• امروز : جمعه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 - محرم - 1447
  • برابر با : Friday - 4 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
9

اهمیت رسیدگی قاطع در پرونده های مواد مخدر/ مجازات ها باید بازدارنده باشد

  • کد خبر : 101210
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۹
اهمیت رسیدگی قاطع در پرونده های مواد مخدر/ مجازات ها باید بازدارنده باشد
رئیس کل دادگستری استان گیلان گفت: همه دستگاه ها و مراجع ذیربط در امر پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با موادمخدر اهتمام بیشتری داشته باشند و باید با برخورد جدی با جرایم مواد مخدر، پرونده‌های مواد مخدر را خوب و قاطع رسیدگی کرد.

گیلان- حجت الاسلام و المسلمین صادقی نیارکی در نشست کمیته حقوقی و قضائی شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان گیلان که با حضور مدیران دستگاه هاي عضو برگزار شد، با اشاره به اهمیت مبارزه با موادمخدر تصریح کرد: باید با برخورد جدی با جرایم مواد مخدر، پرونده‌های مواد مخدر را خوب و قاطع رسیدگی کرده و احکام آن نیز سریعا اجرایی شود.

وی با اشاره به اینکه مجازات باید بازدارنده باشد، اظهار داشت: پلیس باید در حوزه شناسایی و دستگیری قاچاقچیان و توزیع کنندگان عمده و خرد مواد مخدر تلاش مضاعفی انجام دهد.

رئیس شورای قضایی استان با قدردانی از پلیس نیروی دریایی و مرزبانی استان که بسیار موفق عمل می‌کنند، گفت: باید مسیر‌های امن برای قاچاقچیان مسدود شده و موانع بازدارنده‌ای برای ورود و خروج قاچاق کالا و مشروبات الکلی و همچنین مواد مخدر به وجود آید.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی نیارکی با تاکید بر اینکه دستگاه قضایی در راستای مبارزه با مواد مخدر از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد، افزود: باید با اراده‌ای آهنین، زمینه عبور از پدیده شوم مواد مخدر را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه کمپ‌های ترک اعتیاد و همچنین مراکز ماده ۱۶ نیازمند توجه نظارت مستمر و دقیق است، ابراز داشت: اگر مراکز ماده ۱۶ به صورت قوی و پر قدرت در استان وجود داشته باشند بخشی از نگرانی‌ها در حوزه دستگیری و نگهداری مجرمان مواد مخدر کاسته می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان گیلان با اشاره به تبصره ۱ و ۲ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر نسبت به مراقبت و بازپروری پس از درمان که از سوی مراجع ذی ربط صورت می‌گیرد اظهار نگرانی کرد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مصوبات این کمیته لازم الاجراست و مدیران متولی باید اهتمام لازم در اجرای مصوبات را داشته باشند.

لزوم برخورد با قاچاقچیان و خرده فروشی مواد مخدر در شهر‌ها

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا زاده معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نیز با تاکید بر لزوم برخورد با قاچاقچیان و خرده فروشی مواد مخدر در شهر‌ها و روستا‌ها اظهار داشت: حضور به موقع نیرو‌های پلیس باید موجبات ناامن سازی را برای مصرف کنندگان و توزیع کنندگان مواد مخدر فراهم کند.

 وی همچنین در خصوص توزیع مواد مخدر و ورود و خروج آن از طریق مرز‌های زمینی و دریایی هشدار داده و از مسئولان خواست تا اقدامات بازدارنده در این خصوص را به عمل آورند.

اهمیت آموزش و توانمندسازی بهبودیافتگان

همچنین اباذری دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان ضمن تقدیر از حساسیت و تأکید رئیس کل دادگستری استان به موضوع اعتیاد و مبارزه با موادمخدر گفت: کمیته حقوقی و قضائی شورای هماهنگی یکی از مهمترین کمیته های تخصصی شوراست که جلسات آن با تأکید رئیس کل دادگستری و پیگیری های مجموعه دستگاه قضائی استان بطور منظم برگزار می شود.

وی افزود: براساس ماده ۸۰ قانون برنامه ششم توسعه همه دستگاه های اجرایی در امر مبارزه با موادمخدر دارای وظایفی هستند که می بایست مطابق همین شرح وظایف عمل کنند تا فرآیند امر مبارزه در حوزه های مختلف آن بطور هماهنگ پیش برده شود. ضعف عملکرد برخی از دستگاه ها در حوزه های مختلف می تواند عملکرد خوب سایر حوزه ها را نیز تحت الشعاع قرار دهد لذا برای کسب موفقیت در امر مبارزه با موادمخدر می بایست بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت های دستگاه های اجرایی و انجام تمام و کمال وظایف آنها تأکید کرد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گیلان اجرای دقیق پروتکل های درمانی را در موفقیت درمان معتادین و ماندگاری این افراد ناکافی دانست و افزود: آموزش و ارتقاء سطح مهارت های زندگی و توانمندسازی بهبودیافتگان و خانواده های آسیب دیده از اعتیاد، نقش چشمگیری در جامعه پذیری و کاهش میزان لغزش افراد بهبودیافته دارد.

اباذری همچنین بر ضرورت توسعه و تقویت اقدامات فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد تأکید کرد و افزود: امیدواریم با همکاری دستگاه های ذیربط شاهد کاهش گرایش به اعتیاد و توسعه امکانات درمان اعتیاد در سطح استان باشیم.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=101210

برچسب ها