خراسان رضوی- علی زندی در کارگاه آموزشی منطقهای توانمندسازی مدیران سازمانهای مردم نهاد که در دو روز متوالی و با مشارکت سمن جمعیت حمایت از بهبودیافتگان و موسسه زندگی دوباره مهر پویان برگزار شد، بر همکاری نهادهای دولتی با سمن ها در راستای اجتماعی نمودن امر مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و افزود: سازمانهای مردمنهاد نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد دارند و این تشکلها از بطن جامعه هستند و نیازهای واقعی مردم را میشناسند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی افزود: باید با مردمی کردن مبارزه با مواد مخدر ، از فرصت و ظرفیت مردمی در برنامه های پیشگیرانه و صیانت و توانمندسازی استفاده کرد.
وی افزود: هریک از سازمانهای مردم نهاد به عنوان بازوی محرک و تأثیرگذار در پیشبرد وظایف در خصوص کاهش انواع آسیبهای اجتماعی بویژه اعتیاد به انواع مواد مخدر و روانگردانها ، درمان و صیانت اجتماعی محسوب میشوند و کارگاه آموزشی سازمانهای مردم نهاد با هدف بسترسازي و نهادينهسازي مشاركتهاي اجتماعي و گفتگو، تبادل اطلاعات، تجربيات و فرهنگسازي پيرامون موضوعات مختلف اجتماعي شدن كاهش تقاضاي مواد مخدر و روانگردانها در مشهد برگزار می شود و این مهم، تعامل و همکاری وتسهیلگری با این ظرفیت مردمی و همچنین اثربخشی برنامه ها را افزایش خواهد داد.
فرزین رحیم نظری مدیر کل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز گفت: بدون شک بالاترین موفقیت ها را حتی ما در بحث حوزه مبارزه با مواد مخدر توسط سمن ها می بینیم، سمن هایی که در حوزه های پیشگیری ، درمان و صیانت در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه ۳۳۰۰ شغل توسط مجامع خیرین یاریگران زندگی برای بهبودیافتگان ایجاد شده است، بیان کرد: موقعی این مجامع موفق تر خواهند بود که سازمانهای مردم نهاد نقش جدی تری داشته باشند، در عین حال کار باید به واسطه سازمانهای مردم نهاد انجام شود.
در ادامه؛ دکتر نبی پور، معاون سیاسی استاندار و رئیس کمیته تخصصی و مشارکت های مردمی ،و دکتر میری و دکتر وارثی توضیحاتی در خصوص حوزه پیشگیری از اعتیاد و نقش و وظیفه سمن ها در این میان را بیان کردند.
گفتنی است؛ هدف این دوره آموزشی توانمندسازی سمنها و ارتقای مهارتهای آنها در راستای پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر و حمایت از بهبودیافتگان میباشد.