قائم مقام دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت:امسال، دولت برای بیمه معتادان در کشور اعتباری ۳۰۰ میلیارد ریالی تخصیص داده است که امیدواریم با این رقم بتوانیم بخش بزرگی از معتادان کشور را بیمه کنیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری؛علی رضا جزینی که در نشست خبری با خبرنگاران رسانه های استان در استانداری سخن می گفت ؛در مورد اشتغال بهبودیافتگان افراد معتاد افزود:تاکنون ۲۵ هزار نفر از معتادانی که بهبود یافته اند با کمک سازمان فنی و حرفه ای دارای مهارت شده اند .
وی همچنین با اشاره به سفر چند ماه پیش وزیر کشور به استان کرمانشاه، گفت: آقای رحمانی فضلی در چهار ماه اخیر برخی موضوعات و دغدغه هایی که در این استان وجود داشته را احصا و به ستاد مبارزه با مواد مخدر منعکس کرده اند که همه این مصوبات انجام شده ولی مساله اشتغال معتادان بهبود یافته که یکی از این مصوبات بوده، هنوز به نتیجه ای نرسیده است.
قائم مقام دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد برنامه های آموزشی و آگاه سازی مردم، گفت: آموزش و آگاه سازی مردم از نظر ستاد مبارزه با مواد مخدر، اساس پیشگیری اولیه از اعتیاد است و در همین راستا از سوی این ستاد سندی به تصویب رسیده که حکم مصوبه هیات وزیران را نیز دارد.
وی خاطرنشان ساخت: قرار است با برش های استانی، در هر استان این برنامه اجرا شود و اعتبار آن هم براساس توافق بعمل آمده قرار است ۸۰ درصد را سازمان ها و وزارتخانه های مرتبط تامین کنند و ۲۰ درصد دیگر را هم ستاد مبارزه با مواد مخدر تامین کند اما متاسفانه با وجود اینکه ستاد به تعهد خود عمل کرده، ولی از ۸۰ درصد تعهد شده از سوی سایر وزارتخانه ها تاکنون خبری نشده است.
جزینی گفت: در این برنامه قرار است ۴۰ میلیون نفر در یک برنامه پنج ساله تحت آموزش قرار گیرند و نخستین گروهی که مورد نظر است نیز از میان جوانان و بخصوص دانش آموزان و دانشجویان دانشگاه های کشور می باشد.
وی گفت: مرکز مشاوره این ستاد به شماره تماس ۰۹۶۲۸ آماده ارائه خدمات مشاوره ای به اقشار مختلف مردم است که امسال ۳۰۰ هزار نفر از کشور به این شماره تماس گرفته اند و بخش عمده تماس گیرندگان (۸۴ درصد) را هم خانم ها تشکیل داده اند که علاوه بر رشد ۱۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته، نشان از دغدغه عمومی در مورد آموزش، پیشگیری و آگاه سازی مردم دارد.
وی همچنین همکاری سازمان های مردم نهاد در راستای درمان اعتیاد در کشور را در سالجاری دارای ۷۲ درصد رشد عنوان کرد و گفت: هم اکنون دو هزار و ۸۹ سازمان مردم نهاد با این ستاد همکاری دارند.
جزینی همچنین کفت: سن مصرف مواد مخدر در کشور را ۱۵ سال عنوان کرد و گفت: این مساله براساس تحقیقات جرم شناسی علمی مشخص شده است.
به گفته وی ازیک میلیون و ۲۳۵ هزار نفر معتاد در کشور، ۹ درصد را زنان تشکیل می دهند.
وی بیان داشت: امسال ۹/۲ درصد فوتی در میان معتادان کشور نسبت به سال گذشته افزایش یافته است که علاوه بر دلیل یاد شده، دلایلی دیگر از جمله برخی افزودنی هایی که سودجویان به مواد مخدر سنتی و صنعتی اضافه می کنند و نیز استفاده مضاعف از مواد مخدر از عمده دلایل مرگ معتادان کشور در سال ۹۳ بوده است.
وی همچنین میزان مرگ معتادان در استان کرمانشاه در سالجاری نسبت به سال گذشته را دارای ۳۰ درصد افزایش عنوان کرد و گفت: در مجموع ۹۴ نفر از معتادان کرمانشاه امسال فوت کرده اند که ۹ نفر از آنان را زنان معتاد و ۸۵ نفر دیگر را مردها تشکیل می دهند.
منبع خبر: اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری۹۳٫۱۰٫۲۵