معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استانداري كرمانشاه گفت: اگر آموزش و پرورش كه نماد فرهنگ و تربيت و مهد علم و دانش است توانمند نباشد اولين چوب حراج را به پيكر جامعه زده است چرا كه تنبيه و توبيخ دانش آموز مستعد آسيب زمينه را براي بروز بسياري آسيبهاي اجتماعي براي وي و حتي محيا خواهد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمانشاه؛ مهندس آزرمي در جلسه كميته تخصصي توسعه مشاركتهاي مردمي و سازمانهاي مردم نهاد اظهار داشت: فلسفه تشكيل جلسات اتاق فكر تقويت و حمايت و نظارت هرچه بيشتر تصميمات و برنامههاي در دست اقدام است و هدف ما از برگزاري اين گونه جلسات بايد ارائه راه كار و ايده براي حل مشكل باشد.
وي در خصوص ميزان تاثيرگذاري آموزش و پروش بر پيدايش يك نيروي كارامد در جامعه گفت: سازمان آموزش و پرورش به عنوان مهمترين پايگاه آموزشي و متولي امر فرهنگ و تربيت درجامعه ساليان متمادي است كه با ارائه مفاهيم آموزشي سعي در آگاهسازي و تربيت نيروي انساني متخصص و كارامد در جامعه را عهده دار ميباشد.
رييس جلسه كميته تخصصي توسعه مشاركتهاي مردمي شورا در ادامه نوع آموزش براي مصونيت از آسيبهاي اجتماعي را مهم دانست و گفت: مصونيت از جنس آموزش نيست بلكه از جنس تربيت است اگر مربيان آموزش و پرورش با اين ديد به قضيه نگاه كنند كه آموزش زمينه ساز شرايط ايده ال براي دانش آموز است اين كافي نيست بلكه نوع آموزش است كه در مصونيت از آسيبهاي اجتماعي ما را ياري ميكند.
آزرمي در خصوص فرايندهاي آموزشي گفت: يكي از موثرترين راههاي ارتقاء دانشآموزان در محيطهاي آموزشي استفاده از توان مربيان آموزش ديده و توانمند در شناسايي و حمايت و تشويق و ترغيب دانش آموزان در معرض آسيب يا مستعد آسيب جهت طي مراحل ترقي و موفقيت و مصونيت از آسيبهاي اجتماعي است اگر آموزش و پرورش كه نماد فرهنگ و تربيت و مهد علم و دانش است توانمند نباشد اولين چوب حراج را به پيكر جامعه زده است چرا كه تنبيه و توبيخ دانش آموز از جنس آسيب ديده و مستعد آسيب زمينه را براي بسياري آسيبهاي اجتماعي در وي و حتي جامعه محيا ميكند.
ميرزائيان مدير كل سازمان بهزيستي استان نيز بر اولويت قراردادن برنامههاي پيشگيرانه تاكيد كرد و گفت: با توجه به سياستهاي كلي ستاد مبارزه با مواد مخدر در بحث اجتماعي كردن امر مبارزه و همسو با آن آگاهسازي آحاد جامعه از طرق مختلف سازمان بهزيستي بهعنوان متولي حوزه پيشگيري با تعامل خوب و سازنده با ۲۲ دستگاه فرهنگي دراستان در حيطه پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي خصوصاً اعتياد و مواد مخدر فعال بوده و ساليانه قريب به ۳۰۰ هزار نفر را در مباحث آموزشي در سطوح مختلف مدارس، دانشگاهها، كارخانجات و ادارات تحت پوشش قرار داده است اما اين به آن معني نيست كه كسي كه امسال تحت آموزش قرار ميگيرد سال بعد نياز به آموزش ندارد.
مديركل سازمان بهزيستي استان فقر آگاهي و اطلاعات والدين و خانوادهها را مهم دانست و گفت: به دليل همين ناآگاهي و عدم آشنايي و كم توجهي بسياري از خانوادهها است كه جوان و نوجوان ما بسياري از مسيرهاي انحرافي را طي ميكند چرا كه در زماني كه نياز به حمايت و حساسيت خانواده ها داشتهاند به دليل بي توجهي و عدم آگاهي خانواده در معرض بسياري از آسيبها از جمله مواد مخدر قرار ميگيرند.
علي شمشيري دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدراستان ضمن احساس رضايت مندي از عملكرد NGO هاي سطح استان در پيشبرد اهداف و برنامه هاي كلي ستاد مبارزه با مواد مخدر خصوصاً در بحث رويكرد اجتماعي كردن امر مبارزه با مواد مخدر اذعان داشت: به حمداله تعامل خوبي بين دبيرخانه شورا و NGO هاي استان برقرار ميباشد. نمود اين تعامل و همكاري حضور فعال اين سازمانهاي مردمنهاد و استفاده از توان و ظرفيت آنها در تمامي شهرستاني تابعه استان است كه خوشبختانه با همكاري و همياري خوبي كه فرمانداريهاي شهرستانهاي تابعه با اين سازمانها داشتهاند موجبات تحت پوشش قرار دادن جمعيت كثيري از محلات و افراد در معرض آسيب را توسط اين سمن ها شاهد هستيم.
وي همچنين درخصوص فعاليت انجمن NA در سطح شهرستانها گفت: خوشبختانه با اعلام آمادگي فرمانداريهاي تابعه درخصوص تهيه جا و مكان مناسب براي فعاليت انجمن NA دراين شهرستانها زمينه براي فعاليت مستمر انجمن مذكور فراهم است و از اين بابت هيچ گونه نگراني نداريم.
دبير شوراي هماهنگي استان در خصوص اشتغال معتادان بهبوديافته و ساماندهي آنان اظهار داشت: با حمايت و رايزني دبيرخانه شورا با چند نفر از كارآفرينان و خيرين استان و دعوت از آنان به جلسه شوراي هماهنگي استان در قبال واگذاري دو مجتمع حرفه آموزي، شرايط اشتغال براي ۱۰۰ نفر از بهبود يافتگان استان فراهم شده و در اين زمينه كليت كار انجام شده است. ضمن اينكه در همين راستا با اعلام فراخوان به سازمان بهزيستي استان جهت معرفي نفرات بهبوديافته اقدام شده است.
علي شمشيري همچنين در بحث آگاهسازي و اطلاعرساني عموم خصوصاً خانوادهها از مسئله اعتياد گفت: علاوه بر اقدامات گسترده اي كه در حوزه پيشگيري، درمان و مقابله با همكاري تمامي دستگاههاي عضو شورا انجام ميگيرد براساس تفاهمنامه منعقده ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان صدا و سيماي مركز استان در خصوص تهيه و پخش برنامههايي در قالب برنامههاي گفتگو محور و ميزگردهاي تخصصي در شبكه استاني سعي در آگاهسازي شهرواندان داشته كه به دليل بازخورد خوبي كه اين برنامهها داشته بسيار هم مورد استقبال و حمايت از سوي مردم و مسئولين استاني قرار است.
وي در پايان ضمن قدر داني از توجه و حساسيت مهندس آزرمي رئيس كميته تخصصي توسعه مشاركتهاي استان از برنامه ها و اقدامات انجام شده توسط سمن هاي استان خواستار استفاده هرچه بيشتر فرمانداريها از توان و ظرفيت اين نهادهاي اجتماعي و مردمي در بحث اطلاع رساني و آگاهسازي جامعه از معضل اعتياد و مواد مخدر در درون شهرستانها شدند.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمانشاه۹۳٫۱۱٫۱۵