به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، دکتر مهدی جواهری با حضور در شبکه سلامت به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر به تشریح فعالیتهای دفتر تحقیقات و آموزش ستاد پرداخت و اظهار کرد: این دفتر ماموریتهای ویژهای شامل اولویتهای پژوهشی منطبق بر سیاستگذاریهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه مقابله، درمان و پیشگیری را برعهده دارد؛ همچنین اولویتها را براساس جلسات متعدد کارشناسی احصا کرده و در ابتدای سال اولویت های پژوهشی خود را در سایت ستاد بارگذاری میکند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر فرهیختگان، محققان و پژوهشگران میتوانند با مراجعه به سایت، اولویتهای پژوهشی سال جاری را ملاحظه کنند، گفت: ذیل آن محورهای پژوهشی نیز برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا قرار داده شده و اگر دانشجویان در رشتههای مرتبط و محورهای ستاد بتوانند به عنوان پژوهشی برای رساله دکتری یا پایاننامه کارشناسی ارشد فعالیت کنند، از آنها حمایت مالی صورت میگیرد.
سرپرست دفتر اداره کل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به حوزه پیشگیری از اعتیاد، تاکید کرد: نتایج کارهای پژوهشی در حوزه پیشگیری و درمان به دستگاههای همکار ارائه میشود تا آنها نیز بتوانند این موضوع ها را در ماموریتهای خو اجرا کنند. جواهری اعلام کرد: تمامی طرحهای پژوهشی، رسالههای دکتری، پایاننامهها و اقداماتی که منتج به نتیجه پژوهشی میشود، خلاصهنویسی و به محتوایی قابل اجرا در جهت آگاهیبخشی تبدیل میشود. سپس آنها را با شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در سطح کشور به اشتراک گذاشته و هریک از آنها در حیطه استانی خود، موارد را به دانشگاه علوم پزشکی، پلیس و… در جهت آگاهیبخشی اطلاعرسانی مینمایند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به وظایف والدین در جهت آگاهی بخشی اشاره نمود و گفت: والدین باید به سطحی از آگاهی دست پیدا کنند تا بتوانند برخی از موارد را در خصوص اعتیاد بدانند. مطالعه نتایج و تحقیقات به آشنایی با شرایط روحی، حالات و آثار اعتیاد کمک میکند تا اگر در نزدیکان خود این آثار را مشاهده نمودند، بتوانند اقدام به موقع در خصوصی درمان و سایر موضوعات پیشگیرانه را انجام نمایند.سرپرست دفتر اداره کل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: سازمان ملل بر پیشگیری تاکید نموده، چراکه پیشگیری از هزینههای حوزه درمان و سایر حوزهها جلوگیری میکند.
جواهری درخصوص فضای مجازی و فعالیت فروشندگان مواد مخدر بیان کرد: اکنون به راحتی درباره مواد مخدر در فضای مجازی تبلیغات صورت میگیرد؛ در این راستا والدین باید نسبت به فرزندان خود اهتمام داشته باشند و حداقل پیش زمینه و آگاهی ابتدایی از مواد مخدر را داشته باشند، تا اگر ماده خاصی در فضای مجازی به فرزندان آنها پیشنهاد داده شد با اتکا به نکات پیشگیرانه قبلی بتواند به عنوان یک محافظ عمل نماید و از هر انحرافی جلوگیری کنند، چراکه این گونه موارد ممکن است سرابی را ایجاد نموده و آنها را به اعتیاد و مصرف مواد مخدر سوق دهد.
وی گفت: در این راستا نیز والدین با مراجعه به سایت فصلنامه علمی پژوهشی اعتیادپژوهی به راحتی میتوانند بسیاری از نتایج و تحقیقات مربوط به این حوزه را مطالعه نمایند.