به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر علیرضا رئیسی در مراسم افتتاحیه هفدهمین کنگره دانش اعتیاد با اشاره به ضرورت استفاده از تجارب دنیا در حوزه اعتیاد، اظهار کرد: باید از تمام دانش موجود دنیا در جهت بهبود وضعیت موجود استفاده کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی حضور دکتر حسین ذوالفقاری؛ دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر را در این مراسم بسیار مغتنم دانست و افزود: ایشان استاد مدیریت و برقراری ارتباط بین دستگاههای مختلف هستند.
وی ادامه داد: ایشان نقش بیبدیلی در ایام کرونا داشتند و کارها را به خوبی جلو میبردند، آن زمان ما خیلی راحت میگفتیم فلان جا را ببندید اما این بستن ساده نبود و خیلی مقدمات داشت که آقای دکتر این موارد را مديريت میکردند.
رئیسی با تأکید بر اینکه در حوزه پیشگیری از اعتیاد نیاز به تلاش و اقدامات بیشتری است، گفت: ۳۵ هزار مرکز، خانه بهداشت و پایگاه سلامت در سراسر کشور داریم و اکنون هیچ جمعیت هزار نفری متمرکزی را در کشور نمیتوان یافت مگر آنکه یک مرکز سلامت داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت، مسائل در حوزه اعتیاد را بسیار پیچیده دانست و گفت: منابع همیشه محدود است اما با همین منابع محدود نیز میتوان با مدیریت و برنامهریزی درست به هدف زد.
رئیسی با اشاره به تجربه و فعالیت ۲۰ سالهاش در حوزه بهداشت و درمان، تأکید کرد: اگر دست من بود کل معاونت بهداشت را جمع میکردم و اسمش را معاونت بهداشت مدارس میگذاشتم.
وی ادامه داد: معتقدم که تمام آموزشها و اقدامات باید از سن مدرسه شروع شود، اگر فرزندان از ابتدا آموزش ببینند، ورزش کنند، سیگار نکشند و مراقب چاقی باشند، ریسک بیماریهای قلبی و عروقی آنها در بزرگسالی بسیار کمتر است به همین منوال در حوزه اعتیاد و هر حوزه مربوط به آسیب اجتماعی نیز باید آموزش را سنین پایین شروع کنیم و مهارتآموزی را به آنها بیاموزیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت حدود ۲ هزار کارشناس بهداشت و روان در مراکز جامع سلامت در سراسر کشور و پتانسیل بسیارخوبی آنها در حوزه بهرهگیری به منظور پیشگیری از اعتیاد، خاطرنشان کرد: رویکرد مصرف موادمخدر در کشور در حال عوض شدن است.
وی تأکید کرد: برای هر مشکل در ابتدا، باید آن را شناخت، سپس پذیرفت و در نهایت به سمت درمان رفت، به طور مثال باید بپذیریم مشکل مصرف الکل در کشور وجود دارد و سپس برای آن برنامه داشته باشیم و باید از تکنولوژیهای نوین استفاده کنیم.
رئیسی با تأکید بر اینکه مشکلات اجتماعی با بگیر و بنند حل نمیشود، تصریح کرد: باید با ارائه آموزشها، ذهن و فکر افراد، را آماده کرد تا مهارتهای «نه گفتن» و «تابآوری» و … داشته باشند.
این مقام مسئول در حوزه بهداشت و درمان یادآور شد: در حوزه مقابله با قاچاق موادمخدر و … نیز باید کاری کنیم تا اگر دسترسی به موادمخدر هم وجود داشت افراد به سمت این مواد آسیبزا نروند.