابله با اعتياد در فضاي دانشگاه از محورهاي جشنواره دانشگاه پاک است.
غفاري با بيان اين که اين جشنواره در سه حوزه فرهنگي و هنري، مجازي و علمي و فضاي مجازي برگزار شد، تصريح کرد: بخش علمي شامل مقاله و ترجمه مقالات برتر و بخش فرهنگي، هنري شامل عکس، فيلم کوتاه، نمايشنامهنويسي، کاريکاتور، داستان کوتاه، دل نوشته و بخش فضاي مجازي شامل وبلاگ و وب سايت است.
وي به کمبود امکانات تفريحي و اردويي با توجه به فضاي معنوي مشهد اشاره کرد وافزود: در دانشگاه زمين لازم براي ايجاد اردوگاه در اختيار داريم اما بودجه نداريم و بايد براي خوابگاههاي خودگردان چارهانديشي شود چون بخشي از مشکلات ناشي از اين خوابگاههاست.
بسیاری از افراد معتاد، برای فرار از احساس شکست، تحقیر و ناامیدی گرفتار اعتياد شدهاند
همچنين در ادامه مراسم، دکتر صالحي عضو هيئت علمي دانشگاه فردوسي مشهد مباحثي از جنبه روانشناختي اعتياد مطرح کرد و گفت: عوامل فرهنگی، نبود کانون گرم خانواده، احساس تنهایی و بیماریهای اضطراری شدید مانند افسردگی از عوامل گرایش جوانان به اعتیاد محسوب میشود.
وی با اشاره به تبلیغات شدید در رسانههای غربی جهت ایجاد انگیزه استفاده از مواد مخدر گفت: در فیلمهای دهه ۶۰ یا ۷۰ هنرپیشههای معروف سینمای غرب با وجود ظاهر بسیار شیک و برازنده سیگار برگ مخصوصی گوشه لب داشتند، این تبليغات ناخواسته جوان شرقی را به گرایش سمت مواد مخدر پیش میبرد تا خود را شبیه به هنر پبشه مورد علاقهاش کند، اما او از تمام ظواهر زیبای هنرپیشه تنها به سیگارش میرسيد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه با موثر دانستن عوامل تاریخی و تاثیرگذار در مصرف مواد بیان داشت: نقش عوامل تاریخی و تاثیرگذار در مصرف مواد به اندازه عمر بشر است، در دولت شاهنشانی مسئولان وقت کارتی را تدارک دیده بودند که در بالای آن نوشته شده بود کارت ارائه تریاک که به شخص مورد نظر در داروخانهها تریاک داده میشد، این نشان از تاثیر تاریخ در افزایش اعتیاد در کشور ایران است.
صالحي در پایان با اشاره به تعداد افرادی که به دلیل فرار از رنج به سمت مواد میروند، بیان داشت: این تفکر که افراد معتاد افراد خوشحال و کامجویی هستند کاملا اشتباه است، بسیاری از افراد که به سمت مواد مخدر گرایش نشان میدهند برای فرار از احساس شکست، تحقیر و ناامیدی خود را دچار این بلا میکنند و جالب این است که بدانیم ترک دادن افرادی که به علت رنجها به سمت مواد مخدر میروند بسیار دشوارتر از افرادی است که با وجود تمکن مالی و از سر کامجویی به مواد مخدر روی آوردند.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۲/۳/۷