• امروز : شنبه - ۶ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : 26 - رجب - 1446
  • برابر با : Saturday - 25 January - 2025
کل پست ها: 72803اخبار امروز : 13
2

تشکیل نخستین جلسه هم‌اندیشی ستاد مبارزه با موادمخدر با اساتید علوم پایه فرهنگستان علوم پزشکی

  • کد خبر : 105207
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹
تشکیل نخستین جلسه هم‌اندیشی ستاد مبارزه با موادمخدر با اساتید علوم پایه فرهنگستان علوم پزشکی
نخستین جلسه هم‌اندیشی تخصصی ستاد مبارزه با موادمخدر با اساتید عضو علوم‌پایه فرهنگستان علوم پزشکی در محل این ستاد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر نخستین جلسه هم‌اندیشی تخصصی با اساتید عضو علوم‌پایه فرهنگستان علوم پزشکی در ستاد مبارزه با مواد مخدر با همت اداره کل تحقیق و آموزش این ستاد تشکیل و منجر به پنج تصمیم کاربردی برای همکاری‌های فرهنگستان علوم پزشکی و ستاد مبارزه با مواد مخدر شد.

این جلسه تخصصی با حضور دکتر هادی شیرزاد؛ مشاور دبیر کل و سرپرست دفتر تحقیقات و آموزش ستاد، دکتر صفری؛ مشاور دبیر کل و مدیر کل حراست ستاد، دکتر مجید قربانی؛ مدیر کل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد و اساتید علوم پایه فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد.

طی جلسه مذکور مقرر شد تا تفاهم‌نامه‌ای مشترک بین ستاد مبارزه با موادمخدر و فرهنگستان علوم پزشکی منعقد شود همچنین کمک و همیاری فرهنگستان در ترجمان دانشی، استخراج دانش، تولید علم از مطالعات سلول مولکولی تا مطالعات اجتماعی حوزه اعتیاد و موادمخدر با استفاده از ظرفیت درونی یا برون‌سپاری به دانشگاه‌ها از دیگر تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه بود.

تهیه لیستی توسط ستاد مبارزه با موادمخدر در زمان‌بندی یک تا دو ماهه با اولویت‌های علمی ـ تحقیقاتی مشترک بین فرهنگستان و ستاد و ارائه آن توسط فرهنگستان به دانشگاه‌ها به منظور ارائه پیشنهاد مقالات و پژوهش‌ها به دانشجویان مقطع دکتری همچنین ارائه پیشنهادات درباره تدوین نقشه راه مدیریت سوءمصرف از جمله تصمیمات صورت گرفته در این جلسه بود.

دکتر هادی شیرزاد؛ مشاور دبیر کل و سرپرست دفتر تحقیقات و آموزش ستاد در جلسه مذکور با طرح این پرسش که آیا می‌توان با  الگو گرفتن از بیولوژی بدن انسان برای کنترل و مدیریت اعتیاد اقدام کرد، گفت: الگو گرفتن از بیولوژی بدن انسان برای کنترل مدیریت اعتیاد در کشور حائز اهمیت است.

وی خاطرنشان کرد: آیا الگوی مشابهی می‌توان یافت که اگر بعضی از سلول‌ها بدن تمایل به ورود ماده‌ای در خودشان داشته باشند و بعد از مدتی اعتیاد به آن  پیدا کنند، با قطع آن ماده بتوانند زندگی کنند؟

شیرزاد با طرح این پرسش که آیا چنین مدلی در بدن انسان وجود دارد یا خیر، گفت: در صورت کشف این موضوع، می‌توان رفتار کل بدن را کنترل کرد و برای درمان اعتیاد به کار گرفت.

در انتهای این جلسه نیز اعضاء ابراز امیدواری کردند که جلسات مذکور به منظور ارتقاء سطوح مختلف ستاد مبارزه با موادمخدر با دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و فرهنگستان‌های مشابه گروه علوم پایه پزشکی و در راستای اهداف ستاد برگزار شود.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=105207

برچسب ها