خوزستان- پس از هماهنگی های کتبی و شفاهی با بخشدار و دهیاران روستاهای مورد هدف، تیم آموزشی و نظارتی به عنوان مدرسین دوره، کارشناس اداره کل امور روستایی استانداری، کارشناسان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و مستندساز و عضو انجمن مجری طرح، ابتدا به بازدید میدانی از سه روستای دهکده، شبیشه و غفیله انجام دادند.
در این بازدید ها که با حضور بخشدار مرکزی، دهیاران روستاهای مذکور و تعدادی از اعضای شوراهای محلی انجام شد، وضعیت روستاها از نظر دسته بندی های آماری و شرایط کلی روستاها نظیر اشتغال، تحصیل و شیوع مواد مخدر مورد بررسی قرار گرفت و برخی نکات ضروری مانند استفاده از ظرفیت مشارکت های مردمی و ایجاد فضاهای علمی و ورزشی جهت پر کردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان و پیشگیری از مصرف مواد مخدر در روستا ها پیشنهاد گردید، سپس به همراه اعضاء کانون های یاریگران زندگی با حضور در فرمانداری شهرستان حمیدیه جلسه ای با حضور فرماندار و معاونین ایشان برگزار گردید که ضمن تشریح موضوع کانون های یاریگران زندگی و اهمیت آن در توسعه مشارکت های مردمی و پیشگیری از شیوع مصرف مواد مخدر بر آموزش و توانمندسازی عمومی تاکید شد.
در این جلسه عمیدزاده فرماندار شهرستان حمیدیه با استقبال از این طرح گفت: تا کنون در اکثر روستاهای این شهرستان کانون های باریگران زندگی شکل گرفته و امیدواریم با اجرای برنامه های آموزشی و حمایتی در عمل نیز این کانون ها بتوانند با استفاده از ظرفیت خیرین و معتمدین محلی بیشترین اثر بخشی را در موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی بویژه مصرف مواد مخدر داشته باشند.
شروع دوره با موضوع آشنایی با ساختار و وظایف و ماموریت های کانون یاریگران زندگی توسط مهمدی یکی از مدرسین دوره آغاز شد و در ادامه به ابعاد مسئولیت پذیری فردی و اجتماعی و نقش خانواده، جامعه و رسانه در تربیت و پرورش و فرهنگ سازی در جامعه پرداخته شد. وی آموزش اصول و مبانی پیشگیری از مواد مخدر و آشنایی با عوارض و پیامدهای جسمانی و اجتماعی اعتیاد پرداخت که موجب رضایتمندی حاضرین در دوره گردید.
سپس، حسینی از مدیران ارشد بازنشسته و باتجربه استان با طرح موضوع طراحی و اجرای اقدامات خرد در سطح روستا مطالب مهمی در خصوص ظرفیت های روستایی و تجربیات موفق در روستا بویژه در حوزه اشتغال و کارآفرینی ارائه کرد.


