مریم گردهانی هدف از افتتاح مرکز درمان معتادان، توانمندسازی آنها را صیانت از معتادان بهبود یافته اعلام کرد.
وی افزود: افتتاح طرح های اشتغال، مسکن و مراکز تخصصی در شهرستان چابهار و توزیع بسته های معیشتی در میان خانواده های دارای دو و سه معلول و زنان سرپرست خانوار از جمله این طرح هاست.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان چابهار همچنین برپایی میز خدمت در روستای رمین، انجام مشاوره رایگان توسط کارشناسان اورژانس اجتماعی در دو محله حاشیه نشین، اجرای برنامه نذر خون کارکنان دولتی و غیردولتی اداره بهزیستی، عطرافشانی گلزار شهدا ، بازدید معاونت استاندار و فرماندار ویژه شهرستان و مدیران دستگاههای اجرایی از مراکز حرفه آموزی معلولان و اجرای مسابقات قرانی ویژه توانخواهان روشندل در ۲ رشته حفظ و ترتیل قران کریم را از جمله برنامه های اداره بهزیستی شهرستان چابهار در هفته بهزیستی عنوان کرد.
گردهانی از فعالیت های اداره بهزیستی شهرستان چابهار در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی را با رویکرد توانمندسازی افراد آسیب دیده در سه بخش کاهش آسیب، درمان و بازتوانی و پیشگیری از اعتیاد عنوان کرد و افزود: بهزیستی شهرستان چابهار در بخش کاهش آسیب اقدام به راه اندازی مراکز غیردولتی از جمله یک مرکز سرپناه شبانه (شلتر)، مرکز گذری کاهش آسیب روزانه (DIC) ،کانکس (ایستگاه کاهش آسیب )، تیم امداد رسان سیار و موبایل ون سنتر نموده است.
وی گفت: در بخش درمان و بازتوانی بیماران، یک مرکز درمان سرپایی (MMT)، سه مرکز بهبود و بازتوانی افراد دچار اختلال سوء مصرف مواد تبصره ۲ ذیل مراکز ماده ۱۶ که یک مرکز ویژه بانوان با ظرفیت پذیرش تعداد ۴۰ نفر و ۲ مرکز مردان با ظرفیت پذیرش هر مرکز ۷۰ نفر راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه در چند وقت گذشته با دستور مقام قضایی و همکاری بین بخشی دیگر ارگان ها از جمله پلیس محترم مبارزه با مواد مخدر و شهرداری در چهار مرحله تعداد ۶۸۰ نفر از بیماران کارتن خواب و متجاهر جمع آوری و در این مراکز پذیرش و به مدت سه تا شش ماه نگهداری شدند. از آنجا که پیگیری بعد از ترخیص بیماران یکی از تکه های مهم پازل درمان این بیماران است لذا تعداد ۲ مرکز مدیریت مورد که وظیفه پیگیری بیماران بعد از ترخیص از مراکز ترک اعتیاد را بر عهده دارند نیز راه اندازی شده و مراکز مدیریت مورد مشغول به خدمت رسانی هستند و در بخش پیشگیری تیم های اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد در محله های آسیب پذیر شهرستان و همچنین کارگاههای آموزشی و آگاه سازی در محلات اجرا شدند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان چابهار ادامه داد: آمار مددجویان در حوزه توانبخشی ۴ هزار و ۶۵۶ نفر مستمری بگیر و ۸۳ پشت نوبت مستمری هستند و همچنین در حوزه اجتماعی تعداد یک هزار و ۷۳۶ خانوار مستمری بگیر و تعداد ۱۲ خانوار پشت نوبت هستند.