به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ نشست خبری تشریح جزئیات کشف بزرگترین محموله متامفتامین (شیشه) روز گذشته با حضور سردار احمدعلی گودرزی؛ فرمانده مرزبانی فراجا و الکساندر فدولوف؛ نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد ایران در ستاد مبارزه با موادمخدر برگزار شد.
محمد نریمانی؛ سرپرست دفتر روابط بینالملل ستاد مبارزه با موادمخدر در ابتدای این نشست خبری، ضمن خیر مقدم به مدعوین این جلسه، اظهار کرد: استقبال آقای فدولوف برای حضور در این نشست، نشانه حرفهای بودن و مسئولیتپذیری وی است.
وی با اشاره به کشف دو هزار و ۴۰۰ کیلوگرم ماده مخدر شیشه از یک باند تولید و توزیع این ماده مخدر در منطقه، در تاریخ دهم سپتامبر (۲۰ شهریور ماه)، خاطرنشان کرد: در نهایت اقدامات اطلاعاتی شامل شناسایی تمام اشخاص درگیر و دخیل در قاچاق موادمخدر این محموله، صورت پذیرفت.
سردار گودرزی در ادامه این نشست خبری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مبارزه با موادمخدر و آرزوی صحت و سلامتی برای جانباز عزیز در این راه، خطاب به نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد ایران، گفت: به احترام شما و برای حضور در این مراسم، از ساعت ۶ صبح امروز مسافتی ۶۲۰ کیلومتری را از کردستان طی کردم و امیدوارم شما نیز به عنوان نماینده سازمان ملل، تلاشهای ارزنده جمهوری اسلامی ایران را در راه مقابله با موادمخدر، به سمع و نظر جهانیان برسانید.
وی با تأکید بر اینکه دنیا مدیون تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در بحث مقابله با عرضه موادمخدر است، افزود: ما در راه مبارزه با موادمخدر متنی بر جهانیان نداریم اما در خط مقابله با عرضه موادمخدر هستیم.
این مقام ارشد انتظامی افزود: مأموران مرزبانی انتظامی جمهوری اسلامی به صورت شبانهروزی درگیر مبارزه با مواد مخدر در جنوب شرق کشور هستند و این پدیده یک بلای خانمانسوز سوز در دنیای امروز است.
مقابله با موادمخدر یک توفیق الهی برای مرزبانی فراجا است
گودرزی، مقابله با موادمخدر را یک توفیق الهی برای مرزبانی فراجا دانست و گفت: در این راستا هزینههای زیادی تقدیم امنیت جهان کردیم، شب گذشته نیز در مرزهای مشترک با پاکستان مأموران ما با نیروهای مسلح حامل موادمخدر که نیروهای نیابتی استکبار جهانی هستند، درگیر شدند.
وی با ابراز امیدواری که سخنانش در این جلسه، از طریق نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد ایران به سمع و نظر به سمع و نظر جهانیان برسد؛ گفت: کشور ما کشور بزرگی است، هشت هزار و ۷۵۵ کیلومتر مرز دارد و با ۱۵ کشور همسایه است.
فرمانده مرزبانی فراجا ادامه داد: مسئولیت مرزهای ما با دو هزار و ۷۰۰ کیلومتر مرز آبی و مابقی خشکی، کوهستانی و … با جغرافیای پیچیدهاش دارد به عهده مرزبانی جمهوری اسلامی است.
این مقام ارشد انتظامی با تأکید بر اینکه دیپلماسی بسیار قوی با سایر همسایگان داریم، یادآور شد: ۱۶ استان از ۳۴ استان کشورمان، مرزی است و قریب به ۳۸ میلیون جمعیت کشور در مناطق مرزی هستند.
گودرزی مبارزه بیامان با موادمخدر، تروریسمهای بینالمللی و نیابتی، قاچاق سلاح، مهمات و ... را از اقدامات مرزبانی فراجا برشمرد و تأکید کرد:
در دین مبین اسلام موضوع موادمخدر موضوع مذموم و غیرقابل گذشت است چه میخواهد مرتکب این فرد ایرانی و چه غیر ایرانی باشد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی همیشه تأکید دارند که مبارزه مجموعه پلیس کشور با موادمخدر که یک بلای خانمانسوز در دنیای بشریت است، عمیق باشد؛ ایشان بر دستگاههای نظامی و اطلاعاتی فرماندهی دارند و فرمانشان نیز از نظر شرعی بر همه حجت است.
ابراز نگرانی از افزایش تولید شیشه در افغانستان
فرمانده مرزبانی فراجا ضمن ابراز نگرانی درباره افزایش تولید عمده موادمخدر صنعتی در کشور افغانستان، از جامعه جهانی نیز خواست با حفظ این نگرانی، در این رابطه یاریگر و کمکرسان کشورهای مبارزهکننده با این پدیده شوم باشند.
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به ۹۴۸ کیلومتر مرز مشترک ایران با افغانستان، تصریح کرد: اخیراً به دلیل اقدامات صورت گرفته از جمله انسداد مرز، بهرهگیری از سیستمهای الکترونیکی و اپتیکی توسط مرزبانی فراجا، قدری حمل موادمخدر به کشور پاکستان نفوذ کرده است.
گودرزی در تشریح عملیات کشف دو هزار و ۴۰۰ کیلوگرم شیشه، گفت: طبق اخبار واصله اطلاعاتی، متوجه شدیم یک محموله سنگین موادمخدر از نوع صنعتی از ولایت “هرات” و “نیمروز” قصد ورود را به کشورمان دارد.
وی ادامه داد: ما در این رابطه اقدامات اطلاعاتی انجام دادیم و محموله مذکور را رصد کردیم، یک قاچاقچی بینالمللی قصد داشت دو هزار و ۴۰۰ کیلوگرم موادمخدر را از نقاط مذکور وارد کشورمان کند.
جاسازی محموله سنگین شیشه در خودروی حامل آهنپاره
فرمانده مرزبانی فراجا متذکر شد: این محموله از داخل کشور افغانستان توسط افرادی مسلح و اصطلاحاً کولهبر به داخل کشور ما نفوذ داده و در خودروی سنگین ۱۰ تُن حامل آهنپاره و وسایل ضایعاتی، جاسازی شده بود که توسط همکاران بنده در استان سیستان و بلوچستان توسط توقیف شد.
این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه اعضای باند مذکور دو برادر بودند که قصد گسیل محموله مذکور صنعتی را از طریق کشور ما به کشورهای اروپایی داشتند، گفت: در نهایت هر دو قاچاقچی بازداشت شده و تحت بازجویی فنی عوامل مرزبانی قرار گرفتند.
گودرزی افزود: این قاچاقی بینالمللی به اتفاق برادر و ۲ قاچاقچی دیگر افغاستانی از طریق فروش موادمخدر صنعتی، خودروهای لوکس را از کشورهای حاشیه خلیجفارس خریده و برای فروش وارد افغانستان میکردند.
وی با تأکید بر اینکه هر گرم از موادمخدر صنعتی میتواند یک خانواده را به کام گرفتاری، بدبختی و ذلت بکشاند، گفت: در مبدأ هزینه خرید این محموله سنگین موادمخدر ۱۲۰۰ دلار بود اما در صورت رفتن به قصد و استفاده از آن، ۱۲۰ میلیون دلار به فروش میرسید و میتوانست دو میلیون نفر را به کام مرگ بکشاند.
به گفته فرمانده مرزبانی فراجا، این فرماندهی در هشت ماه سال جاری (ابتدا تا پایان آبان ۱۴۰۳) ۶ هزار کیلوگرم از این نوع ماده مخدر صنعتی کشف کرده است.
این مقام ارشد انتظامی با تأکید بر اینکه مرزبانی حفاظت از حدود و ثغور کشور را عهدهدار است، خطاب به نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد ایران تأکید کرد: شاهدیم که کل دنیا مخصوصاً اروپاییهایی به کشورهای همسایه ما مانند ترکیه، کمک بسیار شایانی در اموری همچون انسداد مرزها میکنند هرچند شاید ترکیه فقط با عبور اتباع بیگانه از مرزهایش مواجه باشد و مانند ما در جنوب شرق کشور و دریا با تهدیدات مواجه نیستند.
گودرزی افزود: از جامعه جهانی و سازمان ملل میخواهیم همانگونه که به سایر کشورهای همسایه درباره انسداد مرزهایشان، تجهیز سیستمهای هوشمند الکترونیکی و اپتیکی کمک میکنند، در این رابطه یاریگر جمهوری اسلامی ایران نیز باشند.
دنیا مدیون پلیس جمهوری اسلامی ایران است
وی با اشاره به شهادت حدود چهار هزار نفر در رابطه با مقابله با پدیده شوم موادمخدر و در راستای برقراری تأمین امنیت دنیا، گفت: دنیا مدیون پلیس جمهوری اسلامی ایران است، چرا در این رابطه به ما کمک نمیکنند تا کمتر شاهد شهادت و جانبازی نیروهای پلیس در راه مبارزه با موادمخدر باشیم.
فرمانده مرزبانی فراجا با بیان اینکه بدترین حالت یک فرمانده زمانی است که شاهد از دست دادن نیروهای خود باشد، گفت: ما تا چند سال باید به خاطر دنیا شاهد شهادت نیروهایمان باشیم؟
این مقام ارشد انتظامی با تأکید بر اینکه مبارزه جمهوری اسلامی ایران با موادمخدر و سوداگران مرگ، بیامان و بنابر دستور شرع مقدس اسلام و رهبر ما است، خاطرنشان کرد: اگر دنیا در راه مبارزه با موادمخدر به ما کمک هم نکند و یاریگر ما نباشد، ما کار خود را انجام میدهیم چون اعتقاد به این مبارزه داریم اما در صورت کمک جوامع بینالمللی، افتخاری برای آنها در مشارکت در این حوزه خواهد بود.
ایران به تعهداتش در مقابله با قاچاق موادمخدر مخصوصاً شیشه عمل کرده است
نریمانی؛ سرپرست دفتر روابط بینالملل ستاد مبارزه با موادمخدر نیز در انتهای این نشست با تأکید بر اینکه ایران به تعهدات خود در مقابله با قاچاق مواد مخصوصاً شیشه عمل کرده و با جدیت ادامه میدهد، خطاب به آقای فدولوف اظهار کرد: انتظار میرود دفتر جنابعالی به عنوان پیشرو در ساختار ملل متحد، به تعهد خود برای آگاهسازی جامعه جهانی از فعالیتها و اقدامات ایران مبادرت کرده و گوشزد کنید که هنوز کشت و تولید مواد افیونی مخصوصاً متامفتامین در افغانستان نه تنها ادامه دارد بلکه روند در خصوص شیشه رو به افزایش است.