گلستان- مهدی طالبی ددر این رابطه اظهارکرد: مواد مخدر منشاء آسیبهای فراوان اجتماعی است و یکی از راههای مقابله با این بلای خانمانسوز، مبارزه موثر با قاچاقچیان است.
وی تصریح کرد: مجموعه اقدامات پیشگیری، درمانی، توسعه مشارکت های مردمی و مبارزه با مواد مخدر در استان گلستان توسط دستگاههای عضو و مرتبط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر انجام می پذیرد. دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان خاطرنشان کرد: راهبری اقدامات با احصا نظام مسائل و رفع مشکلات و موانع با ریاست استاندار در جلسات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان محقق میشود.
وی از مهمترین اقدام این شورا را هدایت، نظارت و ارزیابی عملکردها برشمرد و گفت: اولین و مهمترین وظیفه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، هدایت، نظارت و ارزیابی در حوزههای مختلف پیشگیری، درمانی، توسعه مشارکت، حقوقی و قضایی و مقابله با ورود و عرضه موادمخدر است و در این راستا ماهانه جلساتی با حضور دستگاههای عضو شورا و مرتبط شورا و به ریاست استاندار گلستان برگزار میشود.
وی ادامه داد: آنچه درباره جلسات مهم است، این است که جلسات برگزار شده در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۲۳۳ درصد و ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۰ درصد رشد داشته است. طالبی گفت: جلسات این شورا نیز بر مبنای نظام مسائل استان و مسئله محور بوده که در مجموع در طی دو سال گذشته ۱۶۸ مصوبه با ۳۴۰ راهبرد عملیاتی و اجرایی تصویب شده و بالغ بر ۸۰ درصد مصوبات اجرایی شده است.
طالبی خاطرنشان کرد: در سال گذشته حدود ۹ تن انواع مواد مخدر در استان گلستان، شناسایی، کشف و ضبط شد و در این راستا با همکاری و تلاش ایثارگران فراجا، تعداد ۱۴ هزار معتاد و ۳ هزارو ۳۰۰ خردهفروش شناسایی و دستگیر شدند.
وی بیان کرد: پاکسازی پیرامون محیط های آموزشی، نظارت بر واحدهای صنفی، برخورد با خردهفروشان و توزیعکنندگان مواد مخدر، پاکسازی نقاط و محلات آلوده، بهسازی محیطهای تفرجگاهی و پارکها از جمله اقدامات مهم کمیته مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر استان به ریاست فرمانده انتظامی است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان ابرازکرد: به عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۸۸ پایش از واحدهای صنفی با محوریت دستگاه صمت و با همکاری انتظامی و پشتیبانی دادستانی صورت پذیرفت که در نهایت ۱۲۸ واحد صنفی تذکر کتبی و ۷۲ واحد صنفی نیز پلمپ شدند.
وی با اشاره به شهادت جمعی از ماموران انتظامی در راه مبارزه با موادمخدر یادآورشد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، بیش از چهار هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در کشور در مسیر مبارزه با مواد مخدر جان خود را فدا کردند که از این تعداد، ۸۳ نفر شهید معظم و ۳۴ نفر جانباز سرافراز متعلق به استان گلستان هستند.
طالبی از اجرای برنامههای فرهنگی و پیشگیری به صورت منسجم و هماهنگ توسط دستگاههای اجرایی خبر داد و گفت: یکی از اقدامات نوآورانه در حوزه فرهنگی و پیشگیری، جلوگیری از جزیرهای عمل کردن دستگاههای اجرایی عضو شورای هماهنگی است که در راستای الگوی ائتلافی پیشگیری از اعتیاد در محلات با عناوین طرح شهید سلیمانی، تلاش شده تا با انسجام دستگاهی برنامهها به صورت محله محور اجرا شود.وی بیان کرد: در این طرح، ۶۳ محله در استان گلستان شناسایی شده و از اردیبهشت امسال، ۲۸ محله جزو این طرح قرار گرفتند و از هر شهرستان دو محله معرفی شدند تا برنامههای حوزه فرهنگی و پیشگیری در این محلات استان اجرایی شود