کردستان- سرهنگ سیروس یاوری با اشاره به فعالیتهای مستمر و شبانهروزی نیروهای تحت امر خود، گفت: اگرچه بسیاری از این اقدامات برای عموم مردم ملموس نیست، اما نتایج آن در پاکسازی چهره شهرها، به ویژه سنندج، از حضور معتادان متجاهر کاملاً مشهود است گرچه ممکن است تعداد اندکی از این افراد در زمان اجرای طرحهای جمعآوری خود را مخفی کنند، اما هدف نهایی پلیس، پاکسازی کامل محیط شهری از حضور این افراد است.
وی اعلام کرد: در طول یک سال گذشته، با وجود محدودیتهای موجود در ظرفیت مراکز نگهداری، پلیس مبارزه با مواد مخدر کردستان با همکاری سازمان بهزیستی و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، موفق به جمعآوری و تحویل حدود هزار و ۸۷۰ نفر معتاد متجاهر به کمپهای ترک اعتیاد شده است، این اقدام نشان از عزم جدی این نیرو برای ساماندهی این افراد و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از حضور آنها در سطح شهر دارد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کردستان در ادامه به عملکرد این نیرو در زمینه مقابله با خردهفروشان مواد مخدر اشاره کرد و از کشف بیش از یک تن و ۱۳۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در سال گذشته خبر داد و گفت: این میزان کشفیات، بیانگر تلاشهای بیوقفه پلیس در راستای حفظ امنیت و سلامت جامعه است.
افزایش ظرفیت مراکز ترک اعتیاد و مقابله با قاچاق
سرهنگ یاوری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص افزایش ظرفیت کمپ ماده ۱۶ سنندج، از افزایش این ظرفیت از ۲۰۰ به ۳۰۰ نفر با همکاری مسئولان خبر میدهد، این اقدام، نقش بسزایی در جمعآوری معتادان متجاهر در سطح استان، به ویژه در ایام نوروز، داشته است.
وی اذعان کرد: با توجه به اینکه استان کردستان مرکز تولید مواد مخدر نیست، مواد مکشوفه عمدتاً از طریق استانهای همجوار وارد میشود. با این حال، بر اساس بررسیهای پلیس، کردستان از لحاظ مصرفکننده معتاد متجاهر در رتبههای آخر کشور قرار دارد و میزان مصرف در آن نسبت به بسیاری از استانها کمتر است. پلیس به صورت جدی با قاچاق مواد مخدر مقابله کرده و از شهروندان درخواست دارد در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک، مراتب را به پلیس مبارزه با مواد مخدر کردستان اطلاع دهند.
همکاری بینسازمانی و نقش آموزش در پیشگیری
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کردستان بر اهمیت همکاری سایر ادارات با پلیس در حوزه مقابله با مواد مخدر تاکید کرد و از همکاری خوب شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و تلاش برای گسترش این همکاریها خبر داد.
وی معتقد است: سایر یگانهای انتظامی نیز میتوانند در بحث پیشگیری ورود کنند اما کارشناسان پلیس مبارزه با مواد مخدر به صورت تخصصی در زمینه آموزش فعالیت دارند و در سال گذشته، شهرستان دیواندره به صورت کامل تحت پوشش آموزشهای پیشگیری قرار گرفته و همچنین بیش از هزار و ۷۰۰ ساعت کلاس آموزشی در سطح استان برگزار شده است.
پاکسازی مستمر مناطق آلوده و برخورد قاطع با متخلفان
سرهنگ یاوری از پاکسازی مستمر و حداقل هفتهای یک بار تمامی مناطق آلوده شهر خبر داد و تاکید کرد: در برخی نقاط با نارضایتی شدید مردمی، اقدامات ویژهای از جمله پلمب اماکن متخلف انجام شده است.
وی گفت: شدت مقابله پلیس به حدی بوده است که برخی از خردهفروشان فعال در این مناطق، از این کار دست کشیده و به مشاغل دیگری روی آوردهاند.
وی اذعان کرد: در خصوص تردد و مصرف مواد مخدر در برخی محلات مسکونی، پلیس به صورت مستمر در حال گشتزنی بوده و با هرگونه تخلف با قاطعیت برخورد میکند، همچنین، در مورد مصرف سیگار توسط دانشآموزان، تذکرات لازم به مدیران مدارس داده شده و خواستار نظارت بیشتر آنها شده است.
آسیبهای جبرانناپذیر اعتیاد
سرهنگ یاوری در پایان سخنان خود، به آسیبهای جبرانناپذیر اعتیاد در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی اشاره کرد و ترک تحصیل و انحراف از مسیر صحیح زندگی در سنین نوجوانی و جوانی را از بدترین پیامدهای آن خواند.
وی بر لزوم آگاهی بیشتر خانوادهها و مراقبت از فرزندان در برابر دام اعتیاد تاکید کرد.