فارس – نرجس مهجوران کارشناس سلامت روان مرکز خدمات جامع سلامت شهید حیدر شهیدی دهرم در این کارگاه آموزشی، دوره نوجوانی را دوران گذر تدریجی از کودکی و ورود به دنیای بزرگسالی عنوان کرد که درآن تحولات اساسی مهمی همچون بلوغ، احساس استقلال، نگرانی درباره آینده تحصیلی و شغلی در زندگی اتفاق میافتد.
مهجوران افزود: دخانیات به عنوان بزرگترین عامل مرگ ومیر در قرن بیستم موجب شده است که هرسال بیش از صد میلیون نفر از مردم جهان، جان خود را در اثر مصرف آن از دست می دهند.
او، باور غلط به جذاب شدن، اجتماعی شدن و مورد توجه قرار گرفتن، محبوب شدن در میان همسالان، الگوبرداری غلط و منفی از مصرف دخانیات از سوی والدین یا دوستان صمیمی و احساس کاذب مستقل شدن را از مهمترین عواملی عنوان کرد که نوجوانان را به سوی مصرف مواد دخانی سوق میدهد.
مهجوران، با تاکید بر اینکه با تقویت عوامل بازدارنده می توان به پیشگیری از اعتیاد در جامعه کمک کرد، افزود: ایمان به خدا، اشتغال به تحصیل علم، انجام منظم ورزش و تفریحات سالم، پایبندی به مذهب و معنویت، کسب و کار سالم و داشتن برنامه ریزی، از جمله عوامل بازدارنده در برابر اعتیاد و روی آوردن به مصرف دخانیات است.