کرمان- دکتر کوروش احمد یوسفی در جلسه مشترک با کارشناس طرح مانور اجتماعی، کارشناس مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر، کارشناس فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و نمایندگان محله ۱۴ معصوم، پلیس و ریاست کلانتری محل در خصوص طرح مانور اجتماعی گفت: اعتیاد یک چالش اجتماعی پرهزینه است، مواد مخدر در حوزههای مختلف بر جامعه هزینه ایجاد میکند و در بحث آسیبهای اجتماعی نگاه معنادار به مسائل اعتیاد که شامل؛ ۵۰ درصد طلاقها اعتیاد یکی از زوجین، خودکشی، دیگر آزادیها، تصادفات و… رد اعتیاد را مشاهده میکنید.
وی افزود: خرده فروشان مواد مخدر عملاً عامل خودکشیها، طلاق، هزینههای اجتماعی (سکتههای مغزی، قلبی) و در یک خانواده با وجود یک فرزند معتاد پدر و مادر چه زجری و مصیبتهایی دچار میشوند لذا باید دسترسی به مواد مخدر را صفر و یا به سمتی حرکت دهیم که مواد مخدری وجود نداشته باشد تا جوان نتواند به سمت آن برود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: نیروی انتظامی در حوزههای مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر کار خود را به نحو احسن انجام میدهد، شاهد آن آمار کشفیات مواد مخدر و شهدایی است که در این عرصه تقدیم شده است. با بیش از ۴۰۰۰ جوان که جان خودشان را در این راه با قدرت و قوت و از همه هستیاش که جانش است میگذرد. ولی این چرخه یکجا معیوب است یک جایی یک سری چرخدندهها هستند که حرکت نمیکنند، چرخدنده بخشی از حوزههای ایجابی است که مردم، سمنها، مساجد، سازمانهای فرهنگی و اجتماعی هستند که متأسفانه در این حوزه دغدغه ندارند وقتی به ادارات مراجعه و از مدیران دستگاهها سؤال میشود دغدغه شما چیست بعید است که دغدغهشان اعتیاد و مواد مخدر باشد.
احمد یوسفی با اشاره به اینکه امروز زندانها با ۵۰ درصد زندانیان مرتبط با مواد مخدر بهصورت مستقیم و ۷۵ درصد بهصورت غیرمستقیم درگیر موادمخدر میباشند که این یک پیام میدهد و اگر مسائل و مشکلاتی که در استان وجود دارد میخواهیم مدیریت شود باید دست به این حوزه بگذاریم. همکاران در دستگاههای فرهنگی و اجتماعی ما قرارگاههای مختلفی چون قرارگاه سرقت، خودکشی و … ایجاد میکنند اینها خوب است اما اصل قصه بهصورت معنادار اعتیاد و مواد مخدر است باید ورود و اقدام کنند ولی متأسفانه یا ایستادن یا معکوس حرکت میکنند یا بسیار تا بسیار کند حرکت میکنند که این حوزه مقابله را همراهی نمیکند اول باید همه این دغدغه مند این قصه شوند اگر همه دغدغهشان به حدی برسد که واقعاً مسئله این است و مرحله بعد باید مردم، مسجدها را و سپس هیئتامنا را دغدغه مند کنیم تا کسانی که مواد مخدر میخرند یا میفروشند این کارش را تقبیح بکنند و کارشان را زشت نشان بدهند تا رویشان نشود و خجالت بکشند از خرید و فروش مواد مخدر دست بکشند.
وی گفت: در کنار مانور اجتماعی یک کار دیگر صورت میگیرد آن هم جمعآوری معتادین متجاهر (کارتون خواب) است که در یک وقت معین جمعآوری شوند. نبود آنها مساوی است با نبود مشتری. خرده فروشان نیز وسوسه نخواهند شد با افرادی که از محلات دیگر شهر جهت خرید مواد مخدر به آن محله مراجعه کنند برخورد و تحت تعقیب قرار خواهند نکته دیگر در تیمهایی که به منازل مراجعه میکنند باید یک مددکار اجتماعی همراه آنها باشد. کار مددکار اجتماعی که از بهزیستی یا کمیته امداد معرفی میشوند این است زنانی که مبادرت به فروش مواد مخدر میکنند و دارای وضع اقتصادی خوبی نیست یا سرپرستی ندارد کارهای مددکاری خودش را انجام دهد با مردانی که بیمار یا فلج یا شرایط خاصی دارد یا خود بیماری شدید اعتیاد دارد کارهای درمان آن را انجام میدهد اگر طرح خوب اجرا شود در مرحله بعد در استان و سپس در کشور اجرا میشود و لازمه آن نقطه شروع در یک منطقه است.
گفتنی است؛ در پایان قرار شد با حضور نمایندگان و دستگاههای مرتبط جلسهای در خود محله برگزار شود و کار بهصورت تکمیلی توجیه و تاریخ شروع آن اعلام شود.