گلستان- مهدی طالبی اظهار کرد: رویکرد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان، کاهش تقاضا با مصونسازی گروه هدف و اقدامات پیشگیرانه است و در این رویکرد، اولویت اول در اجرای این اقدامات پیشگیرانه، محیطهای آموزشی است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته، یک چهارم برنامهها و اقدامات یشگیرانه مجموعه استان در حوزه فضاها و محیطهای آموزشی اجرا شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان ابراز کرد: در سال گذشته، بیش از ۴۶۰ هزار نفر گلستانی از اقدامات و برنامههای پیشگیرانه این شورا بهرهمند شد که از این تعداد، بالغ بر یک هزار نفر در حوزه محیط و فضاهای آموزشی بود.
وی ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه در حوزه آسیبهای اجتماعی و اعتیاد در سال گذشته، نسبت به سال ۱۴۰۲، حدود ۱۱۲ درصد و در حوزه فضاهای آموزشی در همین مدت، ۶۴ درصد رشد داشته است.
طالبی گفت: اولویت دولت چهاردهم در حوزه مواد مخدر، کاهش تقاضا با رویکرد مردمیسازی مبارزه با مواد مخدر است که اگر حوزه تقاضا کاهش پیدا کند، اثربخشی مبارزه افزایش پیدا خواهد کرد.
وی بیان کرد: اقدامات پیشگیرانه اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در سه سطح، پیشگیری از اعتیاد با اولویت اول مردمیسازی، پیشگیری ثانویه با توجه به حوزه درمان و پیشگیری ثالثیه، با توجه به توانمندسازی، حمایت های اجتماعی، حفظ و ارتقا بهبودی افراد بهبودیافته انجام میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تغییر فعالیتهای آموزشی در راستای اقدامات پیشگیرانه، یادآور شد: رویکرد ما در حوزه فعالیتهای آموزشی در راستای اقدامات پیشگیرانه تغییر کرده است و با راهبری استاندار و رئیس شورا و همچنین کمیته فرهنگی و. پیشگیری، برنامهها و اقداماتی خلاقانه، نوآورانه و تاثیرگذار در مجموعه استان در نظر گرفته شده است و در حال انجام است.
وی افزود: یکی از دلائل مهم گرایش جوانان و افراد به سمت مواد مخدر، حس کنجکاوی و عدم آگاهی و شناخت از مواد مخدر است و تلاش داریم تا با استفاده از ظرفیتهای موجود بتوانیم با آگاهیبخشی به اقشار مختلف به ویژه نسل جوان، اعتیاد به مواد مخدر را کاهش دهیم.
طالبی ابراز کرد: با مشارکت شهرداری، آموزش و پرورش و انتظامی استان در سال تحصیلی گذشته بالغ بر ۱۲ هزار دانشآموز، مربی و مشاورین آموزش و پرورش استان در نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد استان به مدت چهار ساعت آموزش دیدند.
وی افزود: این آموزش ها در تغییر نگرش و بالا بردن سطح آگاهی گروه هدف و کاهش تقاضای مواد مخدر تاثیر بسزایی دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان یادآور شد: از طرف دیگر در سال کشته در هفته مبارزه آسیبهای آموزش و پرورش در مرکز استان با همکاری دستگاههای عضو و مرتبط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و سازمانهای مردم نهاد نمایشگاهی در کانون طه شهرستان گرگان دایر شد و بر خلاف رویههای جاری گذشته، رویکرد نمایشگاه خلاقانه با مولفههای اجرای مانور سگهای موادیاب و زندهیاب، حضور و اجرای نمایش عروسکی، ارائه بستههای آموزشی بروشور و کتاب و گفتگو، اجرای برنامههای چالشی و مسابقهای، اجرای برنامههای مهارتی، غرفههای ارائه محصولات تولیدی دانشآموزان، خلاقیت در خلق اثر با نقاشی، مسابقات ورزشی گروهی و فردی، سینما پیشگیری و گفتگوی چالشی با دانش آموزان، نشست آموزشی مهارت های زندگی کارگاهی و دیگر فعالیتها به اجرا درآمد که در ارزیابیهای انجام شده تاثیر بسیار در مراجعین داشت.
وی با اشاره به فصل تابستان و اوقات فراغت دانشآموزان، بیان کرد: یکی از اقدامات شاخص شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با همکاری آموزش و پرورش، راهاندازی مرکز یاریگران زندگی در مدارس، در دبیرستان دخترانه عفاف قدیم گرگان واقع در لاله دهم است.
طالبی گفت: در این مرکز، دانشآموزان در قالب اردوی یکروزه و ارتباط موثر با مربیان، اقدامات پیشگیرانه درحوزه آسیبهای اجتماعی را آموزش میبینند.وی ادامه داد: در حال حاضر روزانه در این مرکز ۱۵۰ نفر از آموزشها وامکانات آن بهرهمند میشوند که در صورت مشارکت شهرداری، ورزش و جوانان، خیرین و دستگاههای متولی امر می توان سقف پذیرش روزانه را تا ۵۰۰ نفر افزایش داد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان ابراز کرد: اولویت این مرکز این مرکز در بالابردن سطح آگاهی دانشآموزان، توانمندسازی آنها و برقراری ارتباط موثر بین دانشآموزان و مربیان است.