گلستان- مهدی طالبی اظهار کرد: مداخلات به موقع و کارآمد در واکسینه کردن و مصونسازی جمعیت هدف و سیاستهای ابلاغی حوزه کاهش تقاضا موثر است.
وی بر لزوم اهمیت و ضرورت اطلاعرسانی و آگاهسازی جامعه تاکید کرد و افزود: چهار مولفه لذتطلبی، کنجکاوی، محیط و تاثیر گروههای همسان میتوانند مستقیما در ایجاد آسیبهای اجتماعی و اعتیاد تاثیر گذار باشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: عدم آگاهی شاخصهای است که بر دیگر مولفهها هم تاثیرگذار است. چنانچه آگاهیبخشی در کنار آموزش مهارتهای زندگی و به خصوص مهارت دینی قرار گیرد میتواند در تصمیم گیری، جرات و دوری از آسیب بسیار کمککننده باشد.
طالبی بیان کرد: محیطهای آموزشی و به خصوص جمعیت دانشآموزی از اهمیت ویژهای در حوزه آموزش، پرورش، اقدامات کاهش تقاضا و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد برخوردار است.
وی گفت: فرزندان ما در ایام تحصیل روزانه بالغ بر پنج ساعت در مدرسه حضور دارند و همدلی خانوادهها و انجمن اولیا با مدارس و همپوشانی فعالیتهای خانه و مدرسه همچنین فعالیتهای ائتلافی دستگاههای عضو و مرتبط فرهنگی و پیشگیری در کنار آموزش و پرورش از اهمیت ویژهای برخوردار است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان ابراز کرد: دانش آموزان در طول سال بالغ بر ۴ هزار و ۳۰۰ ساعت در اختیار خانواده هستند که این انسجام و همپوشانی لازم و ملزوم همدیگر و تحقق آموزش و پرورش فرزندان عزیزمان است.
طالبی؛ برنامهها و اقدامات رشدمدار مشارکتی را در مدارس مهم خواند و افزود: برنامه یاریگران زندگی در مدارس در راستای مبارزه با آسیبهای اجتماعی و اعتیاد برای هویتبخشی، مشارکتپذیری، ایفای نقش، جرات، منزلتبخشی، با راهبری آموزش و پرورش و همراهی دستگاهها در استان در حال انجام است.
وی گفت: به مناسبت هفته مبارزه با آسیبهای اجتماعی و اعتیاد در مدارس نمایشگاه یاریگران همچون گذشته در محل کانون طه در گرگان برگزار شد که با حضور یازده دستگاه عضو کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و با محوریت آموزش و پرورش استان بود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان افزود: در این نمایشگاه غرفههای ارائه بستههای آموزشی، مشاوره، نمایشی، نقاشی، حرفه آموزی و کارآفرینی، مشارکتی، ارائه خدمات سطح یک درمانی، آموزش احیا و کمکهای ایمنی، بازیها و مسابقات بومی و محلی، سینما خانواده ارائه شد.
طالبی از دیگر خدمات رضه شده را ارائه گفتمان در حوزه مواد مخدر، نشست تخصصی آموزشی مهارتهای زندگی هر یک ساعت ۵۰ نفر، اجرای تیم سگ موادیاب و زنده یاب، استقرار اتوبوس کتاب و ارائه برنامههای نمایشی و مسابقهای و… نوان کرد و گفت: روزانه به بالغ بر ۷۰۰ دانش آموز ارائه خدمت شد.
وی بیان کرد: سال گذشته همین نمایشگاه دز سطوح ملی رتبه یک کشور را به خود اختصاص داد و البته در پایش و پس آزمون انجام شده بر روی یکهزار و ۲۰۰ دانش آموز شرکتکننده در این برنامه، دو مولفه خیلی زیاد با ۸۶ درصد تغییر نگرش نسبت به عوارض مواد مخدر رقم خورد.
طالبی گفت: نمایشگاه امسال با همت قابل تقدیر مجموعه دستگاههای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و آموزش و پرورش استان جامعتر و با برنامههایی متنوعتر برگزار شد که امیدواریم موثر واقع شود.