گلستان- مهدی طالبی با حضور در دفتر خبرگزاری فارس به مناسبت هفته خبرنگار در گرگان اظهارکرد: در سال گذشته نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد و همچنین نمایشگاه پلیس مبارزه با موادمخدر انتظامی استان در گرگان در جهت شناخت عوارض و خطرات سوء مصرف موادمخدر، بایدها و عوامل خطر و محافظت خطر تشکیل و بالغ بر ۶ هزار دانشآموز و بیش از یک هزار نفر از مربیان، مشاورین و والدین در این نمایشگاه حاضر و آموزشهای لازم را دیدند.
وی خاطرنشان کرد: یک هزارو ۲۰۰ نفر از دانشآموزان بهرهمند از سینمای پیشگیری از اعتیاد در نمایشگاه برپا شده، مورد افکار سنجی و پایش قرار گرفتند که در نتیجه نگرش حدود ۸۶ درصد از این دانشآموزان با دو عنوان خیلی زیاد و زیاد نسبت به سوءمصرف موادمخدر، بعد از بازدید از نمایشگاه و حضور در سینمای پیشگیری از اعتیاد کاملا تغییر را نشان داده و تاثیرگذار بوده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان با اشاره به نیاز و تاثیر مرکز درمان افراد زیر ۱۸ سال در کاهش آسیب های اجتماعی ادامه داد: از سال گذشته نیز راهاندازی دو مراکز درمان زیر ۱۸ سال در استان گلستان در دستورکار قرار گرفت و در شرف راهاندازی توسط دانشگاه علوم پزشکی استان در دو شهرستان آق قلا و گنبدکاووس است تا در صورت مواجهه با گروه هدف مذکور، فرآیند درمان برای آنها نیز به انجام برسد.
طالبی گفت: یکی از فعالیتهای موثر به عنوان اقدام نوآورانه در حوزه پیشگیری و مبارزه با موادمخدر که در سطح کشور نیز مورد توجه قرارگرفته است، پرهیز از موازیکاری و جزیرهای کارکردن دستگاههای اجرایی در راستای تحقق اهداف و برنامههای فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد است.
وی بیان کرد: در این راستا، الگوی ائتلافی پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر تدوین شد و چون زمان تدوین این الگو با شهادت سردار سلیمانی همزمان بود، از این جهت این الگو و طرح به نام شهید سلیمانی نام گرفت.دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان ابراز کرد: در این طرح ۶۳ محله آسیبپذیر و در معرض آسیب در استان شناسایی شد و شناسنامه اطلاعاتی دقیق آنها از نظر مشکلات، چالشها و ظرفیت آنها احصا شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان یادآورشد: در این طرح، وظایف ۲۱ دستگاه اجرایی در محلات تبیین و به تفکیک در قالب یک برنامه عملیاتی مشخص شد. در این طرع فرماندار شهرستان به عنوان فرمانده قرارگاه، بهزیستی به عنوان دبیر و سپاه نیز به عنوان ناظر بر قرارگاه تعیین شدند و در هر محله یک اداره کل به عنوان دستگاه معین عمل خواهد کرد.
طالبی گفت: در جهت اجرای این طرح در فاز اول اقدام در هر شهرستان دو محل و در مجموع ۲۸ محله به عنوان محور اقدام در سال جاری قرار گرفتند. وی با اشاره به اجرای طرح یاریگران زندگی در روستاهای استان گلستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در ۳۰۴ روستای استان گلستان،کانون یاریگران زندگی در روستاها فعال شده است و در پیوست این طرح، طرح نوآورانه حکمرانی مردمی در یک هزار روستای استان گلستان با آموزش و فعالیت یک هزار سفیر پیشگیری از اعتیاد به عنوان یک شبکه ارتباطاتی طراحی شده است.
وی افزود: طرحهای یاریگران زندگی در روستا، راه اندازی مجمع خیرین یاریگران زندگی و راه اندازی سامانه غوام ( غربالگری و ارجاع معتادان متجاهر) به صورت پایلوت در پنج استان کشور که گلستان یکی از این استانهای پایلوت است، اجرا و سپس در سرار کشور اجرایی شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان با تبریک هفته خبرنگار به خبرنگاران خبرگزاری فارس در گلستان بیان کرد: خبرنگاران سربازان گمنام در پشت صحنه و جبهه جهاد تببین هستند که با قلم توانا و یا عکسهای ماندگار خود، میتوانند، وقایع را آنگونه که اتفاق افتاده با تمام جزئیات بیان کنند، به گونهای که خواننده احساس کند خود در زمان وقوع حادثه حضور داشته است.
وی ادامه داد: خبرگزاری فارس در گلستان در حوزه جهادتبیین به خوبی عمل کرده و توانسته است در کنار اطلاعرسانی از عملکرد دولت، حقوق عامه مردم را بدون جانبداری و یا جناحی فکر کردن، مطالبهگری کند.