کردستان- شرافت رحیمی به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر (۲۶ ژوئن) اظهار کرد: شعار امسال سازمان جهانی، “شکستن زنجیرها (مقابله با جرم سازمانیافته) پیشگیری، درمان و بهبودی برای همه” است.
وی با بیان اینکه با همکاری، همدلی و آموزش میتوانیم این چرخه معیوب را متوقف کنیم، افزود: جرم سازمانیافته تنها به تولید و توزیع مواد مخدر محدود نمیشود، بلکه شامل دیگر فعالیتهای غیرقانونی است که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار میدهد.
کارشناس بهداشت روان مرکز بهداشت استان کردستان، بیان کرد: برای شکستن این چرخه، نیازمند یک رویکرد جامع و چندجانبه شامل پیشگیری، درمان و بازپروری افراد درگیر با این معضل هستیم.
رحیمی با تاکید بر اهمیت افزایش آگاهی عمومی، حمایت از برنامههای آموزشی و ترویج سلامت روان، ادامه داد: باید به جامعه به ویژه قشر جوان، خطر افتادن در دام اعتیاد را همواره گوشزد کنیم.
وی با اشاره به اینکه این دانشگاه به طور مستمر در طول سال آموزشهای لازم را به گروه هدف خود ارائه میدهد، افزود: سال گذشته، ۳۲۴ هزار و ۳۰۰ نفر توسط مراکز خدمات جامع سلامت تحت غربالگری اولیه اختلالات مصرف مواد، الکل و دخانیات قرار گرفتند.
کارشناس بهداشت روان مرکز بهداشت استان کردستان یادآور شد: غربالگریهای تکمیلی، مداخلات روانشناختی و آموزشهای لازم برای پنج هزار و ۷۰۰ نفر هم توسط ۷۰ کارشناس سلامت روان هم انجام شد.
رحیمی اضافه کرد: معاونت بهداشتی برای پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و ارتقا آگاهی عمومی، به طور مستمر خدماتی از جمله آموزش مهارتهای زندگی، آموزش فرزندپروری، برنامه تقویت بنیان خانواده، خودمراقبتی و غربالگری اولیه و تکمیلی به همراه مداخلات روانشناختی را جهت شناسایی، مراقبت و درمان ارائه میدهد.
وی گفت: اجرای این برنامهها میتواند به کاهش خطرات ناشی از مواد مخدر در جامعه کمک کند و افراد را در برابر این تهدیدات محافظت کند.