• امروز : دوشنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 19 May - 2025
کل پست ها: 73708اخبار امروز : 10
1

کشف بیش از ۱۸۹۵ کیلوگرم مواد مخدر در استان بوشهر 

  • کد خبر : 110802
  • ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۷:۱۸
کشف بیش از ۱۸۹۵ کیلوگرم مواد مخدر در استان بوشهر 
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر گفت: بوشهر جزو پنج استان سبز کشور در شیوع اعتیاد است و در سال ۱۴۰۳ با وجود کنترل شدید محورهای مواصلاتی و حوزه آبی و افزایش تعامل اطلاعاتی و عملیاتی بین دستگاه‌های مقابله‌ای، یکهزار و ۸۹۵ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف شد که نسبت به سال گذشته کاهش ۵۶ درصدی را نشان می‌دهد.

بوشهر- عقیل خرم‌آبادی در این رابطه گفت: این کشفیات شامل تریاک، حشیش، کوکائین، گراس، شیشه، هروئین و سایر مواد مخدر سنتی و صنعتی است. همچنین در این مدت، ۹ باند قاچاق منهدم و ۳ هزار و ۶۶۱ نفر قاچاقچی و خرده‌فروش نیز دستگیر شده‌اند.

وی افزود: بر اساس سیاست‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر، امحاء مواد کشف ‌شده به‌صورت متمرکز در استان‌های معین انجام می‌شود و مواد قابل امحاء از بوشهر با تدابیر امنیتی به این استان‌ها منتقل می‌گردد.

جمع‌آوری ۲۱۳ معتاد متجاهر و اجرای طرح‌های پاکسازی در استان

خرم‌آبادی از جمع‌آوری ۲۱۳ معتاد متجاهر طی سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: این افراد با دستور قضایی به مراکز درمانی معرفی شدند. همچنین در قالب اجرای طرح «آرامش در شهر»، اقدامات گسترده‌ای در تمامی شهرستان‌ها به‌ویژه در مناطق جنوبی با تمرکز بر محیط‌های کارگری صورت گرفته است.

وی ادامه داد: با وجود پراکندگی جمعیت معتادان در استان، طرح‌های ارتقاء امنیت و برخورد با خرده‌فروشان در همه شهرستان‌ها اجرا می‌شود که بیشترین آمار دستگیری از مرکز و جنوب استان گزارش شده است.

رتبه برتر بوشهر در برخورد با بنیان‌های مالی قاچاقچیان

خرم‌آبادی از کسب رتبه برتر کشوری بوشهر در حوزه حقوقی و قضایی شورا خبر داد و افزود: شورا با همکاری دستگاه قضایی در راستای ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان عملکرد موفقی داشته که از جمله آن می‌توان به مصادره ۶۸ دستگاه خودرو به ارزش ۱۰ میلیارد تومان اشاره کرد.

۱.۹ درصد؛ نرخ شیوع اعتیاد در استان بوشهر

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر با استناد به آخرین شیوع‌شناسی ملی اعتیاد، نرخ شیوع اعتیاد در این استان را ۱.۹ درصد اعلام کرد و گفت: این یعنی حدود ۹۸ درصد جمعیت استان سالم هستند و بوشهر جزء پنج استان سبز کشور از نظر میزان شیوع اعتیاد است. جمعیت معتاد در استان بین ۱۷ تا ۲۰ هزار نفر برآورد می‌شود.

آموزش، پیشگیری و توانمندسازی؛ از مدارس تا جوامع محلی

خرم‌آبادی گفت: با همکاری نهادهایی چون آموزش‌وپرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه‌ها، هلال‌احمر، ورزش و جوانان و اداره کل تعاون،  کار و رفاه اجتماعی و … آموزش‌های متنوعی در محیط‌های کارگری، مدارس، محلات و روستاها برگزار شده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۸۵۲ کانون یاریگران زندگی در مدارس استان تشکیل شده که ۴۰ درصد مدارس را پوشش می‌دهد. همچنین ۴۰ کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد در محلات پرخطر برای ۵۰۰ نفر از خانواده‌ها برگزار و ۴۰ نفر از مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد نیز توانمندسازی شده‌اند.

برگزاری کارگاه‌های منطقه‌ای و دوره‌های مهارتی

خرم‌آبادی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی با موضوع آسیب‌های نوپدید، فضای مجازی، تولید محتوا و تربیت کادر تخصصی افزود: در سال ۱۴۰۳ کارگاه‌هایی با حضور استان‌هایی همچون اصفهان، قم، خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد به میزبانی بوشهر برگزار شده است.

همچنین دوره آموزش مربی برای نمایندگان پتروشیمی‌های استان و تشکیل تیم‌های یاریگران هلال در شهرستان عسلویه نیز از جمله برنامه‌های شاخص بوده است.

پوشش درمانی و خدمات به ۹۳۰۰ نفر در مراکز درمانی استان

دبیر شورا با اشاره به خدمات حوزه درمان اعتیاد در استان گفت: ۵۵ مرکز درمانی فعال شامل ۳۱ مرکز سرپایی، ۱۵ کمپ، ۴ مرکز گذری کاهش آسیب، ۳ سرپناه شبانه، ۲ کانکس سیار و یک مرکز جامع ترک اعتیاد در استان فعال هستند و در سال جاری به ۹۳۰۰ نفر خدمات ارائه شده است.

حمایت از بهبود یافتگان اعتیاد و خانواده‌های آنان

خرم‌آبادی خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی از سوی بهزیستی و فنی‌وحرفه‌ای برای حمایت از بهبودیافتگان در قالب آموزش مهارت‌هایی چون خیاطی، صنایع دستی، آشپزی، جوشکاری و برق‌کاری اجرا شده است. در این راستا، ۷۵۲ نفر آموزش دیده و برای چهار نفر نیز اشتغال و کمک‌هزینه بیمه به مبلغ ۲۲۰ میلیون تومان تأمین شده است.

رسانه‌ها و خانواده؛ دو ستون اصلی پیشگیری از اعتیاد

وی در پایان تاکید کرد: رسانه‌ها با ظرفیت بالا و سرعت انتقال پیام می‌توانند در پیشگیری اولیه از اعتیاد نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشند. همچنین خانواده و مدارس نقش بی‌بدیلی در تقویت مهارت‌های زندگی نوجوانان و جوانان دارند و آموزش صحیح در این دو نهاد کلیدی‌ترین راهکار در مسیر کاهش آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه اعتیاد است.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=110802

برچسب ها