آذربایجان غربی- نادر بخشی و رئیس کمیته مدیریت و کنترل فضای مجازی استان در سومین جلسه این کمیته ضمن قدردانی از فعالیت ها و عملکرد دستگاههای عضو کمیته گفت: انشاء الله با سعی و تلاش بیشتر و برنامه ریزی دقیق و مساعدت دستگاه های عضو شاهد و ناظر عملی شدن اقدامات کمیته در سطح جامعه باشیم.
وی افزود: از آنجا که ضریب نفوذ فضای مجازی بالاست شایسته است از آن ظرفیت برای پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی استفاده کنیم و همچنین از فعالیت اعمال مجرمانه در فضای مجازی جلوگیری کنیم, چرا که فضای مجازی هم ظرفیتی است برای پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی و هم تهدیدی است برای انجام فعالیت های مجرمانه در آن فضا.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با تاکید بر اینکه هدف اولیه پیشگیری است گفت: ضرورت دارد دستگاه های عضو از ظرفیت خود برای پیشگیری از اعتیاد در میان پرسنل و فرزندان و خانوادشان استفاده کنند و همچنین اطلاع رسانی و آگاه سازی آنان و نیز جامعه هدف را مدنظر قرار دهند، ضمن اینکه دستگاه هایی چون آموزش و پرورش ، دانشگاه علوم پزشکی ، بهزیستی ، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، رؤسای دانشگاه ها ، سپاه ، سازمان تبلیغات اسلامی ، ورزش و جوانان و صداوسیما نسبت به تولید محتوا و انتشار آن در فضای مجازی اقدام کنند و تولیدات انجام شده در دبیرخانه تجمیع شود و به نوبت در مدارس و دانشگاه ها برای ارتقاء آگاهی های عمومی و توانمندسازی برای پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد.
بخشی بیان کرد: باید از ظرفیت برنامه نماد میتوان در آموزش و پرورش و آموزش مهارت مراقبت از خود و نیز آموزش مهارت های مقابله با آسیب های اجتماعی استفاده کرد. همچنین دستگاه هایی همچون پلیس فتا ، پلیس مبارزه با مواد مخدر ، اداره کل اطلاعات و سپاه برای رصد فضای مجازی و شناسایی مجرمان مرتبط با فروشندگان مواد مخدر اقدامات فنی را انجام دهند.
وی در ادامه بر ضرورت استفاده از سامانه گزارشات مردمی سجام دادگستری تأکید و اعلام داشت: شناسایی و رصد فروشندگان و توزیع کنندگان مواد مخدر از این سامانه بهترین راهکار است. همکاری و بیشترین کمک را خود مردم در قالب این سامانه میتوانند انجام دهند چرا که گزارش مردمی در این سامانه بدون اینکه هویت گزارش دهنده معلوم باشد خود راهکاری است برای شناسایی افراد دخیل در خرید و فروش و توزیع مواد مخدر حتی در فضای مجازی ، به دلیل اینکه ارسال محصول لزومأ بایستی فیزیکی انجام شود و افراد محله بهترین اشخاصی هستند که می توانند نسبت به شناسایی مرتکبان جرم در آن حوزه به ما کمک کنند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری افزود: آگاه سازی و توانمند سازی مردم در فضای مجازی با توجه به محتوای تولید شده آموزشی و پیشگیرانه توسط دستگاه ها و اعضای کمیته به صورت چرخشی صورت گیرد.
بخشی در خاتمه خاطر نشان کرد: در حوزه آموزش و پرورش استفاده از ظرفیت مدارس و خصوصأ نوجوانان بسیار مهم است و میبایست دبیرخانه و پلیس مبارزه با مواد مخدر محتوای پیشگیرانه و آموزشی تولید شده را با حضور در مدارس و برپایی نمایشگاه های تخصصی برای دانش آموزان ارائه نمایند. در حوزه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ، ورزش و جوانان و صداوسیمای مرکز استان ، از ظرفیت هنرمندان ، ورزشکاران و بازیگران میتوان در جهت آگاه سازی و فرهنگ سازی در فضای مجازی استفاده کرد.
در ادامه جلسه جعفر ذوالفقاری دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز ضمن خیرمقدم به اعضای جلسه و تبریک انتصاب رئیس کمیته بر حیاتی بودن این کمیته تأکید و اعلام داشت: این عرصه نیازمند بسیج همگانی و استفاده از ظرفیت های هر دستگاه در حوزه مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی است.
وی استفاده از اطلاعات مردمی و ضرورت همپوشانی و هم افزایی اعضای کمیته در راستای مبارزه همه جانبه با مواد مخدر درفضای مجازی نیز تأکید کرد.