کردستان- دکتر علی محمد پناه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان بیجار گفت: بسیاری از اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه نیاز به بودجه خاصی ندارد و میتوان از ظرفیت مراکزی همچون مراکز مثبت زندگی بصورت رایگان استفاده کرد و این نیاز به آگاهی رسانی در این حوزه دارد.
وی با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر باید مردمی باشد، خاطر نشان کرد: باید از ظرفیت سمن ها و سازمان های مردم نهاد در این حوزه استفاده کرد؛ با اینکه این سازمان ها مردمی و داوطلبانه هستند اما ما نیز به فراخور منابع از آنها حمایت قانونی خواهیم داشت.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در ادامه برخورد با قاچاقچیان را از اولویت های ستاد دانست و اظهار داشت: متاسفانه خلاء های قانونی در این حوزه موجود است و ما در حال رایزنی با مجمع نمایندگان استان هستیم که نسبت به رفع این خلا ء ها اقدام کنند.
محمدپناه با تاکید بر برخورد با مراکز متخلف توزیع متادون در شهرستان گفت: اگر متادون نشت پیدا کند مشکل زا خواهد بود و از شبکه بهداشت شهرستان میخواهیم با جدید و نظارت بیشتر بر این مراکز نظارت داشته باشند.
وی با اشاره به ایام فراغت دانش آموزان و دانشجویان در سخنانی بیان کرد: خانواده ها باید نظارت بیشتری بر فرزندان داشته و مسئولین امر بخصوص ورزش و جوانان نظارت دقیق و نظام مند از باشگاه های ورزشی داشته باشند تا خدای نکرده مورد سوء استفاده از جانب سوداگران مرگ قرار نگیرند
گل محمدی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان بیجار نیز با تاکید بر بر اجرای اقدامات فرهنگی و پیشگیری در سطح شهرستان گفت: عمده اقدامات شهرستان درحوزه مبارزه با مواد مخدر علاوه بر اقدامات مقابله ای و درمانی در حوزه فرهنگی و پیشگیرانه استوار است.
وی افزود: حدود ۲۰۰۰ هزار نفر معتاد در شهرستان هستند که ۵۵ درصد مصرف کنندگان سنتی و مابقی صنعتی و سایر مواد است
کاظم کاظمی فرماندار شهرستان بیجار گفت: نبود فضای ورزشی در پارک ها و اقامت گاه های تفریحی یکی از معضلات شهرستان است که باید پیگیری شود توسعه ورزش همگانی و ترویج استفاده از دوچرخه به جای وسایل موتوری و در کل ورزش میتواند مانع از بسیاری از آسیب ها شود .
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان بیجار با تاکید بر افزایش اگاهی و معلومات خانواده ها خصوصا در حوزه فرزند پروری بیان کرد: یکی از دلایل مصرف مواد توسط دانش اموزان و دانشجویان نشان دادن جلب توجه است که این خلاء گاها توسط خانواده و محیط های آموزشی با نا آگاهی در برخورد با آنها ایجاد میشود که این نیز باید مورد توجه جدی مسئولین قرار گیرد لذا باید دبیران در این زمینه توجیه شود مثلا در کلاس درس دبیران ۱۰ دقیقه وقت را به تخلیه هیجانی دانش اموزان اختصاص بدهند؛ چرا که محدودیت های بی جا میتواند زمینه ساز بروز انواع خشونت ها و پدید آورنده سایر آسیب های اجتماعی باشد که توجه به آن باید از پیش دبستانی و دبستان ها آغاز شود .