• امروز : شنبه - ۲۱ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 17 - محرم - 1447
  • برابر با : Saturday - 12 July - 2025
کل پست ها: 74076اخبار امروز : 11
2

اجرای برنامه‌های جدید برای پیشگیری از اعتیاد و مقابله با مواد مخدر 

  • کد خبر : 110934
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۷
اجرای برنامه‌های جدید برای پیشگیری از اعتیاد و مقابله با مواد مخدر 
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال برنامه‌های جدید و موثر برای پیشگیری و درمان اعتیاد و کنترل، مبارزه و مقابله با مواد مخدر داریم.

کهگیلویه و بویراحمد- فتاح محمدی در نشست کمیته تخصصی مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد، به تشریح برنامه‌های آینده در حوزه پیشگیری اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر پرداخت و با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی منسجم در این حوزه، خاطرنشان کرد: برنامه یک‌ساله تنظیم می‌کنیم که حدود ۸۰ درصد فعالیت‌های ما در حوزه مبارزه با مواد مخدر مبتنی بر آن باشد و ۲۰ درصد باقیمانده به موارد ضروری اختصاص یابد.  

محمدی با اشاره به موفقیت‌های گذشته در حوزه مبارزه با مواد مخدر، افزود: طرح جامع مبارزه با مواد مخدر که در گذشته اجرا شد، عملکرد بسیار خوبی داشت، اما در میانه راه برنامه‌ها دچار اختلال شد.

معاون امنیتی استانداری تاکید کرد: اکنون انتظار این است که فارغ از روزمرگی‌ها، یک برنامه مدون محتوایی، فرهنگی، میدانی، اجتماعی و اثرگذار داشته باشیم.  

معاون سیاسی اجتماعی استاندار با اشاره به نقش مؤثر اطلاع‌رسانی در پیشگیری از اعتیاد، تصریح کرد: همایش‌های ملی که در سال‌های گذشته در استان برگزار کردیم، تأثیرات بسیار خوبی داشت.  

محمدی عنوان کرد: امروزه باید از روش‌های نوین مانند تبلیغات در فضای مجازی و روش‌های آموزشی استفاده کنیم، چرا که بروشورهای سنتی دیگر کارایی گذشته را ندارند.  

وی افزود: محتواسازی و ارسال با تلفن همراه از بهترین ابزار برای انتقال پیام‌های پیشگیرانه است، به‌ویژه در مورد مواد مخدر صنعتی که متاسفانه مصرف آن در میان جوانان و نوجوانان افزایش یافته است.  

محمدی با ابراز نگرانی از گسترش مصرف مواد صنعتی، گفت: متأسفانه امروزه مواد مخدر صنعتی به وفور یافت می‌شود و خطرات آن بسیار بیشتر از مواد سنتی است.  

وی یادآور شد: این مواد نه‌تنها توهم‌زا هستند، بلکه باعث ایجاد نشاط کاذب و هنجارشکنی در جامعه می‌شوند.  
معاون سیاسی اجتماعی اظهار داشت در مناطق روستایی و میان افراد مسن‌تر، ممکن است هنوز از مواد سنتی استفاده شود، اما تهدید اصلی، مواد صنعتی است که باید با برنامه‌ریزی دقیق‌تر با آن مقابله کنیم.  

محمدی تاکید کرد: بهتر است جلسه‌ای با حضور تمامی دستگاه‌های مرتبط و سازمان‌های مردم‌نهاد تشکیل شود تا برنامه‌های هفته مبارزه با مواد مخدر را به‌صورت دقیق‌تری تنظیم کنیم و در این جلسه باید مأموریت‌ها و مسئولیت‌های هر دستگاه به‌طور شفاف تعیین شود.  

وی با اشاره به اهمیت مشارکت مردمی و همکاری جمعی، گفت اگر همه با هم همکاری کنیم، می‌توانیم کار بزرگی انجام دهیم و باید فضای فیزیکی و مجازی را به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که جامعه نسبت به خطرات مواد مخدر حساس‌تر شود.  

محمدی با بیان اینکه، باید جامعه را به‌گونه‌ای درگیر این موضوع کنیم که سوالات جدی در ذهن مردم ایجاد شود، تاکید کرد: وقتی جامعه خطر را درک کند، خود به دنبال راهکار می‌گردد و خانواده‌ها نسبت به رفتار فرزندانشان هوشیارتر می‌شوند.

وی به برگزاری همایش و پیاده‌روی در هفته مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: باید با برنامه‌های ورزش همگانی هماهنگ شد و هر جمعه با محوریت دستگاه‌های مختلف مانند آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و تبلیغات اسلامی، برنامه‌های ورزشی برگزار گردد.

معاون استاندار با بیان اینکه، باید برای هر کمیته برنامه‌ای از صفر تا صد تدوین کنیم تا بدانیم امسال چه اقداماتی باید انجام دهیم گفت: حتی اگر ۶۰ تا ۷۰ درصد این برنامه اجرا شود، دستاورد بزرگی است و باید از حالت روزمرگی خارج شویم و بر اساس برنامه‌ریزی جدید پیش برویم. 

همچنین سید ناصر رضایی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در این نشست اظهار داشت: اساساً جنس و نوع کار کمیته مشارکت‌های مردمی با دیگر کمیته های تخصصی متفاوت می باشد به لحاظ وجود و حضور سازمانهای مردم نهاد که همکار، یاریگر و بازوان توانمند دستگاههای دولتی محسوب می شوند.

وی افزود: سابقه تاریخی و اجتماعی نشان می دهد در هر مقطعی مردم ورود کردندو از حضور مردم و ظرفیت سازمانها بهره بردیم اقدامات خوب و شایسته ای نیز انجام گرفته است.

رضائی بیان داشت: تشکلهای توانمندی در سطح استان و در سطح ملی در کنار دستگاهها و در حوزه های مختلف فعالیت می کنند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=110934

برچسب ها