معاون پیشگیری بهزیستی استان گلستان از آغاز اجرای طرح کارزار رسانه ای پیشگیری از مصرف شیشه در شش استان کشورمان به منظور اطلاع رسانی و افزایش آگاهی عمومی خبر داد و گفت: این طرح به مدت هشت روز ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، ‘محمدرضا شیرازی’ روز شنبه اظهار داشت: این طرح پیشگیری از مصرف شیشه ، آشنایی با مضرات و عوارض آن را دنبال می کند و همزمان در استان های گلستان، مرکزی، یزد، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری و قم اجرا می شود.
وی گفت: تحقیقات نشان داده که میان مصرف کنندگان ماده اعتیاد آور شیشه، بیشترین میزان بروز خشونت و آسیب رسانی به خود و دیگران در فضای خانه و بیرون از خانه وجود دارد.
شیرازی با تاکید بر این که شیشه به عنوان یک مخدر ویرانگر و خانمان سوز دارای عوارض وخیمی است و ادامه داد: افرادی که شیشه مصرف می کنند دچار بی خوابی شدید، خشکی دهان و برافروختگی چهره می شوند و ممکن است بی خوابی آنها روزها طول بکشد.
به گفته وی، سایر عوارض مصرف شیشه شامل توهم، هذیان، سوء ظن و بدگمانی شدید نسبت به اعضای خانواده است و همچنین مصرف کنندگان دچار احساس خستگی و کوفتگی جسمانی به دلیل کمتر شدن تدریجی انرژی های ذخیره شده در بدن خواهند شد.
شیرازی اضافه کرد: گزارش های تماس با خط ملی اعتیاد ‘۰۹۸۲۶’ نشاندهنده رشد مصرف شیشه است و این طرح با هدف اطلاع رسانی در زمینه پیشگیری از مصرف این ماده مخدر در دستور کار بهزیستی کشور قرار گرفته است.
وی ادامه داد: بهزیستی استان گلستان نیز جهت افزایش پوشش دهی مخاطبین برنامه های این طرح اقدامات دیگری همچون برگزاری جلسات تخصصی و میزگردهای مختلف با حضور متخصصان روانشناس و روانپزشک، اطلاع رسانی در صدا و سیما با بهره گیری از ابزارهای سریع اطلاع رسانی را در دستور کار دارد.
معاون بهزیستی گلستان اضافه کرد: استقرار پایگاه های اطلاع رسانی در میادین اصلی شهرها و پایگاه های سیار جهت پوشش دهی در روستاها، توزیع ۲۰ هزار نشان اطلاع رسانی، برپایی همایش دوچرخه سواری، بهره گیری از تلویزیون های شهری و تابلوهای الکترونیک، چاپ پیام های طرح در بدنه اتوبوس های شهری، ارسال پیامک به مشترکین تلفن های همراه دراستان از دیگر برنامه های اجرایی این طرح است.
منبع خبر: ايرنا ۹۳٫۱۰٫۲۰