كارگاه آموزشي پيشگيري از اعتياد با هدف آشنايي كاركنان دولت با اثرات و عواقب سوء مصرف مواد مخدر در كرمانشاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمانشاه؛ در راستاي اجراي بخشنامه ابلاغي ازسوي معاونت محترم توسعه مديريت و سرمايه انساني رياست جمهوري و پيگيريهاي دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان مبني بر اجراي ۶ ساعته آموزش عمومي مواد مخدر و پيامدهاي آن هفتمين كارگاه آموزشي ويژه كاركنان دولت هفته اول آذر ماه جاري با حضور ۲۰۰ نفر از كاركنان استانداري، فرمانداريها، محيط زيست، پزشكي قانوني، شركت ارتباطات زير ساخت و مديريت درمان تامين اجتماعي استان در سالن اجتماعات دفتر آموزش و پژوهش استانداري كرمانشاه برگزار شد.
دكتر سيروس نصيري سرپرست مركز بهداشت شهرستان كرمانشاه به عنوان مدرس كارگاه ضمن ارائه مطالبي در خصوص تاريخچه مواد مخدرگفت: با پيدايش شبكههاي بهداشت و درمان و استقرار نظام سلامت در كشور مسئولين امر سعي كردند با انجام يكسري تحقيقات گسترده علت مرگ و ميرهاي ناشي از بيماريهاي غير واگير را بررسي كنند كه در اين ميان يكي از شايعترين عوامل تاثيرگذار بر مرگ و ميرهاي ناشي از سرطانها بيماريهاي قلب و عروق و حوادث اثرات مواد مخدر و اختلالات و بيماريهاي ناشي از آن ميباشد.
وي گفت: در دهه اخير با گسترش اعتياد به مواد محرك مواد توهمزا و آمفتامينها متاسفانه شاهد پيدايش بيماريها و آسيبهاي اجتماعي مختلفي هستيم از جمله مهمترين آنها ابتلا به بيماري HIV مثبت از طريق روابط جنسي كنترل نشده به علت رفتارهاي لجام گسيخته جنسي ميباشد. ضمن اينكه ما در بحث مراقبتها و كاهش آسيب سعي كردهايم با ارائه خدمات بهداشتي به معتادان ميزان مبتلايان به بيماري ايدز را از طريق استفاده از سرنگ مشترك كاهش دهيم.
دكتر نصيري در بحث داروهاي محرك و روان گردان ها گفت: داروهاي محرك با توجه به عوارض و پيامدهاي سوء آن مشكلات عديدهاي را گريبانگير نظام سلامت و نظام مديريتي كشور كرده و به عنوان زير بناي بسياري آسيبهاي اجتماعي شناخته شده است كه در راستاي مهار و كاهش آسيبهاي ناشي از آن اقدامات گستردهاي در سطح كشور بخصوص از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري به عنوان متولي امر با همكاري سازمان بهزيستي – دانشگاه علوم پزشكي و نيروي انتظامي و … انجام گرفته است.
علي شمشيري دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان در اين زمينه اظهار داشت: با توجه به اينكه كاركنان و كارمندان شاغل در ادارات بخشي از جامعه ما را تشكيل ميدهند كه آموزش اين قشر از جامعه و آشنائي آنها با آسيبهاي اجتماعي و ارائه راهكاراي مناسب ميتواند آنها را به وظايف اجتماعي خويش در مقابل ساير همنوعان خود از جمله خانوادههايشان و افراد مرتبط با آنان آگاه و ضمن تسري اقدامات لازم و باز دارنده به تكليف شرعي و اخلاقي خويش عمل نمايند لذا همه ما تكليف شرعي داريم آنچه را كه بهعنوان علم و دانش از ديگران آموخته ايم را بعنوان زكات علم و دانشمان به ديگران بياموزيم و انتشار دهيم تا شايد بتوانيم بخشي از اين ابر آسيب اجتماعي را كه سلامتي مهمترين سرمايه جامعه را به يغما ميبرد كاهش و مهار كنيم.
وي اظهار اميدواري كرد با توجه به عزم راسخ مديريت ارشد استان و همراهي و هماهنگي اعضاء محترم شوراي هماهنگي در راستاي مهار اعتياد وبرخورد جدي با سوداگران مرگ، ساير مديران استان هم با احساس تكليف بعنوان بخشي از وظائف قانوني و شرعي خويش و از همه مهمتر خدمت به بشريت و انسانيت با يك يا علي و اقدامي بسيجي وار به مقابله جدي با پديده شوم اعتياد ورود پيدا كنند.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمانشاه۹۳٫۰۹٫۰۸