• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
7

پرداخت ۶۹ میلیارد تومان به کمپ‌های ماده ۱۶ به‌منظور ساماندهی معتادین متجاهر

  • کد خبر : 106426
  • ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۷:۴۹
پرداخت ۶۹ میلیارد تومان به کمپ‌های ماده ۱۶ به‌منظور ساماندهی معتادین متجاهر
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال‌جاری 69میلیارد تومان به‌عنوان کمک هزینه نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادین متجاهر کمپ‌های‌ ماده 16 از محل اعتبارات پرداخت گردیده است.

خراسان رضوی- محسن مروی در نشست هم‌اندیشی که با حضور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و سرپرست بهزیستی خراسان رضوی برگزار گردید، با اعلام این خبر گفت: وجود ۷۵ کمپ ماده ۱۵، پنج مرکز توانمندسازی، ۱۸ مرکزکاهش آسیب، ۲۰ کمپ ماده ۱۶ در استان خراسان رضوی مسئولیت سنگینی را در مسیر پیشگیری، درمان اعتیاد و بازتوانی بهبودیافتگان متوجه بهزیستی ساخته است.

وی با بیان اینکه حلقه مفقوده کمپ‌های ماده ۱۶، موضوع توانمندسازی است، گفت: ۵ مرکز توانمندسازی در سطح شهر مشهد فعال است و از مدیریت مورد به عنوان انقلابی در توانمندسازی می‌توان یاد کرد.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: طرح مدیریت مورد برای ۲۲۷۰ معتاد بهبودیافته اجرا شده که برای ۷۰ درصد از آنها اثربخش بوده است. در قالب این طرح گروه‌هایی متشکل از روانشناسان، مددکاران و افراد متخصص روند بازگشت معتاد پاک شده به خانواده و دوری از مواد مخدر را تسهیل می کنند. طبق آمارهای جهانی نیز بیش از ۹۰ درصد افراد بعد از سپری شدن دوران ترک مصرف دوباره عود مصرف مواد مخدر را دارند، بنابراین در قالب طرح مدیریت مورد، این میزان تا حد امکان با حمایت های همه جانبه از فرد بهبودیافته اعتیاد کاهش می‌یابد.

مروی در انتها خاطرنشان کرد: در راستای ساماندهی معتادین متجاهر، تفاهم‌نامه‌ای با شهرداری به زودی منعقد می‌گردد.

مهدی برجی سرپرست بهزیستی خراسان رضوی نیز گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی جامعه امروز، موضوع اعتیاد است. پیامدهای اعتیاد همیشه گریبانگیر اطرافیان فرد معتاد می‌شود و یک خانواده و فامیل درگیر تبعات اعتیاد یک نفر می‌شوند.

وی تاکید کرد: در حوزه اعتیاد باید روی مباحث مربوط به پیشگیری سرمایه‌گذاری شود و بیشترین وقت و اعتبار را در این قسمت هزینه کنیم. اقدامات پیشگیرانه، افراد را از گرایش به مصرف مواد مخدر دور نگه می‌دارند. این مداخلات نقشی حیاتی در بهبود سلامت عمومی جامعه ایفا کرده و به کاهش بار اقتصادی و اجتماعی ناشی از اعتیاد کمک می‌کنند. باید تلاش کنیم تا علاوه بر حفظ وضعیت موجود با کیفیت بهتر خدمات را یک گام به جلو ببریم.

برجی خاطرنشان کرد: در حوزه مبارزه با اعتیاد، اعتبارات هیچگاه پاسخگو نیازها نخواهند بود. از طریق کنار هم قرار گرفتن خیرین، ادارات و نهادها و افراد کارآفرین می‌توان از طریق توانمندسازی افراد بهبودیافته از اعتیاد گام‌های مثبتی برداشت. کمک به ترک اعتیاد مسیری برای ارتقاء امنیت و سلامت اجتماعی است. کاهش آمار معتادان، بدون تردید در کاهش جرائم خُرد، سرقت و…تاثیر خواهد داشت.

علی زندی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیز در این جلسه گفت: فقط یک ارگان و سیستم توانِ مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد را ندارد. مردمی‌سازی کلیدواژه‌ای است که مقام معظم رهبری بر آن زیاد تاکید می‌کنند. دشمن معتقد است در نظام‌های اعتقادی بهترین راه برای ضربه زدن، مورد هدف قرار دادن بنیان خانواده است که رواج اعتیاد در جامعه بهترین راه برای این موضوع است. باید از طریق آموزش، در اختیار قرار دادن اطلاعات، آگاه‌سازی، بهره‌گیری از ظرفیت مردمی در راستای مردمی سازی پیشگیری و مبارزه با اعتیاد حرکت کنیم.

وی افزود: درحال حاضر بیش از ۸۰ درصد از درمان اعتیاد در استان از طریق سازمان های مردم نهاد انجام می‌گیرد. اگر عشق و احساس مسئولیت نباشد، اتفاقی رقم نمی‌خورد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: دستگاه قضایی در امور مربوط به نگهداری، درمان و صیانت از بهبود یافتگان نقش مهمی ایفا می‌کند و زمینه راهنمایی و حمایت‌های لازم را مهیا می‌‎سازد. بهزیستی نیز یکی از مهم‌ترین شرکاء کاری ما است که نقش موثری در پیشگیری و درمان اعتیاد در جامعه ایفا می‌کند.

زندی تاکید کرد: شهدای عرصه مبارزه با مواد مخدر، خون خود را برای نجات جان و حفظ کرامت انسان‌ها و پیشگیری از گسترش بلای خانمان‌سوز اعتیاد از دست داده اند. شهدای بسیاری در راه مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسیدند و این مسئولیت ما را سنگین تر می‌کند.

وی افزود: در شهرستان‌ها اکثرا برای درمان اعتیاد نمی‌توانند هزینه‌ای پرداخت کنند و نیازمند دریافت یارانه هستند. در روستاهای مناطق مرزی باید خدمات کاهش آسیب، خدمات دارویی و پیشگیری بیشتری ارائه دهیم. امروز نیروی انتظامی، آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، دستگاه قضایی و… از شرکاء کاری ما هستند. تشریک مساعی بین دستگاه ها در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر می‌تواند اتفاقات مثبتی را رقم بزند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=106426

برچسب ها