به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سردار حسین باباپور در این رابطه بیان کرد: در سالی که گذشت، نزدیک به ۲۰ تن مواد مخدر با همکاری و همراهی شهروندان و اخباری که شهروندان در اختیار پلیس قرار دادند و پیگیریهای ویژه و سریعی که پلیس انجام داد، کشف شد. اگر این مقدار مواد، در سطح شهر توزیع میشد قطعاً آسیب به جوانان و دانشجویان و دانشآموزان و قشر مولد جامعه را در پی داشت.
وی تصریح کرد: پارسال شاهد این بودیم که سازمانهای مختلف، تعداد معتادان را در سطح شهر تهران بین ۲۱ هزار نفر تا ۲۴ هزار نفر برآورد میکردند و این عددی نزدیک به واقعیت بود. اما مراکز ترک اعتیاد و بازپروری با توان بیشتری پای کار آمدند، سازمانهای مختلف پای کار بودند، ظرفیتهایی ایجاد شد و پلیس هم کار جمعآوری را انجام داد. یکی از این مراکز، به اسم مرکز سروش تحت مدیریت خود پلیس قرار دارد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت ادامه داد: این موضوع تأثیر خیلی خوبی در کنترل معتادین متجاهر در سطح شهر تهران داشت؛ بهطوری که اکنون چیزی در حدود ۱۵ هزار نفر معتاد در مراکزمان داریم، اما اخبار چندانی از حضور معتادین در سطح شهر تهران نداریم. رصدهایی که میکنیم و یا گشتهایی که سطح شهر تهران را بررسی میکنند از کمرنگ شدن حضور معتادان حکایت دارند. ادعا نداریم در مدینه فاضلهایم و آمار صفر شده اما حضورشان بسیار کمرنگ شده است.
سردار باباپور توضیح داد: این، اولاً به خاطر این است که جمعآوری خوبی انجام شده و این اقدام به صورت مداوم بوده است و دیگر موضوع اثرگذار این است که ما در مرکز سروش، دیگر صرفاً معتادان را نگهداری نمیکنیم؛ اینها حداقل یک دوره ۳ ماهه و با تمدید، حداکثر دورهای ۶ ماهه دارند؛ اما ما در مرکز سروش سعی کردهایم کارگاههای حرفهآموزی و اشتغال را راهاندازی کنیم. بخش زیادی از آنان در این مراکز مشغول به کار هستند. این را برای سایر مراکز فعال در بازپروری نیز الگوسازی کردهایم. این موضوع در مهار حضور معتادین در سطح شهر تهران تأثیر بسیاری گذاشت.
وی در تشریح تأثیر این کارگاههای حرفهآموزی گفت: اگر حداقل آمار را در نظر بگیریم، ۲۱ هزار نفر معتاد متجاهر داریم که حدود ۱۵ هزار نفر از آنان اکنون در مراکز ترک اعتیاد حضور دارند؛ یعنی قاعدتاً باید ۵۰۰۰ نفر در سطح شهر تهران باشند اما رصد ما نشان میدهد این عدد بسیار کمتر است. این اثرگذاریِ موضوع مورد بحث را نشان میدهد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت درباره فروشندگان مواد مخدر تأکید کرد: اجازه و فرصت فعالیت را به فروشنده مواد مخدر نمیدهیم؛ پلیس مبارزه با مواد مخدر، حتی در سطح فضای مجازی نیز، هم در آگاهسازی دانشآموزان، جوانان، دانشجویان و اقشار مختلف و هم در شناسایی و برخورد با آلودهکنندگان فضای مجازی در بحث تبلیغ و فروش مواد مخدر اقداماتی واقعاً اثرگذار و خوب داشته است.
سردار باباپور درباره تبلیغاتی که در خصوص لاغری یا تناسب اندام با قرصهای لاغری انجام میشود، گفت: اولاً عرضه قرص و اقلام دارویی در عطاری، غیرمجاز و جرم است؛ ثانیاً طبق بررسیهای ما بهطور خاص این قرصهایی که در عطاریها عرضه میشوند غالباً حاوی متامفتامین هستند؛ این ماده بسیار خطرناک، اعتیادآور و شدیداً توهمزا است. مردم برای تناسب اندام ورزش کنند و اقدامات دیگری پیش بگیرند.
وی، همکاری با آموزش و پرورش را یکی از برنامههای خوب و اثرگذار پلیس دانست و افزود: ما طرحی ویژه برای پاکسازی اطراف مراکز آموزشی، علمی و فرهنگی از حضور معتادان متجاهر یا فروشندگان و عرضهکنندگان مواد مخدر داریم. باید حاصل کنیم که تا شعاع ۵۰۰ متر و حتی هزار متری هیچ معتادی حضور نداشته باشد و یا هیچ فروشنده مواد مخدری فعالیت نکند. مدام این را رصد میکنیم و هم در پیشگیری و هم در شناسایی و دستگیری فعال هستیم. این کار در تمام سطح تهران انجام میشود و لازم نیز هست. البته بهصورت کشوری است ولی در سطح تهران ما به شکل ویژهای این کار را انجام میدهیم. در این موضوع نیز اتفاقات خوبی داشتهایم.
سردار باباپور در توضیح این اتفاقات خوب مورد اشاره گفت: موضوعات مختلفی بوده است؛ ما در رصد اطلاعاتیمان فروشندههای مواد مخدری را که حتی شاید محل سکونتشان در این محدوده بوده کشف و شناسایی کردهایم و غالباً دستگیر شدهاند. در بحث پیشگیری نیز مرتباً رصد میکنیم که فرصت فعالیت نداشته باشند.