• امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - شوال - 1446
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
کل پست ها: 73297اخبار امروز : 0
5

مسمومیت ۴۰ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در دزفول

  • کد خبر : 103446
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴
مسمومیت ۴۰ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر در دزفول
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: 40 مورد مسمومیت با مواد اعتیاد آور در این مدت در بیمارستان بزرگ دزفول ثبت شد که بیشترین موارد، مربوط به مسمومیت با متادون با ۳۶ مورد بوده است.

خوزستان- محمدرضا ابیض  با بیان این مطلب بیان کرد: دوره‌های آموزشی برای افراد مصرف کننده مواد مخدر و الکل برگزار شد تا از این آسیب‌های اجتماعی جلوگیری شود.

وی افزود: آسیب‌های اجتماعی مانند اختلالات مصرف دارو، مواد مخدر، الکل‌ و مواد روان گردان، حاکمیتی و ملی هستند که وزارت بهداشت جزیی از این وظایف را برعهده دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه طی ۶ ماه نخست امسال، ۸۷ مورد مسمومیت با الکل در بیمارستان بزرگ این شهرستان ثبت شده است، اظهارکرد: ۴۰ مورد مسمومیت با مواد اعتیاد آور در این مدت در بیمارستان بزرگ دزفول ثبت شد که بیشترین موارد، مربوط به مسمومیت با متادون با ۳۶ مورد بوده است.

وی به مسمومیت ۱۳۲ نفر بر اثر مواد مخدر در سال گذشته اشاره کرد و افزود: ۷۶ مورد مربوط به مسمومیت با متادون بوده است.

ابیض به مرگ یک نفر در سال گذشته بر اثر مسمومیت دارویی در دزفول اشاره کرد و گفت: امسال مرگ بر اثر مسمومیت با الکل و مواد مخدر نداشتیم،

وی با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی دزفول در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی افزود: برای ریشه‌کن کردن مواد مخدر در حوزه دانشگاه‌های علوم پزشکی، کاهش آسیب‌ها مدنظر است در واقع فرد معتاد نه به عنوان مجرم بلکه به عنوان بیمار شناخته می‌شود و تلاش بر نجات فرد و اتصال وی به خانواده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهارکرد: سال‌های گذشته تلاش بر این بود فرد معتاد مجبور نباشد برای دریافت ماده مخدر دست به بزه‌های دیگر مانند سرقت بزند به همین دلیل روش‌ ام ام تی اجرا شد و با دارو درمانی، فرد معتاد نه تنها سراغ سرقت نرفت بلکه وضعیت خانوادگی و اجتماعی‌اش نیر بهبود یافت این در حالی بود که اگر فرد معتاد رها می‌شد جرم‌های بیشتری مرتکب می‌شد و حتی ممکن بود به کارتن خوابی و مرگ نیز برسد.

ابیض به فعالیت‌های انجام شده در بیمارستان بزرگ دزفول گفت: تلاش بر این است علاوه بر آگاه‌سازی جامعه، آسیب‌ها را کاهش دهیم که در این راستا هرچه رسانه‌ها فعالتر عمل کنند و آگاهی افراد جامعه بیشتر شود آسیب‌ها کمتر می‌شوند.

وی به فعالیت ۱۸ مرکز ترک اعتیاد خصوصی و ۲ مرکز دولتی در این شهرستان اشاره کرد و افزود: یک مرکز برای افراد معتاد بی‌خانمان در دزفول راه‌اندازی شده که معتادان متجاهر در این مرکز ساعاتی از روز نگهداری می‌شوند تا با ارایه دارو از مرگ خیابانی آنها جلوگیری شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: ۶ هزار و ۸۹۸ نفر در جلسات انفرادی آموزشی مهارت‌های زندگی از جمله فرزندپروری و تقویت بنیان خانواده و هشت هزار و ۳۵۸ نفر در جلسات انفرادی کلی آموزش مهارت های زندگی دزفول شرکت کردند.

وی افزود: چهار هزار و ۴۷۰ مورد بازدید از مراکز فروش دخانیات و قلیان‌سراها انجام شده و چهار هزار و ۸۵۱ مورد آموزش مربوط به دخانیات ارایه شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ۲۰ مرکز نگهداری آسیب دیدگان اجتماعی تحت نظر بهزیستی در دزفول فعال است ضمن اینکه آموزش و پرورش نیز نقش زیادی در این خصوص دارد.

عرضه داروی ترک اعتیاد در ۱۰ تا ۱۵ درصد عطاری‌های دزفول

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز در این نشست خبری گفت: حدود ۱۰۰ عطاری در دزفول وجود دارد که ۱۰ تا ۱۵ درصد آنها اقدام به عرضه داروی ترک اعتیاد می‌کنند.

داوود سلمانپور ادامه داد: اعتیاد یک مسئله بسیار ریشه‌دار است و افراد زیادی را درگیر می‌کند به طوری که ۸۰ تا ۹۰ درصد مشکلات زندانیان دزفول به اعتیاد بر می‌گردد.

وی با اشاره به اینکه سن اعتیاد به دلیل دسترسی آسان به شدت کاهش یافته است، افزود: میزان مواد مخدر تقلبی و آلوده نیز در جامعه زیاد شده و بیماران کبدی و کلیوی افزایش یافته‌اند از این رو باید اطلاعات و منابع آموزشی درستی به افراد جامعه ارائه شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهارکرد: نخستین مشکل درخصوص مواد افیونی وابستگی است ضمن اینکه مشکلات جسمی زیادی نیز ایجاد و ترک آن را بسیار دشوار می‌کند.

وی بر ضرورت آگاه‌سازی و ارایه آموزش به جامعه تاکید کرد و افزود: سال گذشته ۱۳۰ بازدید از عطاری‌های دزفول انجام شد که بیشتر آنها از نظر توزیع مخدر سالم بودند ولی چند مورد با همکاری دادستانی پلمب شد.


سلمانپور با بیان اینکه برخی نوجوانان برای یک سردرد ساده نیز از مواد مخدر استفاده می‌کنند، گفت: مسمومیت با الکل در کشور را غیرطبیعی است و نباید در این خصوص مخفی کاری شود.

وی افزود: موارد زیادی از مرگ و نابینایی بر اثر مسمومیت مشروبات الکلی مشاهده شده است که باید در این زمینه اطلاع‌رسانی کرد تا درصورت مصرف جمعی جان افراد مصرف کننده نجات یابد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه بیشترین مسمومیت الکلی مربوط به درصد بالای متانول است، اظهارکرد: برخی افراد اقدام به تهیه مشروبات الکلی دست‌ساز می‌کنند و یا به عمد یا از روی ناآگاهی درصد متانول را بالا می‌برند که عوارض بسیار شدیدی دارد ضمن اینکه برخی برندهای مشروبات الکلی نیز آلودگی با متانول دارند.

وی افزود: سرعت عمل در درمان مسمومیت مشروبات الکلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و از عوارض شدید جلوگیری می‌کند لذا هرگونه گرگرفتگی، پرحرفی، مشکل بینایی مانند تاری دید شدید، مشکل تنفسی و اعصاب هشداری است که باید نهایت تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف اطلاع‌رسانی و درمان شود.

اعتیاد، اولویت پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی دزفول

معاون آموزشی، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز گفت: ۲۰ درصد محتوا در دانشکده‌های علوم پزشکی دزفول به کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد اضافه شده است که امیدواریم نتایج خوبی در پیشبرد وضعیت سلامت به همراه داشته باشد.
محمدامین بهمنش با اشاره به اضافه کردن محتوای آموزشی در حوزه مواد مخدر به رشته‌های پرستاری، داروشناسی و پرستاری کودک و خانواده افزود: کارگاه‌های آموزشی مختلفی در این خصوص در دانشکده‌ها برگزار و اختلالات مواد مخدر تبیین شده است.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف در نظام سلامت در پیشگیری از مواد مخدر و الکل در نظام مراقبت‌های بهداشتی در مرکز جامع سلامت دزفول، غربالگری، شناسایی و ارائه مراقبت‌های روان‌شناختی و ارایه خدمات دارویی برای گروه سنی ۱۵ تا ۵۹ سال است.

مدیر گروه سلامت روان بهداشت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول آموزش مهارت‌های فرزندپروری را مهمترین واکسیناسیون خانواده‌ها در پیشگیری از اعتیاد دانست و بیان کرد: امروزه بهترین و جالب‌ترین طرح بهداشت تقویت بنیان خانواده با رویکرد نزدیک شدن رابطه والدین به فرزندان است زیرا یکی از مهمترین علت‌های گرایش خانواده به اعتیاد، فقدان ارتباط یا شکاف والدین و فرزندان است.

وی به اجرای طرح تقویت بنیان خانواده در شهرستان دزفول اشاره کرد و ادامه داد: این طرح مهرماه با همکاری مشاوران مدارس در مدارس دزفول اجرا شد که نتایج و استقبال خانواده‌ها به گواه مستندات اثربخش بود.

این عضو هیات علمی دانشگاه اظهارکرد: متاسفانه در فضای مجازی نیز تبلیغات زیادی درخصوص مواد مخدر می‌شود و عنوان می‌کنند مصرف مواد مخدر ضرر خاصی ندارند در حالی که اینگونه نیست و بسیاری از مواد مخدر با هرویین ترکیب می‌شوند و در اختیار جوانان قرار می‌گیرند.

همه نهادها باید برای کاهش آسیب‌های اجتماعی پای کار بیایند

مدیر درمان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز گفت: دانشگاه جایگاه مهمی در تولید محتوای علمی، پیشگیری، آموزش و درمان دارد ولی دیگر دستگاه‌های سیاسی، اجتماعی، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان نیز باید برای کاهش آسیب‌های اجتماعی پای کار باشند.
بیژن حسین‌پور با بیان اینکه تولید و ارائه راهکار بر دوش دانشگاه است، افزود: باید در حوزه اعتقادی نیز اطلاع‌رسانی و سنگرسازی شود و نتایج توسط اصحاب رسانه در بین آحاد جامعه منتشر شوند.

وی افزود: بیشترین خطر آسیب‌های اجتماعی می‌تواند در کلاس‌های مدارس کنترل شود لذا باید تشریک مساعی شود و همه نهادها با تولید محتوای علمی و راهکارهای پیشگیرانه اقدام کنند.

حسین پور گفت: اوقات فراغت دانش‌آموزان و جوانان باید سازنده باشد و مهارت‌ نه گفتن به آنها آموزش داده شود.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=103446

برچسب ها