استاندار ایلام در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر استان گفت: طرحهای اثربخش و قوی در حوزه پیشگیری از اعتياد تأمین اعتبار میشوند.
به گزارش روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر ايلام ؛ مهندس محمدرضا مروارید با بیان این مطلب گفت: باید ۵۰ درصد اعتبارات فرهنگی در حوزه مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر هزینه شود و دستگاههای مرتبط باید با محوریت مواد مخدر برنامههای فرهنگی خود را اجرا كنند.
وی با بيان اينكه برنامهها و فعالیتها باید مشخص شوند، گفت: وزیر کشور قول مساعد داد که اگر در حوزه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر طرح مشخص و مدون و اثربخشی ارائه شود اعتبارات آن تأمین خواهد شد و در این راستا دستگاههای فرهنگی میتوانند با ارائهی طرحهای مناسب اقدامات اثربخشی را صورت دهند.
وی خاطر نشان کرد: باید طرحهایی که اثرات آن پایش شده و کارایی آن ثابت شده است معرفی شود تا برای جذب اعتبارات آن پیگیری لازم صورت گیرد.
استاندار ایلام در بحث فروش مواد غیر مجاز ترک اعتیاد در عطاری ها گفت: باید با نظارت کامل و سیستماتیک که اثرات بیشتری دارد و در این حوزه اطلاعرسانی و فرهنگسازی مناسبی صورت گیرد ، همچنين از ارائه داروهای ترک اعتیاد غیر مجاز در این واحدها جلوگیری شود ارائه گیاهان دارویی مجاز در عطاریها مشکلی نیست ولی باید در مقابل موارد غیر مجاز به شدت برخورد کرد.
مهندس مروارید اظهار داشت: صدا و سیما نقش بسیار موثری در حوزه پیشگیری دارد و ما هر گونه کمکی برای اثربخشی برنامه ها انجام میدهیم.
وی همچنین تأکید کرد باید بازنگری مجددی برای مراکز ترک اعتیاد صورت گیرد و کارکردهای آنها و نوع فعالیتها مورد بررسی مجدد قرارگیرد که تأثیرات آنها در بین معتادین افزایش یابد و چه اندازه معتادین در این مراکز به سمت بهبودی حرکت میکنند و مشخص شود که تا چه اندازه در این زمینه موفق بودند و واحدهای موفق را تشویق كنيم و با واحدهای مشکل دار هم برخورد صورت گیرد.
لازم به ذکر است در این جلسه کلیه دستگاههای اجرایی موظف شدند متناسب با تفاهمنامه امضا شده با شورای مبارزه با مواد مخدر ریز برنامههای خود را به دبیرخانه ستاد ارسال كنند و در زمان برگزاری برنامه با حضور کارشناس شورا قبل، حین و بعد از برنامه اقدامات خود را انجام دهند، همچنین دستگاههای مربوطه موظف شدند کلیه هزینهکرد اعتبارات تخصصی را به دبیرخانه شورای مبارزه با مواد مخدر ارسال كرده و در این زمینه سرعت عمل به خرج دهند تا اعتبارات مرحله دوم به سرعت دریافت شود.
همچنين در جلسه کمیسیون فرعی مبارزه با مواد مخدر شهرستان دره شهر روز كه با حضور اعضاء و به ریاست فرماندار و اعضا شوراي هماهنگي در محل فرمانداری شهرستان دره شهر برگزار شد، شاديوند فرماندار شهرستان برای مبارزه با این پدیده شوم اجتماعی اظهار داشت: در این زمینه کارگروهي نیاز است تا یک نقشه راه تعریف و وضعیت نسبی معتادین را از نظر سن، جنس، نوع مصرف مواد،تفکیک جنسیتی و … مشخص نماید و بعد از مراحل مبارزه، پیشگیری و درمان جهت توانمندسازی معتادان برنامه داشته باشد.
وي همچنین بر ضرورت طرح مشکلات و موانع سر راه جهت پیشبرد اهداف کارگروه تاکید كرد.
منبع خبر: روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر ايلام۹۳٫۰۶٫۳۰