همدان- حمید ملانوری پیش از ظهر امروز در شورای مبارزه با مواد مخدر استان درباره معتادان متجاهر گفت: طبق آمار ۱۸۰۰ معتاد متجاهر داریم که قرار شد این افراد را در بین دستگاههای اجرایی توزیع کرده و برای آنها متولی پیدا کنیم تا بازگشت به اعتیاد افراد از بین برود.
وی با این توضیح که وقتی معتاد متجاهر وارد کمپ میشود هزینههای آن پرداخت میشود از این رو این فرد نیازمند حامی است، افزود: تعداد ۱۸۰۰ معتاد متجاهر اینقدر زیاد نیست که نتوانیم مسئله آنها را حل کنیم.
استاندار همدان با بیان اینکه فرد حامی باید از لحظه خروج معتاد از کمپ وی را همراهی کند و او را مورد حمایت قرار دهد، ادامه داد: وقتی فرد معتاد متجاهر در کمپ درمان شد و از آن آنجا بیرون آمد باید بداند یک حامی منتظر وی است پس باید به این مسئله بپردازیم و مشکلات آنها را حل کنیم.
وی عنوان کرد: قانون مشخص کرده که شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان یک شورای فراقوه ای است، چرا مدیرانی از دستگاههای مختلف در آن عضو هستند تا بتوانیم با مواد مخدر مبارزه کنیم، مسئله ای که پیشگیری در آن بسیار اهمیت دارد.
ملانوری با اشاره به نقش دستگاههای مختلف اجرایی در عرصه پیشگیری از مصرف مواد مخدر افزود: بر اساس قوانین موجود طرح ما میتواند طرح موفقی باشد علاوه بر این در این طرح اعتبار مالی وجود دارد اما مدیریت نمیشود پس ما از دستگاهها انتظار پرداخت هزینه نداریم بلکه میخواهیم هزینه ها را هدر ندهیم.
وی این توضیح که مدیران باید آیین نامه را مطالعه کنند بیان کرد: اگر بتوانیم در دوره مدیریتی خود وضعیت معتادان متجاهر را تعیین تکلیف کرده و نجات دهیم آن وقت این شورا به وظایف خود عمل کرده است.
استاندار همدان گفت: دستگاههای اجرایی که لیست به آنها ابلاغ شده است باید فرد مرتبط و مسئول با این طرح را مشخص کرده و برای او ابلاغ بزنند. همچنین در این طرح اولویت اصلی ما کسانی هستند که آماده هستند از کمپ های ترک اعتبار خارج شوند و باید مورد حمایت قرار گیرند.
هزینه ۷ میلیون تومانی برای معتادان متجاهر در کمپهای همدان
فریدالدین حجتالاسلامی مدیرکل بهزیستی استان همدان نیز گفت: روزانه ۸۳ هزار تومان برای معتادان متجاهر در کمپهای ماده ۱۶ هزینه میشود و مدت حضور این افراد در این کمپها سه ماه است.
وی اظهار کرد: از سال گذشته، در دو شهرستان نهاوند و همدان با ظرفیتهای به ترتیب ۱۰۰ و ۲۰۰ نفر، مراکز مدیریت موردی را راهاندازی کردهایم که این مراکز وظیفه شناسایی معتادین متجاهر، ارزیابی و اولویتبندی مشکلات و تسهیل امور مربوطه را بر عهده دارند.
حجتالاسلامی تصریح کرد: در سال گذشته تعداد ۴۴۰ نفر در این مراکز پذیرش شدند که از این تعداد ۱۰۸ نفر دچار لغزش و ۷۰ نفر وارد اشتغال شدند و ۷۷ نفر نیز وام اشتغال دریافت کردهاند. همچنین خدمات بیمه، کمکهزینه درمان و خدمات قضایی به این افراد ارائه شد.
وی پیرامون پیگیری وضعیت معتادان متجاهر معرفیشده به بهزیستی، یادآور شد: درخصوص ۲۰ نفری که معرفی شده بودند، با همه آنها تماس برقرار شد. متأسفانه سه نفر با وجود پیگیریهای مکرر، از همکاری امتناع کردند و حتی موفق به ملاقات حضوری با ایشان نشدیم.
مدیرکل بهزیستی استان همدان ادامه داد: پنج نفر در حال طی مراحل دریافت وام اشتغال هستند و بهمحض تعیین سهمیه وام، به بانک معرفی خواهند شد. پنج نفر شاغل شدند و پروندههای آنها در حال تکمیل است. هفت نفر نیازمند خدمات مشاورهای بودند که دو نفر از آنها به خدمات توانبخشی نیز معرفی شدهاند.
حجتالاسلامی با بیان اینکه در زمینه مسکن با توجه به اینکه ۸۰ درصد افراد متأهل بودند، پیشنهاد میشود که در مرحله اول کمکهای مسکن به خانوادهها ارائه شود، تصریح کرد: این کمکها به صورت مرحلهای، بر اساس نیاز خانواده و نظریه کارشناسی در اختیارشان قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان ما در سطح شهرستانها مشخص شدهاند و آمادگی کامل دارند تا در راستای اجرای این طرح و دستیابی به نتایج مطلوب، همکاری کنند.