قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: استان زنجان وضعیت مطلوبی در امر اعتیاد دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، علیرضا جزینی ظهر امروز در همایش بزرگ نقش مشارکتهای مردمی در امر مبارزه با مواد مخدر، وظایف ستاد مبارزه با مواد مخدر را در کشور تشریح کرد.
وی با اشاره به اینکه در نوع فعالیت ستاد مبارزه با مواد مخدر فراز و فرودهایی وجود دارد، تصریح کرد: ورود به یک فضای آلوده به اعتیاد و دیدن جوانان معتاد دردناک است، اما به همین میزان نیز مشارکت و حضور مردم امید بخش است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مشارکت مردم در امر مبارزه با مواد مخدر امری اثربخش است، گفت: زمانی میتوان، مشارکت مردم را جلب کرد که اعتماد اجتماعی افزایش پیدا کرده و مردم به فرآیند کار اعتماد پیدا کنند.
این مسئول با اشاره به راهاندازی برنامه ستاد دریافت پیشنهادها و گزارشها در ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: امسال با کمک مردم در هفت استان تقاضای ایده شد که در پی این تقاضا فقط از یک استان ۱۳ هزار ایده از سوی دانشآموزان و بیش از ۲۵ هزار ایده از کل کشور دریافت شده که برای ارج نهادن به ایدههای مردمی از ۷۰ ایده تقدیر شد.
جزینی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرآیند وضعیت مواد مخدر و حوزه اعتیاد تصریح کرد: استان زنجان نسبتا وضعیت مطلوبی در امر اعتیاد دارد، اما اعتیاد همچون سرطان است که حالت پیشرونده دارد و اگر ما نتوانیم با آن مبارزه کنیم این خطر همه را تهدید خواهد کرد.
وی در ادامه با اظهار تاسف از کاهش سن مصرف مواد مخدر به ۱۵ سال و با اشاره به اینکه تعداد معتادان کشور بیش از یک میلیون و ۳۲۰ هزار نفر است، ادامه داد: نگرانی اصلی در این امر مواد مخدر صنعتی است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ۲۴۳ میلیون نفر در دنیا مصرف یک بار مواد مخدر را تجربه کردهاند، افزود: ۶۰ درصد این افراد حشیش مصرف میکنند و نخستین مصرف کننده مواد مخدر کشور آمریکا است.
این مسئول با بیان اینکه بستن مرز و جلوگیری از ورود مواد مخدر تئوری گذشته است و دیگر کارساز نیست، افزود: در افغانستان ۶ هزار و ۵۰۰ تن مواد مخدر در ۲۱۰ هکتار از اراضی این کشور در حال کشت است که این تهدیدی برای ایران محسوب میشود.
جزینی در ادامه به تاثیر عوامل مختلف در اعتیاد افراد اشاره کرد و گفت: برای مثال قرصهای لاغری و روان گردان پیش زمینهای برای اعتیاد هستند که باید از مصرف آنها جلوگیری کرد.
وی با اشاره به افزایش آمار اعتیاد زنان به مواد مخدر از پنج به ۱۰ درصد، عنوان کرد: یکی از علل افزایش آمار زنان معتاد استفاده از مواد لاغری است که در این راستا کنترل و نقش خانوادهها تاثیر گذار است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه موضوع مشارکت در حوزه پیشگیرانه و آموزش همگانی یک امر حیاتی و واجب است، بیان داشت: همکاری مردم باید با تعامل در سیستم انتظامی و اطلاعاتی کشور صورت گیرد.
این مسئول گفت: سود قاچاقچیان مواد مخدر ۴۶۵ میلیارد دلار است، اما این افراد به میزان سود اعلام شده راضی نیستند و باز هم تلاش خواهند کرد که بیشتر سود کنند، پس باید اقدام جدی در برخورد با اعتیاد صورت گیرد.
جزینی با بیان اینکه یک قاچاقچی مواد مخدر با ۲ هزار میلیارد تومان سود در جنوب کشور و با اطلاعات مردم دستگیر شد، افزود: اطلاعات مردم کمک شایانی به دستگیری این افراد میکند.
وی با بیان اینکه ۴۵ درصد جرائم خرد توسط افرادی که در کف خیابان هستند صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: این افراد مجرم هستند و اینها باید با اذن قضایی به زندان بروند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه به ادعای خود مصرف کنندگان بیش از ۶۰ درصد از افراد اعتیاد خود را از طریق سیگار آغاز کردهاند، متذکر شد: باید باورهای غلط در این زمینه کنار گذاشته شود.
وی با تاکید بر اینکه بحث لذت نیز موجب روی آوردن افراد به اعتیاد میشود، اذعان داشت: باید در این راستا زمینه نشاط جوانان را فراهم سازیم.
جزینی با بیان اینکه علت ۵۵ درصد طلاقها مواد مخدر است، گفت: همچنین ۶۵ درصد همسر آزاری نیز به مواد مخدر برمیگردد.