کردستان- دکتر علی محمد پناه با تشریح عملکرد یک سال اخیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اظهار داشت که این نهاد در قالب پنج کمیته تخصصی به مقابله با پدیده شوم اعتیاد میپردازد.
وی گفت: به زودی خبر جدیدی از نرخ کاهش شیوع اعتیاد در استان کردستان رسانهای میشود که تاکنون سابقه نداشته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان با اشاره به اقدامات کمیته فرهنگی، که تمامی دستگاههای فرهنگی استان عضو آن هستند، گفت: به منظور آگاهیبخشی به عموم جامعه و مردمیسازی مبارزه با اعتیاد، اقدامات گستردهای در حوزههای مختلف صورت گرفته است.
محمدپناه ادامه داد: برگزاری بیش از ۱۵۰۰ کارگاه آموزشی در مدارس متوسطه اول و دوم برای دانشآموزان، والدین و معلمان، برگزاری جشنواره نوجوان سالم در سطوح مختلف تحصیلی و برای فرهنگیان، و ارائه بیش از ۱۱۰۰ طرح و ایده در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله این اقدامات بوده است.
وی افزود: مرحله استانی جشنواره نوجوان سالم نیز تا پایان اردیبهشت ماه جاری برگزار خواهد شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان همچنین به برگزاری کارگاههای توانمندسازی برای اصناف و بازاریان به منظور امیدآفرینی در جامعه اشاره کرد و افزود: «در فضای مجازی نیز تولید محتوای گسترده در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برای مخاطبین خاص انجام شده و به طور وسیع منتشر شده است.»
محمدپناه، حضور ۵۴۰۰ بهبودیافته از اعتیاد در سطح استان و برگزاری جشنوارههای پاکی را از دیگر اقدامات صورت گرفته در زمینه ترک اعتیاد برشمرد.
وی از ایجاد اشتغال و طرح صیانت از بهبودیافتگان به منظور فراهم کردن فرصتهای شغلی برای اکثریت آنها از طریق دریافت وامهای اشتغالزایی از بانکهای استان نیز خبر داد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان همچنین به برگزاری ۲۰۰ طرح آرامش محله با هدف مقابله با خردهفروشان مواد مخدر و ایجاد مرکز کاهش آسیب و ارائه خدمات درمانی به خانوادههای درگیر اعتیاد اشاره کرد.
محمد پناه تصریح کرد: فعالیت بیش از ۱۰۰ مرکز MMT (درمان نگهدارنده با متادون)، مراکز کاهش آسیب، ارائه خدمات مشاورهای و درمانی در حال انجام است و تبدیل این مراکز به مراکز پیشرفته در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد هم در برگزاری کارگاههای مختلف پیشگیری از اعتیاد به صورت محله محور در سطح شهر استفاده میشود.