به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سیدحسن موسوی چلک روز سهشنبه با بیان اینکه رتبه بندی مراکز درمان اعتیاد امسال نیز ادامه دارد، افزود: به رغم اینکه طبقه بندی و رتبه بندی مراکز درمان اعتیاد براساس شاخصهایی به سطوح یک ، ۲ و سه انجام شد اما برخی مراکز در شاخصهای استاندارد، مشکلاتی دارند، بنابراین برای ارتقای سطح این مراکز برنامه ریزیهایی در حال انجام است.
وی، نبود استاندارد در تعداد نیروی انسانی، فضای فیزیکی و نارسایی در برنامه ها و کیفیت خدمات اثربخشی را از جمله مشکلات مراکز درمان اعتیاد ماده ۱۵ برشمرد و گفت: شاخصهای استاندارد مراکز درمان اعتیاد نیازمند بازنگری است.
ضرورت حضور نیروی انسانی کافی در مراکز درمان اعتیاد
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: بازنگری شاخصهای استانداردسازی مراکز درمان اعتیاد روشن می کند که کدام مراکز به تمرکز و نظارت بیشتر نیاز دارند. نیازسنجی مراکز درمان اعتیاد میتواند در سیاستگذاریها، توسعه کیفی و آموزش و پژوهش کمک کننده باشد.
موسوی چلک تاکید کرد: مراکز درمان اعتیاد باید نیروی انسانی کافی و متخصص لازم داشته باشند، متاسفانه نیروی انسانی در همه مراکز درمان اعتیاد کافی نیست. متخصص از جمله مددکار اجتماعی یکی از نیازهایی است که باید به اندازه کافی در مراکز درمان اعتیاد وجود داشته باشد. در برخی مراکز درمان اعتیاد نیز لازم است پزشک تمام وقت حضور داشته باشد.
وی با قدردانی از اقدامات دولت برای کاهش آسیب در حوزه اعتیاد، گفت: اگر کار خوبی انجام شود باید نقاط ضعف هم دیده شود. موفقیت در این است که به نقاط قوت دلخوش نباشیم، اعتیاد موضوع پرچالشی است و در برنامههای دولت، اولین مساله اجتماعی که به آن پرداخته می شود، اعتیاد است. در برنامه هفتم پیشرفت نیز به پیشگیری از اعتیاد و درمان اعتیاد، تاکید و تصریح شده است.
روند رو به رشد پذیرش در مراکز درمان اعتیاد
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به لزوم بالا بردن کیفیت خدمات در مراکز درمان اعتیاد گفت: افرادی در مراکز درمان اعتیاد، مسئولیت دارند که بهزیستی آنها را به عنوان شرکای خود میبیند و از ظرفیت های آنها برای سیاستگذاری و برنامه ریزی و اجرا در حوزه اعتیاد استفاده می کنیم.
متاسفانه نیروی انسانی در همه مراکز درمان اعتیاد کافی نیست. متخصص از جمله مددکار اجتماعی یکی از نیازهایی است که باید به اندازه کافی در مراکز درمان اعتیاد وجود داشته باشد.موسوی چلک افزود: تقریبا به اندازه کافی، ظرفیت پذیرش در مراکز درمان اعتیاد وجود دارد هرچند که روند رو به رشد پذیرش در مراکز درمان اعتیاد را داریم. ظرفیت کافی پذیرش در گروی استمرار کار مراکز درمان اعتیاد است.
برگزاری جلسات اخذ نظرات مشورتی از کارشناسان حوزه اعتیاد سراسر کشور
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برگزاری جلسات اخذ نظرات مشورتی از کارشناسان حوزه اعتیاد سراسر کشور گفت: یکی از حوزه هایی که بهزیستی با توجه به قانون تشکیل سازمان بهزیستی و قانون مبارزه با مواد مخدر به بهزیستی در رابطه با آن مسئولیت دارد، حوزه پیشگیری، درمان و بازتوانی اعتیاد است چراکه بهزیستی برای تحلیل عملکرد و برنامههای پیش روی خود نیازمند هماهنگی با کارشناسان مرتبط است.
موسوی چلک تاکید کرد: طبیعتا اجرای هر برنامه ای مستلزم اخذ نظرات مشورتی از کارشناسان مسئول این حوزه است چراکه آنها بیشترین اطلاعات را در حوزه عملکرد دارند و همچنین نیازسنجی که در این حوزه ها می توانند انجام دهند، بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: با توجه به سیاست های رئیس سازمان بهزیستی در حوزه اعتیاد، موظف هستیم در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها، مشارکت بدنه کارشناسی بهزیستی را داشته باشیم بنابراین برای اخذ مشورت نشست هایی در موضوعات مراکز ماده ۱۵، کارزارهای رسانهای، برنامه های پیشگیری از اعتیاد، برنامههای اجتماع محور و محله محور و همیاران سلامت روان داشتیم.