• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73634اخبار امروز : 10
5

فضای مجازی می تواند محور اقدام در مبارزه با مواد مخدر باشد

  • کد خبر : 104812
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۳
فضای مجازی می تواند محور اقدام در مبارزه با مواد مخدر باشد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان با بیان اینکه فضای مجازی می تواند محور اقدام در مبارزه با مواد مخدر باشد، گفت: مبارزه در این بستر نیازمند یک ‏عزم همه جانبه است.

گلستان- مهدی طالبی در دومین کمیته مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی استان بیان کرد: در عصر شتابان علم و فناوری و گستره فراگیر دهکده جهانی که از طریق رسانه و به خصوص فضای مجازی با برداشته شدن مرزهای برقراری ارتباط عملا انتقال آداب، رسوم، فرهنگ ها، سنن و…به صورت مستمر و با سرعتی غیر قابل تصور در حال انجام است.

وی افزود: چنانچه بستر لازم فراهم نشود قطعا این فرصت بی بدیل تبدیل به یک تهدید جدی خواهد شد. با امعان نظر به این شرایط، بهترین شیوه اقدام، غنا بخشی به محتوای تولیدی و فرهنگ سازی می باشد تا از این طریق گروه هدف به خواستگاه های خویش از حیث شبهات و سوالات ذهنی ایجاد شده خود برسد و قادر باشد در مقابل سوالات، هجمه ها، شبهات، تبلیغات و محتواها و حتی صدور فرهنگ ها با منطقی قابل قبول پاسخگوی خویش، گروه همسان و یا اجتماعی که در آن قرار دارد باشد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان بیان کرد: در حال حاضر باید به این مسئله توجه نمود که یکی از ابزارهای مورد استفاده برای تبلیغ و شیوع مواد مخدر همین فضای مجازی می باشد که همیشه و همه جا در دسترس نوجوانان، جوانان و خانواده ها می باشد. لذا نبود محتوای و یا برنامه ای منسجم کار آمد در این خصوص عملا آسیب را دو چندان می کند و لازم است کلیه دستگاه های متولی امر در این رابطه ضمن رصد مستمر شرایط و محیط مذکور با انجام مطالعات و پژوهش های علمی توسط نخبگان فرهیخته دانشگاهی و اساتید فن، با اهتمامی مضاعف و برنامه محور اقدام نمایند.

طالبی ادامه داد: در حال حاضر یکی از مشکلات ما اینست که در گذشته این مهم در محور اقدام در مجموعه استان نبوده فلذا بانکی غنی با محتوایی کار آمد در مجموعه استان در اختیار نیست. با تلاش قابل تقدیر دستگاه های عضو این مهم در دستور کار قرار گرفته و دستگاه های عضو به خصوص بهزیستی، آموزش و پرورش و بهداشت اقدامات خوبی را شروع کرده اند که البته باید گفت در قدم اول اقدام هستیم. خوشبختانه از سوی ستاد مبارزه نیز در این زمینه تدبیر شد و ضمن فعال سازی کمیته مذکور در استان‌ها، سند و برنامه اقدام نیز تدوین و ابلاغ گردید که در دستور کار قرار گرفته است.

وی گفت: در حال حاضر گروه های همسان در فضای ‏مجازی بهتر از ما روی گروه همسان خود کار میکنند و تأثیر گذارند و مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی نیازمند یک ‏عزم همه جانبه است فلذا همه دستگاه ها و نهادهای مرتبط باید در این زمینه همکاری کنند تا بتوانیم از سلامت جامعه ‏محافظت کنیم.‏

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان با تأکید بر اهمیت آموزش و توانمندسازی دانش آموزان در زمینه آشنایی با ‏‏مضرات و آسیب های مصرف مواد مخدر گفت: نرم‌افزار شاد به عنوان یک بستر ارتباطی گسترده می‌تواند نقش مهمی در ‏اطلاع‌رسانی، آموزش و مشاوره در زمینه خطرات مواد مخدر ایفا کند. با استفاده از این پلتفرم، می‌توان به طور مستقیم با ‏دانش‌آموزان ارتباط برقرار کرد و آنان را در مورد عواقب سوء مصرف مواد مخدر آگاه ساخت. همچنین، برگزاری کارگاه‌ها ‏و وبینارهای آموزشی در این بستر می‌تواند به ارتقای سطح آگاهی دانش‌آموزان و خانواده‌ها کمک شایانی کند.‏

در این نشست همچنین سیدرضا ‏حسینی ‏دبیر شورای فضای ‏مجازی و رئیس کمیته فضای مجازی مبارزه با مواد مخدر گلستان بیان نمود:‏ تغییر اولویت‌ها در حوزه مواد مخدر، نیازمند تغییر در رویکردهای دستگاه های متولی است.‏

‏وی گفت: با گسترش روزافزون فناوری اطلاعات و نفوذ عمیق اینترنت در ‏زندگی روزمره، شاهد تغییر الگوهای مصرف مواد مخدر و جابه‌جایی این معضل از محیط‌های سنتی به فضای مجازی ‏هستیم.‏‎ ‎در گذشته، عمده فعالیت‌های مرتبط با مواد مخدر در محیط‌های فیزیکی و به صورت سنتی انجام می‌شد. اما ‏امروزه، فضای مجازی به بستر اصلی برای تبلیغ، فروش و توزیع انواع مواد مخدر تبدیل شده است. این تغییر اساسی در ‏اولویت‌ها، چالش‌های جدیدی را پیش روی دستگاه‌های مسئول قرار داده است.

حسینی گفت: ما باید با استفاده از تمام ظرفیت‌های ‏موجود و با همکاری همه دستگاه‌های مرتبط، برای مقابله با این تهدید جدی اقدام کنیم. تغییر اولویت‌ها در حوزه مواد ‏مخدر، نیازمند تغییر در رویکردهای دستگاه های متولی نیز هست.‏ رئیس کمیته فضای مجازی شورای مبارزه با مواد مخدر استان بر اهمیت شناسایی دقیق آسیب‌های این پدیده تأکید و گفت: بدون شناخت دقیق ‏آسیب‌ها و علل بروز آنها، نمی‌توانیم راهکارهای مؤثری برای مقابله با این معضل ارائه دهیم. آسیب‌شناسی دقیق، به ما ‏کمک می‌کند تا نقاط ضعف و قوت برنامه‌های موجود را شناسایی کرده و برای بهبود آنها اقدام کنیم.‏.‏

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=104812

برچسب ها