یزد- در راستای آموزش سمن ها و تشکل های غیردولتی فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر و نیز تسهیلگران خانه یاریگران زندگی شهر یزد، كارگاه آموزشي با موضوع اصول و مبانی پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي با تاکید بر نقش خانواده در محل دبیرخانه شورا برگزارگرديد.
دکتر قائم محمدی کارشناس بهزیستی و مدرس حوزه پیشگیری از اعتیاد در این کارگاه آموزشی، شناخت آسيب هاي اجتماعي و نحوه پيشگيري از آن در بين جوانان و نوجوانان را براي خانواده ها مهم ارزيابي كرد و ريشه يابي براي شناخت دلایل بروز آسيب ها در اجتماع را براي مصون ماندن از خطرات و آسيب هاي احتمالي امري ضروري دانست.
وي با تاكيد بر اهميت نقش خانواده در پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي اظهار داشت: خانواده يك جامعه كوچك و عنصر كوچكي از جامعه است كه ريشه و منشا تمام رويدادهاي آينده است بر اين اساس جريان هاي مهمي كه در خانواده وجود دارد ازجمله شيوه هاي رفتاري و ارتباطي كه والدين با فرزندان خود دارند به خصوص نوع رفتار والدين، چگونگي زندگي آينده فرزندان را رقم مي زند.
قائم محمدی ادامه داد: پرهيز از تخريب شخصيت فرزندان ،احترام و عزت نفس قائل شدن براي فرزندان، آگاهي از ويژگي هاي شخصيتي فرزندان در سنين مختلف و به كارگيري مهارتهاي صحيح ارتباطي در برخورد مناسب با آنها و بهبود ارتباطات والدين با يكديگر امكان ابتلاء به اعتياد و ساير آسيب هاي اجتماعي را كاهش مي دهد.
اين مدرس آسیب های اجتماعی با بيان اينكه شيوه هاي فرزند پروري نقش مهمي در سلامت رواني كودكان دارد، افزود: پژوهش ها نشان داده است كه سبك هاي فرزند پروري سالم و بالغانه يك عامل محافظ قدرتمند است، خانواده ها مي توانند با تامين نيازهاي اساسي، ايجاد فضاي امن خانوادگي، قانون گذاري مناسب و نظارت صحيح بر زندگي فرزندانشان آنها را از بسياري رفتارهاي مشكل ساز و پرخطر از جمله مصرف مواد مخدر و بزهكاري دور نگه دارند.