• امروز : شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 21 - شوال - 1446
  • برابر با : Saturday - 19 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 18
5

۲۶ درصد معتادان کشور شیشه مصرف می کنند

  • کد خبر : 14700
  • ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۵:۱۲

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: هم اکنون ۲۶ درصد معتادان کشور شیشه مصرف می کنند که این ماده مخدر صنعتی عوارض روحی و جسمانی زیادی بر روی این افراد دارد. به گزارش ایرنا ‘علیرضا جزینی’ روز یکشنبه در جشنواره ایده های برتر در حوزه کنترل و کاهش آسیب موادمخدر […]

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: هم اکنون ۲۶ درصد معتادان کشور شیشه مصرف می کنند که این ماده مخدر صنعتی عوارض روحی و جسمانی زیادی بر روی این افراد دارد.

به گزارش ایرنا ‘علیرضا جزینی’ روز یکشنبه در جشنواره ایده های برتر در حوزه کنترل و کاهش آسیب موادمخدر در استان همدان افزود: در چهار سال گذشته سه درصد مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور ماده مخدر شیشه استفاده می کردند که هم اکنون این رقم به ۲۶ درصد رسیده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور با بیان اینکه از وزارت بهداشت درخواست شده است تا قرص های ترامادول را از چرخه توزیع و تولید حذف کند تصریح کرد: در ۹ ماهه امسال ۱۴ میلیون قرص ترامادول از یک استان جمع آوری شده است و هشت میلیون عدد از این قرص نیز توسط گمرک کشف و ضبط شده است.

وی اضافه کرد: همچنین در ۹ ماهه سالجاری ۳۵ میلیون قرص دارای ترکیبات موادمخدر که مصرف سو داشته توقیف شده است.

وی با تاکید بر اینکه با کمک و مشارکت مردمی می‎توان با بلای خانمان سوز موادمخدر مبارزه کرد اضافه کرد: ۲۴۳ میلیون نفر در دنیا اسیر موادمخدر هستند که بیش از ۶۰ درصد آنها ماری جوآنا و حشیش و ۴۰ درصد هرویین مصرف می کنند.

وی افزود: سالانه هفت هزار تن موادمخدر در افغانستان تولید می شود و ۲۴۳ هزار هکتار از این کشور زیر کشت خشاش است بر این اساس کشور ما متاثر از کشورهای حاشیه مرزی فضای حضور موادمخدر را دارد.

وی همچنین تولید مواد مخدر صنعتی را از دیگر بلایایی دانست که گریبان جوانان را گرفته است و تاثیر آن به مراتب خطرناک تر از مواد سنتی است.

وی با بیان اینکه جشنواره ایده های برتر در حوزه کنترل و کاهش آسیب موادمخدر در هفت استان کشور برگزار می شود ادامه داد: تاکنون پنج هزار و ۵۷۶ ایده به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده و در هر استان ۱۰ ایده به عنوان ایده های برتر شناخته شدند.

جزینی افزود: گسترش دانش، حمایت از افراد و افزایش انگیزه می تواند در ارایه ایده برتر موثر باشد و از طرفی خلاقیت و نوآوری می تواند عامل رشد و بالندگی در هر فضا باشد.

وی با اشاره به گسترش فضای علمی و تحقیقاتی در حوزه مواد مخدر اظهار کرد: ۲۰۱ اولویت پژوهشی به تمام دانشگاه ها اعلام شده است تا دانشجویان ارشد و دکتری با این عناوین پایان نامه ها خود را تدوین کنند.

جزینی افزود: ۴۱ عنوان کتاب نیز در این زمینه تالیف و ترجمه شده و ۴۱ هزار نسخه بین فضاهای علمی توزیع شده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور از تشکیل ۱۷۸ اتاق فکر در رابطه با موضوعات مختلف اجتماعی خبر داد و گفت: در راستا افزایش آگاه سازی مردم باید تلاش بیشتری شود تا جلوی سو مصرف موادمخدر گرفته شود چرا که متاسفانه میزان مصرف مواد مخدر صنعتی در حال افزایش است.

وی عنوان کرد: دشمن در جنگ نرم قصد درگیر کردن جوانان با مواد مخدر را دارد براین اساس برای مقابله پیشگیرانه که در اولویت قرار دارد باید همکاری بین بخشی توسط مراکز آموزشی اجرا شود.

وی با اشاره به نقش موثر خانواده ها و محیط های آموزشی در پیشگیری از اعتیاد و سایر ناهنجاری های اجتماعی را موثر دانست و افزود: وابستگی و دلبستگی افراد در محیط خانواده، ارتباط والدین با فرزندان، ارتباط عاطفی معلمان با دانش آموزان، اساتید با دانشجویان، تشکیل نهادهای اجتماعی و مردمی و هیات های مذهبی می تواند از بروز بسیاری از کج روی ها جلوگیری کند.

منبع خبر: ايرنا ۹۳٫۱۰٫۲۸

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=14700

برچسب ها