قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه از وزارت بهداشت درخواست کردیم قرص ترامادول را از چرخه تولید و توزیع خارج کند، گفت: در ۹ ماه گذشته ۳۵ میلیون قرص دارای مواد مخدر از کشور جمعآوری شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، علیرضا جزینی پیش از ظهر امروز در نخستین جشنواره ایدههای برتر در حوزه کنترل و کاهش آسیب مواد مخدر در استان همدان با بیان اینکه باید با همکاری آحاد مردم برای مقابله با مواد مخدر وارد شویم، اظهار کرد: هم اکنون ۲۴۳ میلیون نفر از مردم جهان با این بلای خانمانسوز درگیر هستند.
وی گفت: بیش از ۶۰ درصد این افراد در حال مصرف حشیش هستند و ۶۲ میلیون نفر از آنها هروئین مصرف میکنند.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور یادآور شد: افغانستان در سال ۲۰۱۴ با تولید ۷ هزار تن مواد مخدر؛ یعنی زیر کشت بردن ۲۴۳ هزار هکتار از ارضی خود برای برداشت خشخاش بیشترین آسیب را به دنیا، کشور ما و به خصوص شهرهای مرزی وارد کرده است.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از معتادین در حال حاضر در حال استفاده از مواد مخدر صنعتی هستند که این نوع مواد، خطرات بیشتری نسبت به مشابه سنتی این مواد دارند.
جزینی با اشاره به برگزاری همایش ایدههای برتر در حوزه مقابله با آسیبهای مواد مخدر، آن را یک خلاقیت و عامل انتقال نظرات مردم برای حل مشکلات موجود در این زمینه دانست و آن را مهم عنوان کرد.
به گفته وی، در هفت استان کشور همایش ایدههای برتر مقابله با آسیب مواد مخدر برگزار شده که همدان ششمین استان در برگزاری رسیدگی به ایدههاست.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تعداد ایدههایی که تا کنون به ستاد مواد مخدر کشور رسیده را ۵ هزار و ۵۷۶ اعلام کرد و ابراز داشت: در مجموع ۷۰ ایده برتر انتخاب شده است.
وی تأکید کرد: خوشبخاته از استان همدان ۵۲۷ ایده برتر ارائه شد که نشاندهنده فعالیت قابل تحسین برگزارکنندگان آن است.
جزینی با طرح این سئوال که چه کنیم این خلاقیت افزایش یابد و ایدهها افزون شود؟ گفت: گسترش دانش ایجاد چنین فضایی و حمایت و ایجاد انگیزه میتواند در افزایش ارائه ایده برتر تاثیرگذار باشد.
وی عامل رشد و بالندگی در هر فضا را توجه به خلاقیت دانست و بیان کرد: خلاقیت، عامل رشد بالندگی فردی، اجتماعی و سازمانی است که ما به دنبال ترویج این فضا هستیم.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با طرح دومین سئوال با این عنوان که «چرا کجروی و انحراف؟» و اینکه چگونه میتوان این فضا را بهبود بخشید، پیداش کجروی را در عوامل مختلفی دانست و عدم وجود دلبستگی صحیح، را جزو عوامل کجروی عنوان کرد.
وی برقراری ارتباط والدین با فرزندان، معلمان با دانشآموزان، اساتید با دانشجویان و هیئتهای مذهبی را راه حل خوبی برای حل این مشکل عنوان کرد.
جزینی با اشاره به حل این مشکلات با اجرای پژوهش و تحقیقات در این زمینه در دانشگاهها افزود: ۲۰۱ اولویت پژوهشی را به دانشگاهها در این زمینه ابلاغ کردهایم که تاکنون ۲۶ مورد از تحقیقات در چارچوب مبارزه با مواد مخدر در سطح کارشناسی ارشد ارائه شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه ۵۷۶ تحقیق را خلاصهسازی کردیم، گفت: ۴۱ عنوان کتاب را ترجمه و تألیف کردیم و ۴۱ هزار نسخه چاپ و در فضای علمی منعکس شد.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ایجاد ۱۸۷ اتاق فکر در رابطه با مقابله با مواد مخدر، درمان و پیشگیری را نیز از اقدامات حل این آسیب برشمرد.
وی با بیان اینکه از وزارت بهداشت درخواست کردیم تا قرص ترامادول را از چرخه تولید و توزیع خارج کند، از جمعآوری ۱۸۱۴ میلیون قرص ترامادول از یک استان کشور در هفته گذشته خبر داد و گفت: ۴ میلیون قرص ترامادول نیز از یک استان دیگر کشف و ضبط شد.
جزینی با اشاره به واردات قاچاق ۸ میلیون قرص از خارج کشور و جمعآوری آن اظهار داشت: در ۹ ماه امسال ۳۵ میلیون قرص دارای مواد مخدر را از سطح کشور جمعآوری شده است.