گلستان – طالبی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان در نشستی با حضور کارکنان ادارهکل امور اقتصاد و دارائی استان ابراز داشت: بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) موضوع مواد مخدر مهمترین و اولویتدارترین مسئله آسیبهای اجتماعی کشور است. باید این مهم را نیز در نظر گرفت که همجواری با افغانستان به عنوان منبع و محل تولید بالغ بر ۸۰ درصد موادمخدر دنیا، موجب شده تا آسیبهای اجتماعی ناشی از آن در کشور ما، دو چندان شود.
طالبی با اشاره به اینکه ناتو با شعار مبارزه با مواد مخدر و تروریست، بیش از ۲۰ سال در این کشور حضور داشت، گفت: ناتو باعث شد میزان تولید مواد مخدر در افغانستان، نه تنها بیش از ۵۰ برابر شود بلکه تولید مواد مخدر صنعتی بهخصوص شیشه نیز در این کشور پایهریزی شود.
وی افزود: در کنار تریاک و هروئین، مواد جدیدی که نشان از تغییر الگوی مصرف دارد، تولید شدند. بنا بر گزارش دفتر مبارزه با جرائم سازمان یافته و مواد مخدر، در سال ۲۰۲۱ میلادی ۹۲درصد تریاک ،۲۷درصد هروئین و ۵۲ درصد مرفین دنیا توسط ایران کشف شده است.
طالبی ادامه داد: بر اساس آمار سال ۱۳۹۴ میتوان عنوان نمود ۵۵ درصد طلاقها، ۶۵ درصد همسر آزاریها و کودک آزاریها، ۴۰ درصد سرقتها، ۲۰ درصد قتلها، ۳۵ درصد شرارتها و۶۰ درصد زندانیان به صورت مستقیم و غیرمستقیم با معضل مواد مخدر مرتبط هستند. همچنین ۵۸ درصد از جامعه آماری معتادان در سال ۱۳۹۴ زیر ۳۴ سال سن داشتند و ۸۷٫۲ درصد آنها پیش از اعتیاد دارای شغل بودند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان بهترین و موثرترین شیوه مبارزه با موادمخدر را فرهنگسازی و اجتماعی کردن امر مبارزه عنوان کرد و افزود: در این زمینه باید همانند آگاهسازی درخصوص بیماری کرونا، اقشار مختلف مردم اطلاعات و آگاهی لازم را درباره این بلای خانمان سوز کسب نمایند تا هر افراد در جهت مصونسازی خویش و خانواده خود اقدام کنند.