همايش “ورزشكاران، سفيران سلامت” به منظور به كارگيري محبوبيت و مقبوليت ورزشکاران و قهرمانان جامعه ورزشي در زمینه اطلاع رسانی، پیشگیری و مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر ، از سوي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گلستان، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گلستان، اين همايش در راستاي تحقق رويكرد اجتماعي ستاد مبارزه با مواد مخدر و جلب مشاركت اقشار مختلف جامعه از جمله ورزشكاران و قهرمانان ملي اين استان، در حوزه مقابله با اين پديده شوم اجتماعي، برگزار شد.
جانشين دبير شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان در این همایش گفت: درسال۲۰۰۱ تولید مواد مخدر در كشور افغانستان ۱۸۵ تن بوده که پس از حضور “ناتو” در این کشور، اين ميزان به حدود ۸۰۰۰ تن درسال ۲۰۱۵ رسیده است. برابر با آخرین اطلاعات بدست آمده ۸۵ درصد تریاک و همچنین ۳۵ درصد هروئین مصرفي در دنیا، توسط زحمت كشان حوزه مبارزه با مواد مخدر كشور، در ایران، کشف مي شود که نشان از عزم جدی ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر دارد .
مهدی طالبی افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالي)، دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی با روش های خبیثانهاي، کمر به قتلعام نسل جوان بسته اند . امروزه شیوه های ترویج اعتياد توسط مافیای مواد مخدر، تغییر کرده و از ابزارهاي گوناگوني در این راه استفاده می كنند. ما نیز در مقابله با این جریان باید از تمامی ظرفیت هایمان استفاده نمائیم.
وی اضافه کرد: ورزشکاران، جزء اقشار با نفوذ جامعه هستند که می توانند نقش مهمی در پیشگیری از مصرف مواد مخدر و هدایت نسل جوان به سمت برگزيدن سبك زندگي سالم، داشته باشند. این همایش با این هدف شکل گرفته است که بتواند از قهرمانان به عنوان “سفیران سلامت” كه به حق مي شود از آنان به عنوان رزمندگان جبهه كسب سلامتي و مبارزه با رفتارهاي پر خطر نام برد در زمینه اطلاع رسانی از عوارض سوء مصرف مواد مخدر به جامعه هدفمان كه همانا جوانان اين مرز و بوم هستند؛ بهره ببرد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گلستان تصريح كرد: مطمئنا مبارزه با مواد مخدر، کنترل و ریشهکنی آن، موجب کاهش بسياری از آسیب های اجتماعی درکشور خواهد شد؛زيرا طبق آمار ۵۵ درصد طلاقها ، ۲۰درصد قتلها ، ۴۰ درصد سرقتها ، ۶۰ درصد از تعداد زندانیان، (بصورت مستقیم وغیرمستقیم)، ۳۵ درصد شرارتها و ۶۵ درصد از ميزان همسرآزاریها، با موضوع مواد مخدر مرتبط است .
طالبی در ادامه با اشاره به اين كه روزانه ۱۰ نفر درکشور ما؛ به دلیل سوء مصرف مواد مخدر جان خود را ازدست می دهند، گفت: ۶/۲ درصد دانشجويان ما آلوده به سوء مصرف مواد مخدر هستند. آمار رسمي حاكي از ابتلاء يك ميليون و ۳۲۵ هزار نفر از جمعيت كشورمان به اين بليه خانمانسوز است كه ميتواند ما را به ميزان آسيب هاي وارده به بدنه اجتماع، در سطح تمامي اقشار، به واسطه سوء مصرف مواد مخدر، رهنمون سازد. از اين رو، ريشه كني و يا كنترل آن در كاهش آسيب هاي اجتماعي تاثير بسزايي در پي خواهد داشت.
بنا بر اين گزارش، همایش “ورزشکاران، سفیران سلامت “، روز پنج شنبه ۲۷ فروردين ماه، به همت موسسه “خودباوران کوثر” و با حمایت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان با حضور قهرمانان، مربیان، داوران، خانواده آنها و جمعی ازمدیران و مسئولان استاني در کانون طه شهر گرگان برگزار شد كه طي آن از ۱۵۰ نفر از ورزشكاران و قهرمانان جوان و نوجوان استان تجليل شد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گلستان۹۴٫۰۲٫۰۱