همدان- «حمید ملانوریشمسی» استاندار همدان در اولین یادواره شهدای مبارزه با موادمخدر استان، اظهار داشت: در میدان جنگ نرم، آموزش مهارتهای مختلف از جمله “نه گفتن” بسیار مهم است. این مهارت باید از سنین کودکی تقویت شود.
وی افزود: جهاد موضوعی نیست که منحصر به مکان یا مناسبت خاصی باشد. جهاد گاهی در میدان جنگ مسلحانه با شمشیر و سلاح، و گاهی در قالب زندگی روزمره نمود پیدا میکند.
استاندار همدان تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) بارها اجر و مزد جهاد در راه خدا را تبیین کردند و فرمودند که جایگاه مجاهدان در بهشت بسیار والا است.
وی بیان داشت: خانه و خانواده نیز میتواند میدان جهاد باشد. جهاد در خانه، با عشق، محبت و مهربانی نمود پیدا میکند و به اندازه جهاد در میدانهای جنگ ارزشمند است.
ملانوریشمسی خاطرنشان کرد: انواع جهاد در اسلام از جهاد فرهنگی، اقتصادی، و سلامت گرفته تا جهاد در برابر قاچاقچیان مواد مخدر و سوداگران مرگ گسترده است.
وی تصریح کرد: نکته مهم در هر میدان جهاد، شناخت مرز میان دوست و دشمن است. دشمنی که روزی با جنگهای تحمیلی بر ما هجوم آورد، اکنون میدان نبرد را تغییر داده است. امروز دشمن در میدان جنگ نرم فعال است. این جنگ، تمام اقشار جامعه از کودک تا سالمند را هدف قرار داده است.
استاندار همدان تاکید کرد: در مواجهه با مواد مخدر و روانگردانها، آگاهی و مهارت نه گفتن باید تقویت شود. این مسئله یکی از جدیترین آسیبهای اجتماعی است.
وی عنوان کرد: بسیاری از افراد جان خود را در راه مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر از دست دادهاند. عدهای نیز جانباز شدهاند و سختیهای این مسیر را تحمل میکنند. خانوادههای این عزیزان نیز با فراغ عزیزانشان و همراهی با جانبازان، درد و رنج بسیاری را متحمل میشوند.
ملانوریشمسی با بیان اینکه جهاد در راه خدا وعدهای است که خداوند به بندگانش داده و بر یاری دین خدا تأکید کرده است، گفت: ملت ایران با اتکا به ایمان و قدرت الهی، در برابر دشمنان ایستادگی کرده و قدرت خود را به نمایش گذاشته است.
وی ابراز داشت: امروز قدرت ملت ایران به واسطه ایمان به خدا و استواری در مسیر حق، برای قدرتهای بزرگ جهان ترسناک است.
استاندار همدان در بخشی دیگر از سخنانش گفت: بهترین راهکار در برابر آسیبهای اجتماعی، پیشگیری است. باید پیش از وقوع بحران، اقدامات لازم انجام شود.مشارکت سازمانهای مردمنهاد، مدارس، دانشگاهها و مراکز علمی در مبارزه با مواد مخدر بسیار حائز اهمیت است.
وی متذکر شد: آموزش و آگاهیبخشی در حوزه آسیبهای اجتماعی، نقش کلیدی در جلوگیری از فروپاشی خانواده و جامعه دارد.

حمزه عبد کوند دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان هم با اشاره به اینکه با کاهش اعتیاد و تقاضا در این عرصه، میزان عرضه مواد مخدر هم کاهش مییابد، بر تلاش برای فرهنگسازی و پیشگیری از اعتیاد جوانان تاکید کرد.
وی اظهار کرد: این یادواره با هدف زنده نگه داشتن نام و خاطره ۱۶ شهید عرصه مبارزه با مواد مخدر استان، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، تجلیل از خانوادههای معظم شهدا و با رویکرد تبیینیِ موضوع اعتیاد با فرهنگسازی گفتمان فراگیر در راستای شعار سال ستاد مبارزه با مواد مخدر با عنوان «همه با هم نه به اعتیاد، یاریگر هم باشیم» برگزار شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان افزود: با بهرهگیری از رهنمودهای ارزشمند و عالمانه و راهگشای مسئولین استانی بتوانیم به سمت یک گفتمان مشترک، خرد جمعی، باور واحد و یک نهضت فراگیر در حوزه پیشگیری همگانی با مسئولیتپذیری اجتماعی در منفورسازی اعتیاد و کاهش آسیب در سطح جامعه تلاش کنیم تا کسی به سمت اعتیاد نرود و معتاد نشود.

سلمان امیری فرمانده انتظامی استان نیز با بیان اینکه شهدای مبارزه با مواد مخدر از شهدای مظلوم هستند، گفت: علاوه بر اینکه این شهدا مظلوم هستند، خانوادههایشان نیز مظلوم هستند و شما میبینید که اولینبار است یادوارهای برای آنها برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه یادواره «شهدای جان» به همت قرارگاه شهید هاشمی و شورای مبارزه با مواد مخدر استان برگزار شد، افزود: نیروی انتظامی در مبارزه با ناهنجاری و مشکل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مواد مخدر تا کنون نزدیک به چهار هزار شهید تقدیم کرده است.
فرمانده انتظامی استان همدان خاطرنشان کرد: ۱۶ شهید مبارزه با مواد مخدر در استان همدان به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و ۲۱ نفر جانباز نیز در این خصوص داریم.
امیری با بیان اینکه جانبرکفان نیروی انتظامی در راستای کشف مواد مخدر در هر تعقیب و گریز به ناچار جان خود را به خطر میاندازند، عنوان کرد: در این تعقیب و گریزها جان طرف مقابل نیز در خطر است چراکه فرد سوداگر چیزی برای از دست دادن ندارد و به دنبال راه فرار به هر نحوی است و تا آخرین لحظه مقاومت میکند.
وی با اشاره به اینکه هر گِرَم مواد مخدرهایی که کشف میشود با مشکلات زیادی همراه است، گفت: همکاران ما برای کشف این مواد مخدر و مبارزه با قاچاقچیان شب و روز ندارند.
فرمانده انتظامی استان همدان ادامه داد: نیروهای انتظامی ثابت کردند که مبارزه با مواد مخدر شعار نیست، آنها این موضوع را در عمل نیز ثابت کردند و همواره تا پای جان از جان مردم حفاظت میکنند.
امیری با بیان اینکه همه نیروهای انتظامی و نظامی ثابت کردند برای امنیت مردم حاضر هستند تا جان خود را تقدیم کنند، افزود: این یادواره باید میثاقی باشد با کسانی که پیشکسوت در این حوزه بودند، در این مسیر قدم گذاشتند و در راه مبارزه با مواد مخدر جان عزیز خود را تقدیم کردند.
وی در پایان تأکید کرد: مبارزه با مواد مخدر و قاچاقچیان مواد مخدر ادامهدار خواهد بود و همکاران ما این عهد و پیمان را با مردم خوب و شریف و فهمیم کشور میبندند که تا پای جان برای حفظ امنیت مردم و فرزندان آنها تلاش کنند.
همچنین صادق نظری دبیر یادواره شهدای مبارزه با مواد مخدر استان همدان اظهار کرد: این یادواره برای اولین بار است که در استان همدان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه انسانها میتوانند در جامعه منشا خیر، اثر و برکت و بسیاری از خوبیها باشند، افزود: ما میخواهیم خانوادههایی که در معرض آسیب قرار دارند و آسیب دیدهاند و در حال بهبودی هستند در کنار جمعی قرار بگیرند که جان خود را فدا میکنند که این فضا بهتر شکل بگیرد.
نظری گفت: امروز ایران در کشورهای تراز یک جهان به عنوان کشوری که در مقابل آسیب اعتیاد حرکت میکند.
گفتنی است؛ استان همدان در راه مبارزه با مواد مخدر ۱۶ شهید و ۲۱ جانباز تقدیم کرده است.