• امروز : جمعه - ۲۹ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 20 - شوال - 1446
  • برابر با : Friday - 18 April - 2025
کل پست ها: 73412اخبار امروز : 0
2

اعتیاد به مواد مخدر ابر آسیب جامعه است

  • کد خبر : 109419
  • ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۲
اعتیاد به مواد مخدر ابر آسیب جامعه است
فرماندار دماوند با بیان این مطلب که اعتیاد به مواد مخدر ابر آسیب جامعه است، بر تشکیل کارزار رسانه ای با عنوان «والد آگاه، فرزند ایمن» در این شهرستان تاکید کرد.

شرق استان تهران- اسماعیل حیدری آزاد در نشست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان دماوند، مواد مخدر و روان گردان ها را یک تهدید استراتژیک، چندوجهی و سیستماتیک برای همه اقشار جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان دانست و اظهار کرد: مواد مخدر از جمله مسائل اساسی و بحران های جدی عصر حاضر تلقی می شود و کشور ما از این امر مستثنی نیست.

وی با بیان اینکه مصرف مواد مخدر همواره خسارت های بی شماری را در ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی و امنیتی به جامعه تحمیل کرده است، افزود: برای مهار، کنترل و مدیریت اعتیاد، اقدام به سرمایه گذاری اساسی در عرصه کاهش تقاضا با محوریت پیشگیری از بروز مصرف در لایه های مختلف جامعه کردیم.

حیدری آزاد با تأکید بر لزوم پیشگیری از اعتیاد از طریق تقویت عوامل محافظت کننده و کاهش عوامل خطرزا با اجرای برنامه های طبقه بندی شده در لایه های مختلف اجتماعی، تصریح کرد: برنامه های همگانی برای جمعیت سالم و برنامه های موردی برای گروه های در معرض خطر مصرف مواد مخدر در کانون های مختلف اعم از خانواده، مدرسه، محله، دانشگاه و… مورد تأکید شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است.

خانواده نخستین بستر در مداخلات پیشگیرانه از اعتیاد است

وی در ادامه بیان کرد: خانواده نخستین بستر در مداخلات پیشگیرانه از اعتیاد بوده و برنامه های پیشگیری از اعتیاد در محیط های آموزشی و مدارس با تکیه بر آموزش های مهارت های زندگی، آموزش مضرات مصرف مواد مخدر، آشنایی با انواع مواد مخدر، آموزش مهارت های فرزندپروری در دوران کودکی اولیه، کودکی میانی و نوجوانی اولیه بسیار مهم است، زیرا فرزندان بیش از چهار هزار و ۳۰۰ ساعت در سال در خانه هستند و مداخلات پیشگیرانه خانواده علاوه بر توانمندسازی فرزندان، به تاب آوری و مهارت های زندگی سالم کمک می کند.

فرماندار دماوند با بیان اینکه آموزش مهارت های فرزندپروری باید در سبد خانواده های ایرانی قرار گیرد تا یک رابطه مثبت و مراقبانه بین والدین و فرزندان وجود داشته باشد، عنوان کرد: با کمک آموزش و پرورش از طریق مدارس، طرح «یاریگران زندگی» را برای دانش آموزان دنبال می کنیم.

اعتیاد به مواد مخدر ابر آسیب جامعه است

حیدری آزاد بیان کرد : اعتیاد به مواد مخدر ابر آسیب جامعه است و سایر آسیب های اجتماعی منبعث از آن هستند، مواد مخدر امروز در همه جا بیداد می کند و در حال حاضر یکی از پرسودترین تجارت های دنیا ، تجارت مواد مخدر است و کارتل های بسیار بزرگ بین المللی به دنبال این تجارت و سودآوری هستند .

وی ادامه داد: از سوی دیگر، یکی از اهداف اصلی دشمن ، آلوده کردن جوانان این مرز و بوم به مواد مخدر است و تا زمانی که ما آگاهی لازم را در زمینه ی تمامی مواد مخدرهای سنتی و صنعتی که هر روزه نیز به تعداد این مواد مخدرهای صنعتی افزوده می شود ، نداشته باشیم ، قطعا نمی توانیم در مقابله با مواد مخدر و یا پیشگیری از اعتیاد در جوانان و نوجوانان موفق عمل کنیم .

رئیس شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان دماوند گفت : مواد مخدر با کسی تعارف ندارد، همه ی اقشار و صنوف در هر جایگاهی می توانند به مواد گرایش یابند؛ لذا شرط نخست ورود به پیشگیری از مواد مخدر، آگاهی سازی به عموم مردم است.

حیدری آزاد تصریح کرد: مردم همواره در همه صحنه ها حضور دارند و ما انتظار داریم که در صحنه پیشگیری از اعتیاد نیز ، دست های نیازمند دستگاهها و نهادهای دولتی مرتبط با پیشگیری از اعتیاد نظیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ، سازمان بهزیستی و … را بگیرند؛ چرا که هیچ طرح و برنامه ای بدون حضور و مشارکت مردم نتیجه بخش نخواهد بود .

وی خاطرنشان کرد: ما باید در کنار مقابله و مبارزه با مواد مخدر ، در پیشگیری نیز اولویتمان ، اطلاع رسانی و جلب اعتماد مردم در مقابله با اعتیاد باشد؛ مردم نباید نسبت به اعتیاد ، مواد مخدر و خرده فروشی هایی که در محلات ، خیابانها و همسایگی آنها هستند بی اعتنا باشند.

فرماندار دماوند تصریح کرد: کارزار رسانه ای مجموعه‌ای از فعالیت‌های هدفمند است که با هدف افزایش آگاهی، ترویج محصولات یا خدمات و تأثیرگذاری بر افکار عمومی طراحی می‌شود. این کمپین‌ها می‌توانند از طریق رسانه‌های مختلفی مانند تلویزیون، رادیو، اینترنت و رسانه‌های اجتماعی اجرا شوند.

حیدری آزاد ادامه داد: کارزارهای رسانه‌ای در زمینه اعتیاد می تواند نقش کلیدی در ایجاد حساسیت اجتماعی و جلب مشارکت عمومی داشته باشند .کارزارها می توانند با هدف آگاهی بخشی به جامعه، اطلاعات دقیق و علمی درباره عواقب اعتیاد و راه‌های پیشگیری را ارائه دهند و از طریق استفاده از رسانه‌های مختلف، از جمله تلویزیون، رادیو، شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها، اصحاب رسانه و فعالین اجتماعی، می‌توانند به شکل مؤثری پیام‌های خود را منتقل کنند.

وی از افزایش تاب‌آوری افراد و جوامع در برابر اعتیاد به عنوان یکی از اهداف اصلی این کارزارها نام برد و گفت: با ایجاد آگاهی و حساسیت نسبت به این موضوع، افراد می‌توانند بهتر از خود و دیگران در برابر خطرات اعتیاد محافظت کنند؛ همچنین این کارزارها می‌توانند زمینه‌ساز مشارکت‌های اجتماعی شوند که در آن افراد و گروه‌ها به همکاری برای کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد بپردازند.

ضرورت تشکیل کارزار رسانه‌ای با عنوان «والد آگاه، فرزند ایمن» در دماوند

فرماندار دماوند یادآور شد: کارزارهای رسانه‌ای می توانند با تأکید بر اهمیت محبت و ارتباط مؤثر در خانواده‌ها، سعی در کاهش عوامل خطر اعتیاد داشته باشند؛ والدین تشویق شوند تا با فرزندان خود ارتباط نزدیک‌تری برقرار کنند تا نیازهای عاطفی آنها برآورده شود؛ این کارزارها می توانند شامل برنامه‌های آموزشی جهت آموزش مهارت‌های لازم برای مقابله با فشارهای اجتماعی و روانی شامل مدیریت استرس، تصمیم‌گیری صحیح و ایجاد سبک زندگی سالم باشند.

حیدری آزاد تصریح کرد: کارزارهای رسانه‌ای علاوه بر افزایش آگاهی، با ایجاد فضای حمایتی و آموزنده، می توانند نقش مؤثری در کاهش اعتیاد در جامعه ایفا کنند که معمولاً شامل تولید و توزیع محتوای رسانه‌ای در قالب‌های مختلف مانند کتابچه‌ها، بروشورها، و محتوای دیجیتال هستند تا اطلاعات لازم را به گروه‌های هدف، به ویژه والدین و جوانان، منتقل کنند.

وی با تاکید بر برگزاری کارزارهای رسانه ای در دماوند اظهار کرد: کارزار رسانه‌ای باید با هدف پیشگیری از اعتیاد ، به ویژه با عنوان «والد آگاه، فرزند ایمن»، به منظور افزایش آگاهی والدین و خانواده‌ها درباره خطرات اعتیاد و مواد مخدر با کمک تمامی دستگاهها و‌ همراهی مردم برگزار گردد.؛ این کارزار باید براساس ایجاد همدلی در آموزش مهارت‌هایی مانند «نه گفتن» به فرزندان برای مقابله با فشار همسالان و جلوگیری از روی آوردن به مواد مخدر از دیگر اهداف این کارزار ایجاد شود.

رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان دماوند گفت: فعالیت‌ها و روش‌های اجرایی کارزارهای رسانه ایی می‌تواند شامل کارناوال‌های خودرویی برای جلب توجه عمومی و افزایش مشارکت مردم در این برنامه‌ها، کمپین‌های اطلاع‌رسانی در ایام خاص مانند نوروز با هدف افزایش آگاهی عمومی درباره اعتیاد و خطرات آن، برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه کارشناسان بهزیستی جهت ارتقاء سطح علمی و تجربی آنها در زمینه تربیت فرزندان تحت سرپرستی و برگزاری دوره های آموزشی ویژه اولیای دانش آموزان با هدف آگاه سازی باشد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=109419

برچسب ها