سیستان و بلوچستان- دکتر محمدحسن محمدی، امروز در نشست کمیته نظارت استانی بر مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب اختلالات سوء مصرف مواد گفت: با توجه به ضرورت افزایش تعداد افراد بهبود یافته از دام اعتیاد، تصمیم گیری صحیح، نظارت فعال و اصولی بر شیوه درمان مراکز سوءمصرف مواد صورت گیرد.
وی درمان مبتنی بر نظر روانپزشکان و رعایت حقوق بیماران و همکاران را کلیدی دانست و گفت: باید به معتادان به عنوان بیمار نگاه و با استفاده از ظرفیت پژوهش و دانشگاه، راهکارهای علمی برای درمان تدوین کرد.
محمدی به کمبود پزشکان عمومی در استان اشاره کرد و افزود: متاسفانه بسیاری از پزشکان عمومی به سمت فعالیت در امور زیبایی یا مراکز درمان سوءمصرف مواد گرایش دارند، درحالیکه مراکز بهداشتی درمانی استان به این نیروهای سلامت نیازمند است.
علیرضا ملاشاهی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سیستان و بلوچستان نیز با تأکید بر لزوم تدوین راهکارهای خاص منطقه ای گفت: با توجه به شرایط مرزی استان، نظارتها باید بی طرفانه، کارشناسی و مبتنی بر روشهای علمی باشد.
محبی، متخصص اعصاب و روان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، نیز اعلام کرد: توزیع دارو تنها بخش کوچکی از درمان افراد مبتلا به اعتیاد است و تمرکز اصلی باید بر خدمات روانشناسی باشد.
وی افزود: افراد معتاد از نظر شغلی، امنیتی و اقتصادی آسیب دیده اند و باید با درمان علمی، آنان را به جامعه بازگرداند.
در این نشست، دغدغه های دانشگاه های علوم پزشکی استان و سایر اعضا در خصوص درمان اعتیاد بررسی شد و بر همکاری علمی و عملی برای بهبود روند درمان اعتیاد تاکید شد.