• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73634اخبار امروز : 10
5

اجتماعی‌شدنِ مبارزه با موادمخدر، عامل مهم در کاهش آسیب‌های اجتماعی

  • کد خبر : 103362
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۰
اجتماعی‌شدنِ مبارزه با موادمخدر، عامل مهم در کاهش آسیب‌های اجتماعی
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان گفت: یکی از عوامل مهم موفقیت در کاهش آسیب‌های اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر، اجتماعی شدن این موضوع با نگاه وظیفه‌مندی و اخلاق اجتماعی است.

گلستان- مهدی طالبی اظهار کرد: در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر، نگاه وظیفه‌مندی منطبق بر اخلاق اجتماعی و اجتماعی شدن این موضوع با حضور و اهتمام گروه‌های مردمی، سمن‌ها و آحاد جامعه در مسیر موفقیت مبارزه و کاهش آسیب‌ها، بسیار حائز اهمیت است.

وی تصریح کرد: همه دستگاه‌های متولی و حاکمیتی به این موضوع با نگاه وظیفه قانونی عمل می‌کنند که البته به‌عنوان یک شهروند با نگاه اخلاق‌مدار اجتماعی به‌صورت خیرخواهانه نیز می‌طلبد وارد میدان و عرصه اقدام شد. در بخش خصوصی هم نیازمند همین نگاه هستیم زیرا چنانچه نگاه انتفاعی به کاهش و مبارزه با آسیب‌ها و مواد مخدر باشد، قطعاً توفیقی حاصل نخواهد شد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان ابراز کرد: یکی از مولفه‌های مهم و تأثیرگذار در کاهش آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه اعتیاد به مواد مخدر، آموزش است و رسانه در این حوزه مهم‌ترین و بهترین نقش را می‌تواند ایفا کند.

طالبی ادامه داد: رسانه‌ها در گام نخست باید از دستگاه‌های متولی، اقدامات و برنامه‌های مبارزه و پیشگیری را مطالبه‌گری کرده و سپس برنامه‌ها، خواستگاه‌ها و سیاست‌های اجرایی دستگاه‌های دولتی و زحمات و تلاش آنان در امر خطیر مبارزه با مواد مخدر و کاهش آسیب‌های اجتماعی را به اطلاع مردم رسانده و از سوی جامعه نیز مشکلات و موانع را به اطلاع مدیران برسانند.طالبی گفت: رسانه بازوی قوی و قدرتمند در جامعه بوده و می‌تواند با انعکاس این موضوعات در ‌کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش مؤثری داشته باشد.

وی با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم در حوزه آسیب‌های اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: اولویت دولت چهاردهم در حوزه آسیب‌های اجتماعی، کاهش تقاضا بوده و مهم‌ترین مؤلفه در راستا جمعیت هدف، در ‌محیط‌های آموزشی به‌خصوص جامعه، آموزش‌وپرورش است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان ادامه داد: استان گلستان حدود ۴۰۰ هزار دانش‌آموز دارد که این جمعیت با احتساب والدین آن‌ها یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و با درنظرگرفتن یک خانواده چهار‌نفری، یک میلیون ۶۰۰ هزار نفر خواهد بود.

وی افزود: از جمعیت دومیلیون‌نفری استان گلستان، حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در حوزه آموزش‌وپرورش قرار دارند که با برنامه‌ریزی کامل و جامع و ارائه برنامه‌های متنوع در حوزه اقدام می‌توان در کاهش تقاضا، مبارزه با مواد مخدر و کاهش آسیب‌های اجتماعی اقدامات خوبی انجام داد.

طالبی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت‌هایی مانند برنامه شاد، اتوماسیون اداری، گروه‌های ساختارمند، تشکل‌ها، هیئت‌های مذهبی، مساجد، حتی نشست‌های صندوق خانگی و دیگر ظرفیت‌ها می‌تواند در ارائه برنامه‌های جامع و متنوع با هدف کاهش، پیشگیری و مبارزه با آسیب‌های اجتماعی و مواد مخدر، کمک بزرگی به این حوزه نماید‌.

وی اضافه کرد: ام‌الفساد، ام‌امراض و منشأ تمام آسیب‌های اجتماعی، مواد مخدر است و می‌طلبد دستگاه‌های فرهنگی با تخصیص سهم اعتباری خود در مسائل فرهنگی، به‌طورجدی در این حوزه ورود کنند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان گفت: همان گونه که شیوع و بروز مواد مخدر، الگوهای مصرف و نوع آن متنوع و به‌روز شده است، باید اقدامات، برنامه‌ها و آموزش‌های ما نیز متناسب و به‌روز باشد تا بتوانیم از سرمایه اجتماعی کشور که همان جوانان هستند، در برابر این آسیب‌ها حفاظت کنیم.

وی بیان کرد: در حوزه اقدامات پیشگیرانه باهمت آموزش‌وپرورش استان امسال مربیان و مشاوران مدارس، دوره بازآموزی پیشگیری از اعتیاد را گذراندند تا در مدارس بتوانند موضوعات مهم حوزه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر را پیگیری کرده و مؤثرتر اقدام کنند.

طالبی ضمن اشاره به برنامه یاریگران زندگی در مدارس ابراز کرد: برگزاری جشنواره‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، برگزاری نمایشگاه سیار پیشگیری از اعتیاد، برنامه نماد، برگزاری جلسات آموزشی مقابله با رفتارهای پرخطر و مراقبت از خود در مدارس، راه‌اندازی کانون یاریگران در مدارس می‌تواند در صورت توجه و اجرای مطلوب آن کارآمد باشد و این برنامه‌ها می‌توانند با اهتمام مضاعف تمامی زحمت‌کشان و دلسوزان به‌خصوص در آموزش‌وپرورش در کاهش تقاضا و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی داشته باشد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=103362

برچسب ها