گیلان- محمدعلی اباذری در چهارمین جلسه شوراي هماهنگي استان که با حضور مدیران دستگاههای عضو برگزار شد، گفت: با پیشنهاد وزارت کشور و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۳ با هدف نزدیکی و همکاری بیشتر دستگاههای دولتی و سازمانهای مردمنهاد و تأکید بر نقش تشکلها در پیشبرد امور توسعه کشور ۲۲ مرداد بهعنوان روز تشکلها و مشارکتهای اجتماعی نامگذاری شد.
وی از فعالیت ۴۷ سمن فعال استان گیلان در حوزههای درمان و پیشگیری از اعتیاد خبر داد و گفت: خوشبختانه با کمک و همکاری سازمانهای مردمنهاد ، استان گیلان جزو استانهای پیشرو در عرصه پیشگیری از اعتیاد بشمار میرود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان افزود: سازمانهای مردمنهاد برخواسته از بطن جامعه هستند، این ارتباط تنگاتنگ با مردم، سطح آگاهی و شناخت آنها را از دردها، رنجها و آسیبهای مختلف اجتماعی بسیار بالا برده و میتوانند با انتقال این مسائل به مسئولین و دستگاههای دولتی و ارائه راهکارهای مؤثر نقش چشمگیری در تقابل همه جانبه با این معضلات ایفا کنند.
اباذری افزود: همزمان با روز تشکلها و مشارکتهای اجتماعی جلسهای را با تعدادی از فعالترین سمنهای استان در ساختمان شورا برگزار کردیم و سعی نمودیم از شرایط فعالیت و مشکلات آنها با خبر شویم.
دکتر جلائی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار نیز ضمن تشکر از اهتمام دبیر شورا در برگزاری جلسات و پیشبرد برنامههای شورا و ارائه گزارشها توسط نمایندگان دستگاههای عضو شورا گفت: ما در استان نیازمند این هستیم که یک مرکز نگهداری، ساماندهی، درمان و توانمندسازی و اشتغالزایی برای معتادین داشته باشیم.
وی وجود مرکز ماده ۴۲ (اردوگاه نگهداری معتادین پرخطر) را از نیازهای ضروری استان دانست و افزود: زمانی اردوگاه حویق را داشتیم و معتادین متجاهر را که بارها دستگیر میشدند به آنجا ارجاع میدادیم که بازدارندگی مناسبی را در میان معتادین ایجاد کرده بود. از این رو لازم است هم اکنون نیز در جهت راهاندازی مرکز ماده ۴۲ در استان گیلان اقدام شود.
معاون استاندار گیلان گفت: به موازات اقدامات و تمهیدات لازم برای ایجاد مرکز جدید ماده ۱۶ میبایست دستگاههای عضو شورا در کنار بهزیستی استان در جهت رفع مشکلات مرکز فعلی ماده۱۶ قرار گیرند و از ظرفیتهای موجود استان درزمینه رفع مشکلات استفاده کنند.
جلائی افزود: در طول سال مسافران و گردشگران زیادی در استان گیلان حضور پیدا میکنند لذا میبایست سطح و گستردگی اقدامات فرهنگی و پیشگیری، با کمک سمنهای فعال استان در وضعیت رضایت بخشی قرار داشته باشد. اجرای این برنامهها توسط سازمانهای مردمنهاد بهویژه در اماکن تفریحی استان میتواند در مصونسازی اقشار مختلف جامعه بخصوص جوانان و نوجوان نقش مؤثری به همراه داشته باشد
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با توسعه و ارتقاء ظرفیت مرکز ماده۱۶ و تکمیل فرآیند توانمندسازی معتادین که با مشارکت دستگاههای مرتبط استانی میسر خواهد بود نقش مهم و بسزایی در رفع مشکلات استان در امر مبارزه با موادمخدر ایفا کنیم.