• امروز : شنبه - ۲۳ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 14 - شوال - 1446
  • برابر با : Saturday - 12 April - 2025
کل پست ها: 73352اخبار امروز : 0
9

برخورد جدي با منفعت طلبان از راهكارهاي مهم در مقابله با اعتياد است

  • کد خبر : 14650
  • ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۵:۴۴

استاد دانشگاه تهران و جامعه شناس تاكيد كرد: در حال حاضر نسل فعلي با آسیب‏های جدي ناشي از اعتياد به مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردان‌ها درگير هستند، براي مقابله با اين معضل بايد به فکر یک تجدید نظر کلی در سیاست‏های اقتصادی و اجتماعی در راستای کنترل و کاهش شیوع اعتياد باشيم.ايرج دشتي در […]


استاد دانشگاه تهران و جامعه شناس تاكيد كرد: در حال حاضر نسل فعلي با آسیب‏های جدي ناشي از اعتياد به مصرف مواد مخدر صنعتي و روانگردان‌ها درگير هستند، براي مقابله با اين معضل بايد به فکر یک تجدید نظر کلی در سیاست‏های اقتصادی و اجتماعی در راستای کنترل و کاهش شیوع اعتياد باشيم.

ايرج دشتي در گفت‌وگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: با قوانين موجود ديگر نمي‌توان اعتياد و آسيب‌هاي ناشي از آن را كنترل كرد، بايد ساختار نظام اجتماعي و اقتصادي را براي حل اين معضل اصلاح كرد.

وي، برخورد جدي با منفعت طلبان را از ديگر راهكارهاي مهم در مقابله با اعتياد بيان كرد و گفت: قاچاقچيان براي رسيدن به پول ميليون‌ها نفر را از طريق محبت‌هاي كاذب و تبليغات فريبنده به دام انداخته و مواد مخدر و روانگردان‌ها را بصورت رايگان در اختيارشان مي‌گذارند و پس از مدتي آنها را معتاد كرده و به محافل شيطاني مي‌كشانند.

اين جامعه‌شناس تصريح كرد: براي اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر بايد با اين منفعت طلبان به شدت برخورد قضايي و امنيتي شود زيرا آنان با توجه به اينكه به عقده‌هاي رواني دچار هستند و در جامعه و حتي خانواده خود موقعيتي ندارند، سعی می‌کنند نوجوانان و جوانان را از طريق مصرف مواد مخدر و روانگردان‌ها به دام اندازند تا حقارت اجتماعی خود را جبران کنند و به دیگران نشان دهند که اعتیاد اقدامی است شرافتمندانه، تا فشار تحقیر را نسبت به خود کم کنند.

وي، رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر را در رابطه با اينكه امر مبارزه مشاركت همگان نياز دارد، را نگاه نويني به اين معضل اهريمني دانست و اظهار داشت: در مرحله اول تحقق اين رويكرد، بايد مبارزه با باندهاي مافيايي مواد مخدر و شکست خورده از فرهنگ اسلامی را در اولويت قرار داد، آنان سعی دارند که جوانان را به اعتیاد بکشانند و ارزش‌های الهی را از بین ببرند.

اين تحليل‌گر مسايل اجتماعي ادامه داد: برای همین منظور، افرادی را از داخل و خارج اجیر می‌کنند تا اهداف شوم خود را پیاده کنند، ضروريست با توجه به این مسايل مسوولان نظام و صاحبنظران برای رهایی از این معضلات راهکار اساسي بيانديشند.

وي افزود: نظريه‌هاي مختلفي در اين زمينه وجود دارد كه برخي معتقدند اعتياد یک مشکل رفتاری است، عده ای آن را ریشه‌های ژنتیکی مي‌دانند، عوامل محیطی، بافت فرهنگي، بحران شخصيتي و مسئله روان شناختي از ديگر موضوعاتي است كه درباره اعتياد تعريف مي‌شود.

اين استاد دانشگاه تصريح كرد: بايد مصرف مواد مخدر و روانگردان‌ها را در یک بافت اجتماعی مطالعه كرد، دیدگاه اجتماعی ، مصرف مواد را محصول وضعیت‌ها و روابط اجتماعی می‌داند که باعث ایجاد ناامیدی، ناکامی، محرومیت و از خود بیگانگی در میان بخش‌های آسیب پذیر جمعیت می‌شود.

دشتي، ادامه داد: خانواده‌هایی که اعضای آنها سابقه مصرف الکل یا سابقه جرم و رفتار غیراجتماعی دارند، سرپرستی ناقص والدین با واکنش‌هایی که از سهل‌انگاری تا خشونت در نوسان است، پذیرش یا مصرف مواد مخدر توسط والدین، دوستانی که مواد مخدر مصرف می‌کنند، كودكاني كه از خودبيگانه و شرور هستند از مهمترين عوامل گرايش به اعتياد را تشكيل مي‌دهند.

اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: توليد انواع و اقسام مخدرهاي صنعتي رنگارنگ و نحوه مصرف آسان، نگران‌كننده است و نوجوانان و جوانان بي خبر از اعتياد بودن اين مواد، مانند نقل و نبات اقدام به خريداري آنها كرده و اين مسئله نسل فعلي و حتي آينده را تهديد مي‌كند.

وي با بيان اينكه مشکل اعتیاد، آسیب‏های زياد اجتماعی را باز توليد مي‌كند، تصريح كرد: براي مقابله با اعتیاد و اجتماعي كردن اين موضوع باید تجدید نظر اساسی در برنامه‏های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شود زيرا میزان اثرگذاری برنامه‏های پیشگیری، درمان و بازپروری اعتیاد در زماني محدود پاسخ مي‌دهد.

منبع خبر:  روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۳٫۱۰٫۲۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=14650

برچسب ها