معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در تمام شهرستانهای استان مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، دکتر محمدرضا عبادیان ظهر امروز در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، اظهار کرد: تا قبل از سال ۹۰ مجوزهای تاسیس مرکز درمان نگهدارنده سوء مصرف مواد با متادون فقط در همدان و سه شهرستان استان وجود داشت، اما هماکنون تمام شهرستانها مرکز درمانی دارند.
وی تصریح کرد: از شش مرکز دولتی درمان نگهدارنده سوء مصرف مواد با متادون موجود در استان، چهار مرکز مربوط به دانشگاه علوم پزشکی بوده و به بیماران HIV مثبت، کارتنخوابها و کسانی که به صورت موقت یا دائم از زندان ترخیص میشوند، خدمترسانی میکنند و دو مرکز دیگر DIC و مربوط به بهزیستی بوده و در شهرستانهای همدان و ملایر قرار دارد.
وی با اشاره به تعداد کمپهای ترک اعتیاد عنوان کرد: ۳۸ کمپ ترک اعتیاد دارای مجوز در استان همدان وجود دارد، اما تعداد کمپهای غیرمجاز بسیار زیاد بوده که سازمان بهزیستی موظف به ساماندهی این کمپها و تعطیلی مراکز غیراستاندارد است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: ۱۰ مرکز در همدان،هفت مرکز در ملایر، سه مرکز در اسدآباد، سه مرکز در تویسرکان، دو مرکز در رزن و مابقی در شهرستانهای دیگر پراکنده هستند.
عبادیان با بیان این مطلب که مهمترین نوع درمان، درمان نگهدارنده با متادون است، گفت: در سال گذشته ۱۲ هزار و ۲۲۰ نفر و در شش ماهه نخست سالجاری ۱۰ هزار و ۲۰۰ نفر از این طریق درمان شدند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۵۰ مرکز درمان نگهدارنده سوءمصرف مواد با متادون در استان وجود دارد که ۱۴۴ مورد آن خصوصی و شش مورد دولتی است.
وی افزود: قاچاق و توزیع انبوه متادون در بازار، عامل کاهش آمار درمان نگهدارنده با متادون در شش ماهه سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش شده است.
وی یادآور شد: به تازگی در ۱۵ مرکز ترک اعتیاد استان تنتور اپیوم(شربت تریاک) توزیع شده است که هر یک از ظرفیت اسمی ۵۰ نفری برخوردارند.
عبادیان اظهارکرد: مجموع درمانشدگان تحت درمان دارویی را در سال گذشته ۲۱ هزار و ۸۹۹ نفر و در سالجاری ۱۸ هزار و ۷۴۰ نفر بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: سال گذشته آمار بیماران تحت درمان دارویی تنها با متادون در زندانهای استان ۸۶۴ نفر و در سالجاری ۹۸۳ نفر بوده است که نشان از کاهش مصرفکنندگان متادون دارد.
وی تعداد کل افراد تحت درمان غیردارویی نیز در سال گذشته ۳۷ هزار و ۷۳۵ نفر و در سالجاری و دو هزار و ۸۸۰ نفر عنوان کرد.
عبادیان افزود: تعداد بیماران پذیرش شده در اردوگاههای درمان اجباری در سال گذشته ۳۶۰ نفر و در سالجاری ۵۵۱ نفر بوده است، به طوریکه ۲۹۵ نفر در سال گذشته و ۴۵۲ نفر در سالجاری ۴۵۲ ترخیص شده و در حال حاضر ۹۹ نفر در این مرکز مستقر هستند.